Alla bilder

Löddeköpinge, Kävlinge

Odlarevägen 11

Såld, 2017-11-16
Slutpris
3 900 000 kr
Antal rum
7
Boarea
205 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
594 kvm

Mäklare

  • Ansvarig mäklare

    Magnus Nilsson

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 040-615 19 32

Alla bilder

Karta

Odlarevägen 11

Området

Att bo i LöddeköpingeAtt bo i Löddeköpinge – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Löddeköpinge är en handelsplats med anor från Vikingatiden. Här finns ett av
Sydsveriges största köpcentrum, Center Syd. I Löddeköpinge bor du i en mysig småstad med ett stort shoppingutbud och all tänkbar service.

Tätorten ligger i Kävlinge kommun. Löddeköpinge kyrkas äldsta delar som långhuset och koret är från 1100-talet, då många kyrkor byggdes i Skåne. I närheten av kyrkan ligger Fredwickfeldtska Möllan, en vacker kvarn som renoverats och fått nya vingar. Här finns också ”Vikingatider”, en arkeologisk temapark med syfte att berätta den sanna historien om vikingarna genom byggnader, utställningar och seminarium. I parken anordnas den årliga vikingamarknaden under sensommaren. På anläggningens parkeringsplats anordnas under sommaren motorträffar som drar tusentals entusiaster och besökare.

Lödde centrum ligger precis vid Barsebäcksvägen och är en plats för folkliv och handel med gott om parkeringsmöjligheter. Utbudet är brett både när det gäller butiker, service och tjänster. Här finns också bibliotek. På Center Syd hittar du allt från livsmedel och marknader till inredningsaffärer och biltillbehör.

Det finns mycket att erbjuda när det gäller friskvård och friluftsliv. Tolvåkersbadets anläggning omfattar tre olika bassänger, en sporthall, bowlinghall och en utomhusanläggning med fotbollsplan. Björkenäs Golfklubb i Löddeköpinge är en populär bana med drivingrange, puttinggreen och övningsbunker. I västra Löddeköpinge finns Lödde Sandskog, ett rekreationsområde med en mycket varierande terräng där du finner strövstigar och löparslingor med elljusspår. Här finns också grillplatser, ett hägn med klövdjur samt ett rikt fågelliv. Lödde å som rinner genom samhället är känt för sina stora gäddor och flera fina exemplar på runt tjugo kilo har fångats genom åren.

Köpa eller sälja bostad i Löddeköpinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar