Alla bilder

Klostervallen, Lund

Nordanväg 8

Budgivning pågår
Utgångspris
3 300 000 kr
Avgift
4 745 kr
Antal rum
3
Boarea
87 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Biarea
29 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 3 370 000 kr
BudBudgivareDatumTid
3 370 000 krBudgivare 22017-12-1322:31
3 300 000 krBudgivare 12017-12-0911:48

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 046-273 26 44

Alla bilder

Beskrivning

Modernt med underbar terrass

Beskrivning

Välkommen till en fräsch och rymlig bostad med alla bekävmligheter. Här erbjuds en lägenhet i bästa skick med kvalitetsmaterial och inbjudande planlösning. Hiss, tvättmöjligheter i lägenheten och två badrum är några av dess starka punkter. Men det verkligt unika med lägenheten är den generösa terrassen i söderläge. Stora fönsterpartier släpper in gott om ljus. Förutom bostadens 87 kvm finns det gästrum och förråd en trappa ner inne i lägenheten på ca 29 kvm. Bilplats finns att få i källargaraget. Här bor du på tyst och lugnt läge nära stadsparken. Lund centrum cyklar du till på 5 min.

Interiör

Kök
Köket är utrustat med allt den matlagsningsintresserade behöver. Här finns gott om skåpsförvaring och bänkyta. Det är ett gediget kök med ekluckor och bänkskiva i sten. kyl/frys, ugn, micro, induktionshäll och diskmaskin. I anslutning till köket finns en matplats, här kan 8-10 personer ledigt sitta.

Vardagsrum
Tack vare stora fönsterpartier som går från golv till tak får vardagsrummet massor av ljus. Härifrån nås den underbara terassen i söderläge. Från vardagsrummet kan du också gå ner till allrummet och förrådet på nedre plan. Detta rum räknas som biarea. Det kan användas som gästrum eller extra tv-rum. Det nedre rummet har också en egen utgång.

Terass
Den väl tilltagna terrassen ligger i söderläge och får gott om sol hela dagen. Yttersidan av terrassen utgörs av en bred ramp med jord för plantering. Markytan är stensatt och här ute finns såväl belysning som eluttag. Perfekt för middagar med hela familjen.

Sovrum
Lägenheten har två sovrum. Det stora sovrummet är rymligt och från detta nås det ena badrummet och en klädkammare. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barnrum eller kontor.

Badrum
Lägenheten har två badrum. Båda är helkaklade i ljusa toner med golvvärme. Badrummet som n��s från hallen är utrustat med badkar, wc, handdukstork och handfat samt bra med skåpsförvaring. Badrummet som nås från det stora sovrummet är utrustat med dusch, wc, handdukstork och handfat samt skåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Klostervallen 3

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Klosterlyckan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Klostervallen 3, vilka byggdes 2004. I föreningen finns totalt 32 st lägenheter.

Föreningen är HSB-ansluten men sköter den ekonomiska förvaltningen själva.

Övernattningsrum för 4 personer med pentry, toalett och dusch kan hyras för emdlemmarna för 200:-/natt. Gemensam boulebana samt grillplats finns. Även ett trivselrum finns.

Föreningen kommer att höja avgifterna med 5% i årsskiftet 2017/2018 (kontrollerat 2017-12-04), den höjdes även med 5% den 1 januari 2017. Anledning till höjningarna är för att kunna möta de väntade avskrivningsreglerna.
Föreningens eknomiska situation är god och stabil.
Föreningen använder sig av progressiv avskrivning, se mer i årsredovisningen. Styrelsen är medvetna om de nya reglerna för avskrivningar men har ännu inte en tydlig bild av hur detta kommer påverka dem.

Varje lägenhet har sitt eget abonnemang för el, vatten, fjärrvärme och fjärrkyla. Detta avläses trådlöst utan tillträde till lägenheten. Leverantör är Kraftringen (tidigare Lunds Energi)

Föreningen tillåter inte att en förälder köper lägenheten i syftet att låta ett barn bo i den, utan att själv bo i bostaden.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelsen gör föreningen en lägenhetstillsyn.

Föreningens tomt är friköpt.

Kommande/pågående renoveringar i föreningen:

2011 renoverades fasad och terrasser.

Gjorda renoveringar/reparationer i föreningen:
2017 En ombyggnad och uppgradering av fastighetens ventilationsanläggning har precis genomförts.
Tillsammans med en konsult har styrelsen tagit fram en underhållsplan. Fastighetens fasader är byggd med s k enstegstätade fasader och här kommer en dialog med byggherren att tas om byte av dessa.

I föreningens fastighetsförsäkringsavtal ingår även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen. Du behöver alltså inte teckna bostadsrättstillägg på din hemförsäkring.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem

Bredband över fiber via Bredband2. Även möjlighet att få via ComHem.

Parkering

Varmgarageplats finns. Går att hyra för 400 kr/mån och för mc för 200kr/mån. Kösystem tillämpas. Man har rätt till en bilplats per lägenhet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 745 kr

I avgiften ingår kabel-tv, bostadsrättstillägg och bredband/ip-telefoni. Varje lägenhet har sitt eget abonnemang för el, vatten, fjärrvärme och fjärrkyla. Detta avläses trådlöst utan tillträde till lägenheten. Leverantör är Kraftringen (tidigare Lunds Energi). Fr.o.m 1/1 2018 kommer avgiften att vara 4982 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,7779142%
Årsavgift i föreningen
56 940 kr
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 300 000 kr
Lägenhetsnummer
27
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
87 kvm**
Biarea
29 kvm

* Våningsplan 3 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2004

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
142

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Nordanväg 8

Området

Att bo i Södra LundAtt bo i Södra Lund – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.