Hoppa till innehåll

Bostadspriserna fortsätter att stiga

Bostadspriserna fortsätter att stiga under 2015, enligt en majoritet av storstadsmäklarna. Endast var tionde tror på en nedgång. Det visar Bjurfors mäklarbarometer som tagit tempen på mäklarnas förväntningar på 2015.

Enligt undersökningen säger 60 procent av mäklarna att priserna kommer att gå upp under 2015. Var tionde tror på en större uppgång på mer än 5 procent medan varannan tror på en mindre uppgång. Nio procent tror på sjunkande priser. Mest optimistiska är mäklare i Göteborg där sju av tio tror på stigande priser.

- Fortsatt låg ränta med förväntningar om låga räntor även framöver tillsammans med en större efterfrågan än utbud gör att marknaden fortsättningsvis kommer att vara stark i storstadsregionerna under 2015, kommenterar Pontus Kopparberg, vd på Bjurfors Stockholm.

Läs hela nyheten i Bjurfors pressrum

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

}