Alla bilder

Galjevången, Lund

Lauritz Weibulls väg 27

Exklusiv
Budgivning pågår
Pris
10 000 000 kr
Antal rum
7
Boarea
295 kvm
Typ
Friliggande villa
Biarea
60 kvm
Tomtarea
1184 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 9 000 000 kr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 046-273 26 44

Alla bilder

Beskrivning

Souterrängvilla på Galjevången

Beskrivning

Lauritz Weibulls väg 27 är ett exceptionellt boende för den som uppskattar 1960-talsarkitektur där samspelet mellan generösa ytor, både inne och ute, skapar en stilren livsmiljö utmärkt för den större familjen. Den långa uppfarten och trädgårdens vackra fond skapar en diskret distans där fastigheten om 295 kvm höjer sig över omgivningen i slutet på Lauritz Weibulls väg. I dessa lugna kvarter är den omgivande bebyggelsen blandad. Genom arkitektur som generösa fönster och takhöjd samt materialval, som är tydliga i både kvalitet och funktion, signalerar den vita villan en uppskattad stil från byggåret 1963. Lauritz Weibulls väg och omgivande kvarter är stillsamma och själva läget är mycket attraktivt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt Tunahallen för bollsporter som handboll, innebandy och basket. Här är det också enkelt att transportera sig med cykel, via cykelvägar tar man sig in till Lunds centrum på endast 6-7 minuter. Välkommen att boka visning.

Interiör

MATERIALVAL VÄGLEDER. En välkomnande stenlagd gång leder till den tidstypiska entrédörren i gediget trä med glasad sidopanel. Här möter en rymlig hall, samt på motsatt vägg en trappa i ljust trä, med dekorativt ljusinsläpp via två mindre fönster, som leder till övervåningens umgängesytor och privata sfär.

Väggarna i hallen är putsade, målade i en ljus färg. Golvet är belagt med en klassisk mörkbrun klinker som på ett trevligt sätt genomgående kombineras med träparkett för att binda samman husets olika sociala ytor.

I hallen finns gott om förvaringsutrymme i form av en spegelgarderob samt ett intilliggande praktiskt gäst-wc. Entréplan rymmer också tre möjliga sovrum, samtliga i sydvästläge. Sovrum 1 är rymligt och ljust med stort fönster, på golvet ligger parkett. Sovrum 2 är rymligt och ljust med stort fönster, på golvet ligger parkett. Sovrum 3 är mycket rymligt och kommer med separat utgång via halvglasad dörr direkt till uteplats. På golvet ligger parkett.

På entréplan ligger även en ljus, rymlig tvättstuga med praktiska arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter samt vask, på golvet klinkers. Tvättmaskin och tumlare är från Miele. På samma våning finns ett rymligt badrum med fräscht kaklade väggar, klinkergolv i ljus nyans, separat duschutrymme och bastu. Aggregatet är från Tylö och installerades 2015. På entréplan finns även ett större förråd. Dubbelgaraget är en del av huskroppen och kan nås praktiskt inomhus via dörr i hallen.

INNE VÄXER MED UTE. Övre plan erbjuder först en välkomnande sällskapsyta i form av det öppna kombinerade vardagsrummet och matsalen som mäter ca 70 kvm. Den höga takhöjden, de släta väggarna och de generösa fönsterytorna gör att ljuset flödar. I taket sitter ljusa träpaneler. Matsalsdelen som rymmer ett bord för ett flertal gäster, är belagd med klinker, i vardagsrummet ligger parkett. I vardagsrummet pryds en vitmålad tegelvägg av en stilren eldstad. Matsalen kommer med en lika praktisk som charmig serveringslösning; en öppning ger tillgång till köket, den kan stängas av med skjutbara luckor.

Köket är praktiskt med längsgående arbetsytor och en ljus matplats med utsikt mot gatan vilken rymmer ett bord med plats för upp till 5 personer. Köket är original och de släta träluckorna är målade i en ljust grå kulör. Bänkskivan är i rostfritt med del i marmor på arbetssidan respektive bok på serveringssidan, vitt kakel som stänkskydd Kyl, frys och diskmaskin är samtliga Bosch.

Den genomtänkta planlösningen erbjuder fina möjligheter till separerade aktiviteter för den stora familjen, då t ex den privata sfären med sovrum samt badrum ligger avsides. Huset är även lämpligt som generationsboende.

Sovrum 4, master bedroom är mycket generöst. Det kommer med intilliggande dressingroom och vanity area i original samt badrum en suite. Badrummet har kaklade väggar och den vita inredningen erbjuder god förvaring. Det är rymligt och har tre fönster. Det är utrustat med stort handfat, wc, bidé och duscharea med möjlighet att installera badkar. I sovrummet finns en garderobsvägg med skjutdörrar med spegelglas.

Sovrum 5 och sovrum 6 är båda rymliga och kommer med goda förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober. Fönstren är generösa med läge mot sydväst, på golvet ligger parkett.

Övre plan erbjuder två generösa insynsskyddade balkonger båda med utgång från matplatsen. De mäter ca 20 kvm respektive, kommer med trägolv och ramas in av låg mur med överliggande smidesräcke och ligger skyddade under tak, höjd 3,3 meter.

