Alla bilder

Centrum, Helsingborg

Drottninggatan 50

Exkl.
Utgångspris
6 295 000 kr
Avgift
5 869 kr
Antal rum
6
Boarea
180 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
0
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 042-611 41 01

Alla bilder

. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Huvudentré. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Huvudentré
Ut mot Drottninggatan ligger tre pampiga rum i fil, detta är det första t.v när ni stiger in. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Ut mot Drottninggatan ligger tre pampiga rum i fil, detta är det första t.v när ni stiger in
. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Vy mot de andra två sällskapsrummen i fil. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Vy mot de andra två sällskapsrummen i fil
Här samsas oförskämt många sekelskiftesattribut. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Här samsas oförskämt många sekelskiftesattribut
Detta är det tredje rummet i fil ut mot Drottninggatan. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Detta är det tredje rummet i fil ut mot Drottninggatan
. Drottninggatan 50 - Bjurfors
. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Värmande fungerande kakelugn. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Värmande fungerande kakelugn
. Drottninggatan 50 - Bjurfors
. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Fint renoverad gästtoalett. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Fint renoverad gästtoalett
Sovrum 1. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Sovrum 1
Lugnt läge mot innergården. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Lugnt läge mot innergården
Matsalen ligger i nära anslutning till köket. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Matsalen ligger i nära anslutning till köket
Innerhall med groventré. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Innerhall med groventré
Hiss med direkt entré till våningen. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Hiss med direkt entré till våningen
Trivsamt kök mot föreningens lugna innergård. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Trivsamt kök mot föreningens lugna innergård
Marbodalkök. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Marbodalkök
Kök. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Kök
Sovrum 2. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Sovrum 2
. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Lugnt och tyst gårdsläge även i detta sovrum. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Lugnt och tyst gårdsläge även i detta sovrum
Lyxigt stort badrum med dusch och dubbla tvättställ. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Lyxigt stort badrum med dusch och dubbla tvättställ
Vacker stenskiva och infällda tvättställsblandare. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Vacker stenskiva och infällda tvättställsblandare
I våningen finns två härliga balkonger. Drottninggatan 50 - Bjurfors
I våningen finns två härliga balkonger
By night. Drottninggatan 50 - Bjurfors
By night
By night. Drottninggatan 50 - Bjurfors
By night
Stadspärla!. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Stadspärla!
Planlösning. Drottninggatan 50 - Bjurfors
Planlösning

Beskrivning

En elegant stadsvåning, mitt i Helsingborgs hjärta

Beskrivning

Dröm dig bort till en tid där middagarna blev serverade vid bordet, middagsgästerna tog en vals efter middagen och ljudet från en gammal grammofonspelare skrålade i bakgrunden. Tiderna har förändrats radikalt sedan dess men känslan och skönheten från epoken kvarstår. Stuckaturer, spegeldörrar, kakelugn och burspråk samsas med smakfulla, moderna detaljer från vår tid. De knarriga golven har bytts ut till släta, men gedigna, ekgolv. Köket utstrålar både gammalt och nytt på ett harmoniskt vis. Planlösningen är flexibel utifrån ditt behov. För dig som vill bo centralt i Helsingborg, är det svårt att slå detta läge. Du bor på stadens paradgata med Kullagatans shopping i ryggen och restauranger och strandliv framför dig. Ta hissen rakt upp i lägenheten och skåda denna verkliga pärla.

Varmt välkommen att kontakta mäklare Malin Jangeroth för tidsbokning!

