Alla bilder

Hallaröd, Höör

Östra Nyrup 303

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
5 675 000 kr
Antal rum
6
Boarea
280 kvm
Typ
Gård med mark
Terrass/uteplats
Ja
Biarea
200 kvm
Tomtarea
91689 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 5 200 000 kr
BudBudgivareDatumTid
5 200 000 krBudgivare 22017-10-2014:13
5 100 000 krBudgivare 12017-10-2008:14
5 000 000 krBudgivare 22017-10-1808:28
4 900 000 krBudgivare 12017-10-1717:00

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Truedsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0413-48 58 01

 • Extra kontaktperson

  Erik Timner

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0413-48 58 02

Alla bilder

Östra Nyrups Gård. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Östra Nyrups Gård
Gårdsplanen med hästar. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Gårdsplanen med hästar
Välkommen in på gården. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Välkommen in på gården
Gården från skogen. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Gården från skogen
Från hästhagarna. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Från hästhagarna
Baksidan. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Baksidan
Entrén. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Entrén
Hall/toalett. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Hall/toalett
Köket. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Köket
Köket mot vardagsrummet. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Köket mot vardagsrummet
Vardagsrummet. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Vardagsrummet
Vardagsrum med braskamin. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Vardagsrum med braskamin
Sovrum bottenplan. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Sovrum bottenplan
Badrum ovanvåning. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Badrum ovanvåning
Badrum med dusch. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Badrum med dusch
Sovrum/allrum ovanvåning. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Sovrum/allrum ovanvåning
Allrum/tonårsrum källare. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Allrum/tonårsrum källare
Tvättstuga/Toalett. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Tvättstuga/Toalett
Kök lägenhet 2. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Kök lägenhet 2
Badrum samt wc lägenhet 2. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Badrum samt wc lägenhet 2
Vardagsrum. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Vardagsrum
Mot allrummet. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Mot allrummet
Sovrum. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Sovrum
Bottenvåning. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Bottenvåning
Ovanvåning. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Ovanvåning
Källarvåning. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Källarvåning
Källarens uteplats mot dammen. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Källarens uteplats mot dammen
Uteplatser. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Uteplatser
Butik / Osteria. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Butik / Osteria
Gårdsbutiken. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Gårdsbutiken
Uterummet. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Uterummet
Trädäck vid uterum. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Trädäck vid uterum
Stall / loge. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Stall / loge
Hästboxar i stallet. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Hästboxar i stallet
Sadelkammare. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Sadelkammare
Vackra hästhagar. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Vackra hästhagar
Gården. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Gården
Fastighetskarta. Östra Nyrup 303 - Bjurfors
Fastighetskarta

Beskrivning

Med ett fantastiskt lugnt rogivande läge i skogarna vid Hallaröd ligger denna natursköna hästgård.

Beskrivning

Östra Nyrups Gård är nu till salu, en gård utöver det vanliga. Det är många som redan fått en glimt av dess natursköna läge och allt som den har att erbjuda. Här i skogarna runt Hallaröd driver den nuvarande ägaren redan Nyrups Osteria och Nyrups Naturhotell. Gården med butik finns nu till salu.
En gammal anrik gård där delar av byn brann 1876, enligt rykten fanns det pyromaner även på den tiden, huset byggdes upp 1878, en stor villa i dagsläget på ca 280 kvm + källare på ca 200kvm, härtill finns det ca 50 kvm till, halvt inredd vind. I dag är bostaden uppdelad i 2 lägenheter. En vacker loge/stall på ca 250kvm. Öppen logdel lämplig som verkstad/garage, Stall med 4 hästboxar, uppställningsplats och sadelkammare. Samt en butik med livsmedelsgodkänt kök byggt 2014 med tillhörande Uterum på ca 30+30kvm.
Perfekt för egen verksamhet som gårdsbutik, café eller hästgård.Idag bor Islandshästar på gården. Möjligheterna är många. Mark på drygt 9 hektar med åker/bete ca 4 hektar, skogsbete ca 2 hektar och skog/övrig mark ca 3 hektar. Stor damm i anslutning till hus/butik med brygga för bad, kräftor och fiske. Genom fastigheten rinner Hålsaxabäcken som ger naturligt vatten för betande djur. Underbara omgivningar med kilometer orörda stigar och vägar ger oändliga möjligheter för ridning eller andra naturupplevelser. Gården har gjort omfattande renovering från 1989 och framåt.
Om lugnet, stillheten och naturen är det ni söker, är detta gården för ER. En gård som måste upplevas på plats.

