Alla bilder

Bjärred - Löddesnäs, Lomma

Apotekarevägen 56

Såld, 2017-11-16
Slutpris
3 500 000 kr
Antal rum
6
Boarea
128 kvm
Typ
Kedjehus
Terrass/uteplats
Ja
Biarea
20 kvm
Tomtarea
308 kvm

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-615 19 32

Alla bilder

Karta

Apotekarevägen 56

Området

Att bo i BjärredAtt bo i Bjärred – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred. Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Lomma finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga Kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Köpa eller sälja bostad i Bjärred? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Länkar

Förslag på andra bostäder

 • Kedjehus

  Bjärred - Löddesnäs, Lomma

  Budgivning pågår
  Adress
  Holländarehusvägen 13
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  5
  Boarea
  145 kvm
  Tomtarea
  320 kvm