Interiör

DETALJER FRÅN FÖRR. År 1902-1903 uppfördes den vackra fastigheten av stenhuggerifabrikören Axel Bernhard Otterström. Arkitekt var Ola Anderson. Byggnadens bottenplan har rusticerad granit medan de övriga våningarna har gult förbländartegel. Ett centralt burspråk med smidesbalkonger på vardera sida följer hela vägen upp för att avslutas med en vackert rundad gavel och balkong. De bågformade fönsterpartierna är gröna och av t-postmodell. När du kommer in i porten blir du inte besviken. Terrazzogolvet gnistrar framför dina fötter och den vackert svängda trappan ackompanjeras av ett räcke med snirkligt smide och en rund ledstång av blankt trä. Vackra blyinfattade fönster med färgrika målningar pryder trappuppgången hela vägen upp. Lägenheten ligger på andra våningen. Önskar du hellre att ta hissen, kan du välja att ta ingången från Drottninggatan 50 eller Kullagatan. Här tar hissen dig hela vägen upp och direkt in i lägenheten.

BLICKFÅNG. Huvudingången till lägenheten nås från trapphuset. En stor vitmålad pardörr öppnas upp till den långsmala men möblerbara hallen. På golvet ligger ett läckert och praktiskt schackrutigt golv. Rakt framför dig uppenbarar sig biblioteket, som har ett magnifikt burspråk och ett enormt ljusinsläpp. Detta rum är det mittersta av de tre sällskapsrummen som ligger i fil mot Drottninggatan. Vänder du blicken mot höger, får du syn på den ljuvliga kakelugnen som står i sällskapsrummets ena hörn. Till vänster, vid hallens slut, finns en anslutande gästtoalett som är helkaklad och inredd med tidsenlig men modern inredning. Alldeles intill ligger ett rymligt sovrum.

TRE RUM I FIL. I en våning som denna hör det till med fantastiska sällskapsrum i fil, och givetvis finner du det även här: tre ljuvliga rum på rad som vetter mot Helsingborgs paradgata Drottninggatan. Trots det centrala läget, plågas du inte av högt trafikbuller. Samtliga fönster har bytts ut med högsta möjliga värde för bullerskydd, vilket ger en låg och behaglig ljudnivå i hela våningen. Gemensamt för de tre sällskapsrummen är att de har vackra originaldetaljer såsom stuckaturer, pardörrar samt ett magiskt ljusflöde från de höga fönsterpartierna. En slipad ekparkett vilar vackert på golven i alla rum. Det första av de tre rummen är ett mysigt vardagsrum där det passar perfekt att ha bekväma soffor att krypa upp i och se film. Härifrån har du utgång till en balkong som har utsikt mot havet och Sundstorget. Detta rum passar också utmärkt som sovrum om så önskas. Det centrala rummet är biblioteket med det sagolika burspråket. Taket är utsmyckat med vackra stuckaturer. Ljuset och känslan i detta rummet är magiskt och harmoniskt på samma gång. Användningsområdet kan vara flera. Det passar likaväl som arbetsrum som sällskapsrum. Det var kanske här det togs en svängom efter middagen förr? Ännu en pardörr öppnas till det tredje rummet. Blickfånget är definitivt den vackra gräddvita kakelugnen av kolonnmodell med slingrande guldmönster på sockeln. I taket finns vackra ornament. Härifrån kommer du ut på balkongen på andra sidan av burspråket, som vetter ut mot Helsingborgs paradgata Drottninggatan.

MIDDAGSTID. Från det tredje sällskapsrummet vandrar du vidare mot vånings andra del. Du träder in i den stora matsalen, som är minst lika imponerande som de övriga sällskapsrummen. En randig tapet pryder väggarna och stuckaturer löper längs med hela taket. Matsalen är av generös storlek. Här behöver du inte vara rädd för att rymma hela tjocka släkten till jul. Under det stora fönsterpartiet finns en tidstypisk och dekorativ hög bröstpanel. Från matsalen kommer du vidare till den andra entréhallen och direkt till höger finns det gröna, sköna köket. Här är känslan lantlig och modern på samma gång. De ärggröna luckorna kommer från Marbodal och är både profilerade och av vitrinmodell. Väggarna ovanför arbetsytorna är klädda med blankt, vitt metrokakel. Bänkskivorna är av ek och rostfritt stål. Förvaring finns det gott om i både skåp och i lådor. På golvet ligger beige klinker. I köket ryms också ett matbord för fyra. Perfekt för familjens måltider.