Interiör

Välkommen in till husets huvudentré till den stora lägenheten. Vi kommer in till en hall med en vacker platsbyggd ektrappa både upp till ovanvåningen och ner till källaren. Trappan är byggd av en av grannarna på Nyrup med ek från egen skog.
Till vänster kommer vi in i köket, ett kök med många gamla detaljer som vedspis och gamla ek-bjälkar. Öppet mot vardagsrummet till vänster. Ett stort härligt vardagsrum med många fönster från tre väderstreck, ger ett fantastiskt ljus och känsla, med den höga takhöjden. Golvet är ett klassisk massivt fiskbensparkett i ek. Värmande braskamin och utsikt mot dammen.
Rakt fram från hallen har vi en gästtoalett och innanför ett rymligt sovrum med nylagt golv av Douglasgran. Sovrummet har en egen garderob som tidigare varit ett badrum, enkelt att inreda till badrum igen om man så önskar. Från sovrummet till höger kan man öppna upp till den andra lägenheten.
Ovanvåning:
Vi kommer upp till en rymlig hall med tre klädkammare, på vänster hand har vi badrummet, ett stort härligt badrum med både dusch och ett gammaldags gjutjärnsbadkar.
Vidare igenom hallen kommer vi in i ett stort allrum/sovrum med öppet upp i nock med robusta massiva norrlandsfur i taket. Stilfullt med en kontorsdel/ möjlig sovalkov. Rummet har utsikt mot dammen och hästhagar.
Till höger om trappan finns en stor vind som är inredningsbar till 2 sovrum och allrum, halvt isolerad med färdigt undergolv.
Källare:
Vi kommer ner till källren, ett rum som idag används som tvättstuga, större delen av källaren har klinkergolv och vattenburen golvvärme samt vitmålade väggar.
Här finns ett litet rum med hydroforpumpen, samt en matkällare.
Till höger kommer vi in i ett rymligt allrum/sovrum. Perfekt del för tonåringar. Rummet har stora djupa fönster. Till vänster om detta ett rum med bergvärmevärmepumpen, används idag som spelrum, men många användningsområden, varför inte en liten motorcykelverkstad inne i huset. Dubbeldörrar leder rakt ut till en egen uteplats med sjöutsikt över dammen. Förberett för utespa.
Till vänster har vi en kombinerad tvättstuga/badrum kök. Ja källardelen har bitvis används som egen lägenhet, där möjligheterna är oändliga. En tvättstuga med dusch, tvättmaskin, vask samt en egen toalett. Används idag som kökspentry/badrum.
Till höger om allrum/sovrum, kommer vi vidare till en kontorsavdelning, med ett extra rum till höger, förberett till badrum. Även detta rum har golvvärme. Innanför kontorsdelen finns ytterligare ett förrådsrum.
Hela källaren är på ca 200 kvm med många möjligheter för spa, bastu, hobbyrum, verksamhet, lägenhet eller dylikt.
Lägenhet 2:
Annexet, till föräldrar, tonåringar eller till uthyrning. Denna lägenhet har egen undercentral och egen varmvattenberedare, men inkopplad på bergvärmeanläggningen.
Till höger om huvudentrén kommer man in i en hall med en garderob för ytterkläder.
Till vänster ligger köket, som inreddes i slutet av 90-talet. I köket finns även ett gammaldags skafferi samt en värmande braskamin. Till höger ligger badrummet med dusch, handfat och en tvättmaskin.
Vidare genom köket kommer vi in i vardagsrummet, ett ljust härligt rum med ett vitoljat gammalt skurgolv. Även här finns en värmande braskamin.
Vidare till höger finns ett allrum/sovrum med såpskurat plankgolv. Här finns fönster åt både söder och väster, en egen klädkammare på höger hand. Efter denna till höger kommer vi in i en extra entré med utgång mot trädgården. Innanför till höger en gästtoalett. Genom hallen finns ett sovrum med samma golv.
Butik / Osteria:
Med ingång från gårdsplanen kommer man i butiksdelen, en nybyggd del från 2014 med vattenburen golvvärme och egen jordvärmepump.
Ett stort rum på ca 20kvm med öppet upp till nock och stora fönster, som används för ostförsäljning med tillbehör, men även för café / ostprovning med sittningar. Till vänster finns ett livsmdelsgodkänt kök. Ägaren har alkoholtillstånd till slutna sällskap.
Innanför butiken kommer vi in i det gamla hönshuset, som gjorde en total ombyggnad 1999, till ett ombonat uterum med klinkergolv, braskamin och stora öppningsbara dörrpartier ut till det stora trädäcket. Här finns plats för stora fester eller många gäster med en sagolik utsikt över dammen, gården och den vackra ekparken bortanför dammen.
Stall / logdel.
Från gårdsplanen kommer vi in via 2 stora portar till logdelen, en rubust loge med metertjocka gråstensväggar, gjutet betonggolv och bitvis öppet upp till nock med möjlighet för billyft eller dylikt.
Denna del är på ca 150kvm, och öppet upp till nock.
Till höger kommer vi in i stalldelen en relativt nyinrett stall med massiv ek-inredning. 4 hästboxar,sadelkammare och gott om plats för uppställning. Det finns möjlighet att inreda till minst en till box i denna del. Ovanför stalldelen finns ett stort loft med plats för hö eller lager.
Stalldelen har utgång både mot gårdsplanen samt en stor öppning mot infarten till gården. Det finns bra uppställningsplats utanför stallet. Detta ger bra möjligheter för inackordering då man inte behöver köra in på gården för att komma in till stallet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Östra Nyrup 1:31

