Hoppa till innehåll

Så påverkar regeringskrisen bostadsmarknaden

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet. Framförallt tror svensken att krisen kan leda till en försiktigare marknad, men få tror på lägre priser. Samtidigt anser varannan att den politiska osäkerheten inte påverkar bostadsmarknaden alls.

Undersökningen som genomfördes av Sifo på uppdrag av Bjurfors den 5-8 december visar att 95 procent av svenskarna inte tror att bostadspriserna kommer att påverkas av regeringskrisen och extravalet. Däremot tror 24 procent att det osäkra politiska läget får köpare och säljare att avvakta.

- Marknaden styrs sällan av den politiska situationen så länge de ekonomiska förutsättningarna inte ändras. Viktigare är istället det allmänna ekonomiska läget och räntans utveckling. Den största osäkerheten just nu är snarare kring amorteringskravet som vi ser påverkar marknaden negativt i form av en något minskad aktivitet. Trots det ser vi en fortsatt stark efterfrågan på marknaden under 2015, kommenterar Mats Ljung, styrelseordförande Bjurfors Sverige.

Läs mer om undersökningen i Bjurfors pressrum på MyNewsdesk!

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

}