Hoppa till innehåll

Pepparkaksslott för en god sak

Nu återupprepar Bjurfors succén. I fjol auktionerade vi ut Helsingborgs Rådhus – helt tillverkat i pepparkaka. Då inbringade budgivningen 22 000 kr som gick oavkortat till insamlingsstiftelsen Jonsters Charity i Helsingborg, som hjälper utsatta barn och ungdomar. I år kommer konditorn Lina Olsén, att bygga ett vackert och detaljrikt slott – Örenäs slott. Från och med den 25 november är det möjligt att lägga bud på pepparkakshuset och det finns att se på Bjurfors kontor i Helsingborg på Stortorget 14.

Lina Olsén, känd från ”Dessertmästarna” i kanal 5, är 29 år och slottskonditor på Örenäs Slott. När hon fick frågan från Bjurfors att åter bygga ett pepparkakshus antog hon utan tvekan utmaningen. I år kommer pepparkakshuset vara lite mindre än i fjol, men med tanke på alla detaljer har bygget ändå hittills tagit ca 70 timmar. Men Lina lät inte fantasin stanna vid ett pepparkaksslott.

– Jag ville göra något extra roligt för barnen och därför väcktes tanken på att bygga en lekstuga i naturlig storlek. Den som vinner budgivningen på pepparkakshuset, kommer även få låta en valfri grupp barn, besöka Örenäs Slott och ha en ”pepparkaksplundring” av lekstugan, säger Lina.

Läs hela pressmeddelandet

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

}