Uteplats/balkong

Terrass/uteplats
Ja

Ombyggnad, Renoveringar

1989-2005 gjordes en total om/ nybyggnad

Tomt

Ca 5 hektar åker/bete, ca 3 hektar skog, ca1 hektar gårdsplan

TV/bredband

Tv-antenn

ADSL, fiber kommer finnas möjlighet att installeras 2017.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Elledningar

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Elledningar, 1267IM-11/18820.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1267-1169.1
Last: Ledningsrätt Tele, 12-HAL-195.1

Förmån: Officialservitut Väg, 1267-952.1
Förmån: Officialservitut Väg, 1267-952.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 165 000 kr
Byggnadsvärde
902 000 kr
Fastställt
2014
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Gård med mark
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 675 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
280 kvm*
Tomtarea
91689 kvm
Biarea
200 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6
Sotning
500 kr
Värme
30 000 kr
Renhållning
3 000 kr
Vatten/Avlopp
1 300 kr
Summa
34 800 kr

Obs i denna kostnad ingår hushållsel samt värme till bergvärmepumpen till 2 hushåll samt verksamhet.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1878
Fasad
Träpanel
Grund
Källare
Stomme
lersten
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärmepump
Takbeklädnad
Eternit
Ventilation
självdrag, Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt ny
Fönster
2-glasfönster
Grundmur
Gråsten

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten borrad brunn, Enskilt avlopp 3 kammarbrunn med infiltrationsanläggning.

Planskiss

Planlösning
Bottenvåning
Planlösning
Ovanvåning
Planlösning
Källarvåning
Planlösning
Gården

Karta

Östra Nyrup 303

Dokument och länkar

Länkar

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.