LUGN OCH RO. Förbi köket leder en lång hall dig vidare till den privata delen med Master bedroom och badrum samt lägenhetens andra entré. Till höger, efter köket, ligger våningens badrum. Samma höga och vackra fönsterpartier, som finns i resten av våningen, släpper in ofantliga mängder ljus och ger en fantastisk känsla. Det känns sobert, sofistikerat och elegant. Golvet är av kalksten, liksom de dubbla tvättställen med bänkskiva. Väggarna bär nougatfärgat kakel. Duschen finns bakom väggar av glasblock. Toaletten är lite privat, med kaklade väggar på både sidor. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare. En dörr leder ut till en mindre balkong mot innergården. Det är ljuvligt att kunna öppna dörren och låta de nytvättade lakanen luftas. På motsatt sida av badrummet finns lägenhetens andra entré. Hissen finns precis utanför och tar dig hela väggen upp – precis som i filmerna. Längst ner i lägenheten, intill badrummet ligger våningens Master bedroom. Här är det ljust och luftigt med massor av plats till dina kläder och skor i en anslutande walk in closet. Väggarna är vita, med undantag av en smakfull tapet på ena väggen som går i silver.

OEMOTSTÅNDLIGT LÄGE. Det är en omöjlighet att bo mer centralt i Helsingborg än så här. Kullagatan ligger på baksidan av huset och lockar med kläder, inredning och delikatesser. Du är omgiven caféer, barer och restauranger i gatorna runt omkring och nere vid vattnet. Det fina med detta läge är att du, trots det centrala läget, har nära till både hav och naturupplevelser. Parker finns det gott om i centrum och Pålsjöskogen nås via cykel eller en skön promenad. Spendera de lediga sommardagarna på stranden och ta lunchen i det gröna. Njut av spontana besök på biografen, puben och restaurangerna. Här krävs ingen planering för transport. Du är redan på plats. Du når enkelt Malmö, Lund och Köpenhamn via bil och tåg, vilket även ger pendlaren många fördelar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fiskaren 32

Uteplats/balkong

Typ av mark
Balkong

Det finns två härliga balkonger med soligt västerläge att avnjuta eftermiddags- och kvällssolen på.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fiskaren 32
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Fiskaren 32 i Helsingborg. Fastigheterna är belägna på adress Drottninggatan 50 och 52 samt Kullagatan 47. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1979-12-02.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2017- Större fasad och takrenovering gjord.
2017- Fönsterbyte med högsta bullerskyddsnivå mot Drottninggatan inmonterade, för att uppnå låg ljudnivå.
Det finns en underhållsplan för fastigheten.
Föreningens fastigheter genomgick omfattande renoveringar under 1979-80 i samband med att föreningen bilades. Under denna period byttes även husets stammar.

Parkering

Föreningen kan inte bistå med några garage eller parkeringsplatser.

TV/bredband

Tv och bredband via Com hem.

Gårdsplats/innergård

Innergård ihop med 3 grannfastigheter samt egen innergård för cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och torkrum i källaren.
Källarförråd och cykelförråd.

Parkering

Säljaren har två parkeringsplatser i grannfastigheten som kan överlåtas vid denna försäljning om så önskas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 869 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och Com Hems basutbud via kabel-tv.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
70 428 kr
Andel av årsavgiften är
12,87%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 295 000 kr
Lägenhetsnummer
0003
Våningsplan
0*
Hiss
Ja**
Rum
6
Sovrum
2
Max antal sovrum
4
Boarea
180 kvm***

* 2

** Hiss direkt in i våningen.

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1902-1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3 glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
153
Energideklarationsdatum
2009-06-17

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Drottninggatan 50

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.