SKYDDAT LÄGE. På tomten, om 1184 kvm, är placeringen mot sydväst optimal för att fånga ljuset. Längsgående balkonger under distinkta träbalkar samt flera uteplatser i kombination med de enskilda rummens ovanligt generösa fönsterytor ger fantastiska möjligheter till socialt umgänge i lika uppskattade inne- som utemiljöer. En spiraltrappa kopplar på ett praktiskt sätt samman de båda våningsplanen utifrån.

Utmed huset hela längd bjuder en spatiös tegelsatt uteplats under tak, goda möjligheter för en loungedel samt ett middagsbord för större sällskap samt utrymme för grillen. En mjukt rundad kant avgränsar mot gräsmattan och leder fint vidare mot entrén.

Den uppvuxna trädgården i kombination med staket och häckar gör tomten nästan helt insynsskyddad. Grönskan, i form av perenner och fruktträd samspelar fint med byggnadens rena linjer. På fastighetens baksida finns ytterligare en stenlagd uteplats i skyddat läge.

Totalt rymmer villan 7 rum, varav 6 kan nyttjas som sovrum alternativt arbetsrum. Dubbelgarage samt biyta i form av förråd om 45 kvm. På den rymliga uppfarten kan 3-4 bilar parkeras. Uppvärmningen är geotermisk värmegenerering vilket ger låga driftskostnader, fönster är 2glas, isolerglas. Bredband är installerat, leverantör är Bredband 2. Larm finnes, med möjlighet att ta över Verisure-avtal.

Lauritz Weibulls väg och omgivande kvarter är stillsamma och själva läget är mycket attraktivt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt Tunahallen för bollsporter som handboll, innebandy och basket. Här är det också enkelt att transportera sig med cykel, via cykelvägar tar man sig in till Lunds centrum på endast 6-7 minuter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Per Henrik Ling 3

Uteplats/balkong

På tomten, om 1184 kvm, är placeringen mot sydväst optimal för att fånga ljuset. Längsgående balkonger under distinkta träbalkar samt flera uteplatser i kombination med de enskilda rummens ovanligt generösa fönsterytor ger fantastiska möjligheter till socialt umgänge i lika uppskattade inne- som utemiljöer. En spiraltrappa kopplar på ett praktiskt sätt samman de båda våningsplanen utifrån.

Utmed huset hela längd bjuder en spatiös tegelsatt uteplats under tak, goda möjligheter för en loungedel samt ett middagsbord för större sällskap samt utrymme för grillen. En mjukt rundad kant avgränsar mot gräsmattan och leder fint vidare mot entrén.

Den uppvuxna trädgården i kombination med staket och häckar gör tomten nästan helt insynsskyddad. Grönskan, i form av perenner och fruktträd samspelar fint med byggnadens rena linjer. På fastighetens baksida finns ytterligare en stenlagd uteplats i skyddat läge.

Ombyggnad, Renoveringar

2012 - Nytt papptak, nya krönplåtar och fläkthuvar. Byte av garageportar med fjärrkontroll. Ommålning av köket.
2017 - Nya innertak och nya ytskikt på bottenvåning.

TV/bredband

Bredband 2, 100 Mbit

Planbestämmelser

Tomtindelning (1962-01-12) Stadsplan (1961-07-12)

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Ledning, 12-IM3-63/508.1

Parkering

Dubbelgarage, carport och plats för ca 5-6 bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 050 000 kr
Byggnadsvärde
3 823 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
10 000 000 kr
Rum
7
Sovrum
6
Boarea
295 kvm*
Tomtarea
1184 kvm
Biarea
60 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Värme
25 980 kr
Renhållning
2 800 kr
Vatten/Avlopp
4 344 kr
Summa
33 124 kr

El ingår i posten för uppvärmning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1963
Fasad
Tegel och puts
Grund
Betongplatta
Stomme
Betong och Tegel
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Bergvärme (ca 15 år sedan)
Takbeklädnad
Papp
Fönster
2-glas isoler

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Lauritz Weibulls väg 27

Området

Att bo i Lunds Östra CentrumAtt bo i Lunds östra centrum – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Lunds Östra centrum, stadsdelen Tuna, består av bostadsområdena Professorstaden, Galjevången, Hyphoffslyckan och Helgonagården. Östra centrum är av tradition mycket populärt bland stadens studenter. I Tuna finns flera stora parker, bland annat Tunaparken med stora gräsmattor och omfattande trädplanteringar.

Bostadsområdet Professorstaden består främst av större villor i sekelskiftesstil som byggdes åt universitetets professorer. I väster finns akademiska byggnader som Lunds Universitetssjukhus och det stora Universitetsbiblioteketet. Den nordöstra delen domineras av teknik med Lunds Tekniska högskola, Ekonomihögskolan och företagsbyn Ideon, Sveriges första forskningsby.

Bostadsområdet Galjevången består mestadels av villabebyggelse och är ett av de mest populära områdena i Lund. I detta område ligger den fina Tunaskolan, som förutom grundskola även har flera fritidshem samt en fritidsklubb.

Köpa eller sälja bostad i Lunds Östra Centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Länkar

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.