Pris
4 495 000 kr
Antal rum
8
Boarea
241 kvm
Typ
Radhus
Tomtarea
181 kvm
Biarea
48 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Entréplan - loungeavdelning. Storgatan 15 - Bjurfors
Entréplan - loungeavdelning
Entré. Storgatan 15 - Bjurfors
Entré
Entré. Storgatan 15 - Bjurfors
Entré
Entréplan - matsal/kök. Storgatan 15 - Bjurfors
Entréplan - matsal/kök
Entréplan - kök. Storgatan 15 - Bjurfors
Entréplan - kök
Entréplan - kök. Storgatan 15 - Bjurfors
Entréplan - kök
Entréplan - kök. Storgatan 15 - Bjurfors
Entréplan - kök
Entréplan - WC. Storgatan 15 - Bjurfors
Entréplan - WC
Trappa sett från entré. Storgatan 15 - Bjurfors
Trappa sett från entré
Mellanplan - vardagsrum. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - vardagsrum
Mellanplan - badrum. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - badrum
Mellanplan - badrum. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - badrum
Mellanplan - sovrum. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - sovrum
Mellanplan - sovrum/walk in closet. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - sovrum/walk in closet
Mellanplan - sovrum/walk in closet. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - sovrum/walk in closet
Mellanplan - sovrum/walk in closet. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan - sovrum/walk in closet
Mellanplan. Storgatan 15 - Bjurfors
Mellanplan
Övre plan. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan
Övre plan. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan
Övre plan. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan
Övre plan - sovrum. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan - sovrum
Övre plan - sovrum. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan - sovrum
Övre plan - pysselrum/atlejé. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan - pysselrum/atlejé
Övre plan - pysselrum/ateljé. Storgatan 15 - Bjurfors
Övre plan - pysselrum/ateljé
Källarplan. Storgatan 15 - Bjurfors
Källarplan
Källarplan. Storgatan 15 - Bjurfors
Källarplan
Exteriörbild. Storgatan 15 - Bjurfors
Exteriörbild. Storgatan 15 - Bjurfors
Planlösning. Storgatan 15 - Bjurfors
Planlösning. Storgatan 15 - Bjurfors
Planlösning. Storgatan 15 - Bjurfors
Planlösning. Storgatan 15 - Bjurfors

Beskrivning

Fantastiskt gathus!

Beskrivning

Landskronas troligen finaste gathus med anor från mitten på 1700-talet, byggt efter typritningar från en av dåtidens mest tongivande arkitekter Carl Hårleman, som under årens lopp blivit bebott av bland annat borgmästare Johan Ödmansson.

Bakom den rosaputsade fasaden och de spröjsade fönstren, döljer sig en interiör som är en smakfull blandning mellan gammalt och nytt, med välbevarade detaljer och smarta lösningar. Detta är ett hem för dig som vill åt det lilla extra i vardagen och som inte nöjer dig med mindre än det bästa. Fastigheten har med varsam hand renoverats löpande från 2011.

Innanför dörrarna välkomnas du in i ett boende som inte bara sticker ut utan även är unikt i sitt slag. Här ges du möjlighet att förverkliga din dröm och flytta rakt in i ett gathus med rymliga kvadratmeter och funktionella bekvämligheter. Rymliga sällskapsutrymmen, gott om sovrum, samt vackra och varsamt omhändertagna originaldetaljer som har bevarats och renoverats för fastighetens bästa. Dessutom både källare, förråd på innergård och vind för gott om förvaring. Njut av känslan av ett eget slott i miniformat!

Rumsbeskrivningar

Entréplan

Entrén består idag av den gamla gårdsinfarten med massiv tegelklinker på golv, vitputsade väggar och vackert välvt tak. Här sitter även en gjutjärnskamin. I den andra änden av entrén finns idag en fanatisk loungedel med stora fönsterparti från golv till tak och utgång till den stensatta uteplatsen i väster via glasdörr.

I kök och matsal löper vacker fiskbensparkett längs golvytan, kul kuriosa är att golvet kommer från NK i Göteborg, som togs tillvara på när det skulle byggas om. Väggarna är vitmålade och bredspacklade. Matsalen rymmer utan problem 10-12 sittande personer. Köket kommer från danska kvalitetsleverantören Invita och går i den vita linjen med grepplösa lådor och luckor. Arbetsytan består av massiv ekbänkskiva med läcker svart glasmosaik som stänkskydd samt infällda spotlights under överskåpen. Vid spis och fläkt sitter trendigt fasettslipat vitt kakel som stänkskydd.

Utrustning: Kopparklädd side-by-side kyl och frys (Amana), fläkt (Bosch) med rostfri designkåpa runt, integrerad diskmaskin (Bosch), blandare med avtagbar kran, spishäll med ugn (Electrolux), vedeldad gjutjärnsspis (Husqvarna).

I den inre hallen, med tegelklinker på golv och vita släta väggar, finns en öppen spis med kamin. Härifrån nås ett förråd och WC samt ytterligare en utgång till uteplatsen. WC med gulmålade väggar, tegelklinker på golv och rörelsesensor som tänder belysning. Svart WC-stol (Carmague), tvättställ med kommod och spegel med belysning ovan.

Mellanplan

Via den fina svartmålade trappan med svarta handledare når vi den andra våningen i huset, här finns stort lyxigt badrum, vardagsrum, två sovrum samt en stor walk in closet.

Badrummet som är väldigt generöst till sin storlek är klätt med vita kakelplattor på vägg och stora beigea klinkerplattor på golv med värmeslingor under. Duschrum med tak- och handdusch (FM Mattsson) samt badrumsfläkt (Pax) i tak. Såklart finns här både tvättmaskin och torktumlare med stor bänkskiva ovan för såväl förvaring som arbetsyta. Smart nog finns här en brunn installerad under maskinerna. Övrig utrustning är spegelskåp med belysning ovan, WC-stol (Ifö), tvättställ (Hafa) med en alldeles unik tillhörande kommod.

Mysigt vardagsrum med vitmålat brädgolv, släta äggskalsfärgade väggar och gjutjärnskamin.

Till höger finns ett av sovrummen, används idag som walk in closet inrett med hyllor, klädstänger och lådor. Vitmålat brädgolv och målade äggskalsfärgade väggar.

Till vänster finns det något större sovrummet med direktaccess till walk in closet. Även här är golvet vitmålat och väggarna målade i äggskalsfärg. Liknande inredning som i det andra sovrummet, med hyllor, klädstänger och lådor, dessutom finns här en garderob.

Övre plan

Här möts vi av en välvd träport från byggåret 1760, vidare finns ett halvrum som idag disponeras som ett arbetsrum. Linoleummatta på golv och vitmålade släta väggar. Lucka till vind sitter här, vinden lämpar sig väl som förvaringsutrymme med ca 1,5 meter i takhöjd. Ytterligare förvaring i förråd/sidovind.

Ytterligare ett sovrum finns till höger, används idag som gästrum. Stort nog för både sov- och vardagsrumsdel. Avlopp och vatten finns i golvet så för den som önskar kan även göra en liten WC-del här. Vitmålat golv och vitmålade väggar.

Till höger möts vi den otroligt fina ateljén/pysselrummet med öppet upp till nock och exponerade takbjälkar. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Källarplan

Inredd källare med tegelklinker, vitputsade väggar och fina kryssvalv. Fördelat på ett rum som lämpar sig som matkällare/förråd och ett större rum som kan lämpa sig som musik- eller biorum.

Uteplats/innergård

Stenlagd uteplats i väster, insynsskyddad med staket runt om. Här finns också ett förråd, inrett med hyllor längs ena väggen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Falken 10

Ombyggnad, Renoveringar

Löpande renoverat sen 2011

Tomt

Tomtarea 181 m² (friköpt). Tomten: Stensatt uteplats, läge väster, insynsskyddad med staket.

TV/Internet-anslutning

Egen parabol.

ADSL via telekopparledning. Nuvarande ägare använder 4G mobilt bredband. Finns fiber i gatan.

Energiprestanda

Status: Energideklaration är utförd

Datum: 2011-07-07

Utförd av: Jonas Helmfrid, Skånsk Energideklarering

Övriga byggnader

Förråd.

Planbestämmelser

Stadsplan (1968-09-13) , Tomtindelning (1969-04-16)

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 846 000 kr
Byggnadsvärde
1 320 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Radhus
Pris
4 495 000 kr
Tomtareal
181 kvm
Rum
8
Byggnadstyp
2 ½ plan
Boarea
241 kvm
Biarea
48 kvm
Byggår
1760

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
4 280 kr
Värme
22 153 kr
Renhållning
2 437 kr
Försäkring
4 090 kr
Vatten/Avlopp
2 740 kr
Summa
35 700 kr

Byggnadssätt

Avlopp
Kommunalt avlopp
Fasad
Puts
Grund
Källare
Stomme
Tegel
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor
Vatten
Kommunalt vatten
Fönster
3-glas och 2-glas

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Karta

Storgatan 15

Området

Att bo i Landskrona - CentrumAtt bo i Landskrona centrum – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Landskrona är en tätort vid Öresund med utsikt över Ven och norra Själland i Danmark. En klar dag ser man tydligt Öresundsbron och Köpenhamn. På denna vackra plats inledde nobelpristagaren Selma Lagerlöf sin författarbana. Omgivningarna kännetecknas främst av sina långgrunda sandstränder, både på Ven och fastlandet med bland annat en nyanlagd strand nära centrum. Här finns också två friluftsbad; Citadellbadet med hopptorn samt äventyrsbadet Karlslund.

Andra sevärdheter är Citadellet som är Nordens bäst bevarade fästning från 1500-talet och Landskronas slott. Citadellområdet är numera ett fantastiskt rekreationsområde mitt i staden med museiutställning, hantverksbutik, kafé och kryddgård. Här finns också Sveriges äldsta koloniområde. Landskrona har Sveriges enda golfmuseum samt två 18-hålsbanor i naturskön miljö. Stadens huvudtorg, Rådhustorget, omges av flera vackra byggnader samtida med Rådhuset, från slutet av 1800-talet.

En av godbitarna med att bo i Landskrona är närheten till Ven. På en halvtimme befinner du dig på denna underbara ö som ligger mitt i Öresund, mellan Landskrona och norra Själland i Danmark.

Köpa eller sälja bostad i Landskrona kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.