Pris
2 295 000 kr
Avgift
2 163 kr
Antal rum
2
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

26 jul

26 jul

Kl 17:30-18:00

Öppen visning - Välkommen!

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 98

Alla bilder

Beskrivning

I hjärtat av Kulturkvadranten

Beskrivning

En alldeles underbar tvåa i hjärtat av Kulturkvadranten i vackert hus från 1868. För dig som vill ha ett boende som erbjuder allt. Här bor du mitt i Lunds pittoreska kvarter endast ett stenkast från allt staden har att erbjuda. Du har Domkyrkan, Lundagård med AF-borgen, Stortorget och Botaniska trädgården inom några minuters promenad. Bostaden som är belägen på första våningen har genomgående planlösning vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Från köksfönstret och vardagsrummet har du utsikt mot föreningens mysiga innergård med blommande stockrosor och från sovrummet ser du ut mot Hjortgatan. Lägenheten har renoverats varsamt med bevarad äldre atmosfär. Välkommen till ett hem med en stor dos charm!

Interiör

Här välkomnar dig en ljus och fräsch bostad med smakfulla och genomtänkta val. Lägenheten lät renoveras under 2016-2017 med bredspacklade och vitmålade väggar samt vitmålade tak och snickerier. De gamla brädgolven har bevarats och målats vita och lägenheten har kompletterats med nya uttag och strömbrytare i retrostil samt tidstypiska gjutjärnsventiler. Med kökets placering vid entrén lämnas valmöjligheten att placera vardagsrum respektive sovrum enligt önskan. Nuvarande ägare har valt att lägga vardagsrummet mot gården.

Från entrén kommer vi till det platsbyggda köket (från 2017) med köksinredning från Kvik. Vita luckor och vit laminatbänkskiva mot vitt kakel med pärlvit fog. Köket är utrustat med spis (Siemens), ugn (Bosch), kyl/frys (Cylinda), fläkt (Bosch) och diskmaskin (Fisher Paykel). Från köksfönstret blickar du ut mot föreningens mysiga innergård. Ny el är dragen till köksdelen/hallen vid renoveringen (3-fas).

Vidare till det rymliga badrummet som är fräscht och välplanerat med handfat (från 2017), toalett, dusch och platsbyggda vägghyllor. Svartmålad plastmatta och gråmålade väggar. (Detta badrum kommer beröras av föreningens stambyte).

Vardagsrummet, hemmets hjärta, som vetter ut mot den lummiga gården har plats för såväl matplats som soffhörna och ytterligare förvaring om så önskas. En liten inbyggd garderob finns.

Vidare till sovrummet som är väl tilltaget och erbjuder plats för såväl dubbelsäng som skrivbord och garderober. Rummet har två fönster som vetter mot vackra Hjortgatan. Garderober ingår.

Lägenheten har möjlighet till egen ingång men för tillfället fungerar ingången och utrymmet som förråd. Den egna trappen används dock flitigt till kaffepauser.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Studenten 20
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
500*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Lund Studenten 20, belägen på Hjortgatan 12A-B består av ett gathus uppfört 1868 och ett gårdshus uppfört 1892. Föreningen registrerades 2012 men bildades tredje kvartalet 2015. Föreningen har åtta lägenheter (varav 7 bostadsrätter och 1 hyresrätt) bestående av 1 r.o.k 2 r.o.k och 3 r.o.k.

Föreningens ekonomiska förvaltare är sedan 2017 Brf Konsult i Lund AB.

Fastigheten är besiktigad, i samband med ombildning till BRF från hyresrätter, 2014. I samband med bildandet av föreningen upprättades en ekonomisk plan samt en underhållsplan. Det finns en uppdaterad budget för 2017.

Utförda renoveringar:
1969 diverse renoveringar
1980-tal i gårdshuset är avloppsstammar ovan mark är utbytta till plast. I gatuhus är stammarna bytta vid renoveringen 2008-2011.
2009 radonmätning utförd
2010 energideklaration utförd
2008-2011 renovering av gatuhus: Nytt tak, Tilläggsisolering av väggar och tak, Renovering av 3 lägenheter, Dränering och installation av dräneringspumpar.
2012 underhållsplan/teknisk besiktning utförs
2012-2013 åtgärder enligt särskild utredning från Bab utförs för att fuktsäkra och säkerställa konstruktionerna i grund och på vind. Filmning av avloppsstammar utförs
2014 Elrenovering av lägenhet 1002 utförts
2016 Indragning av fiber
2016 Ny fjärrvärmeväxlare installeras
2017 Uppdatering av ventilation

Kommande renoveringar (2017-07-14):
Åtgärder 0-2 år:
- Stambyte. Under utredning och projektering. Badrumsrenovering av respektive lägenhet i samband med stambytet kan innebära en kostnad för lägenhetsinnehavaren men inget är ännu beslutat. I föreningen är det 5 av 8 lägenheter som berörs.
- Byte av takfönster. Ommålning av plåttak.
- Snörasskydd på gatuhus

Kommande renoveringar (2017-07-14):
Åtgärder 1-10 år:
- Fasadrenovering av fasad mot grannfastighet åt norr
- Återkommande OVK
- El i icke renoverade lägenheter
- Byte av äldre pump i dräneringsbrunn

Kommande renoveringar (2017-07-14):
Åtgärder 11-20 år:
- Byte av lägenhetsdörrar och trapphusrenovering
- Byte av frånluftsfläktar

Kommande avgiftsförändringar (2017-07-14):
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 10% per den 171001 men planerar att justera detta till 25%. Avgiften kommer sannolikt att höjas fler gånger, som det ser ut i dag.

Föreningen godkänner delat ägande, ex .90/10.

Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift betalas av köparen och är 500:-/st samt kreditupplysning som föreningen gör i samband med överlåtelsen.

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättstugan finns i källaren under gårdshuset.

Cykelställ med tak samt miljöstation finns på innergården..

TV/bredband

Fiber

Fiber. Här får köparen själv ordna med abonnemang. Finns inget för närvarande.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga p-platser eller garage för uthyrning. Kommunen har vissa p-platser i området. De bokas online

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 163 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
11,5%
Årsavgift i föreningen
25 956 kr
Andel av årsavgiften är
11,5%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
324
Våningsplan
1 av 3
Rum
2
Boarea
39 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1868
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bedårande innergård med utemöbler och ljuvliga blommor.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
164

Karta

Hjortgatan 12A

Området

Att bo i Lunds centrumAtt bo i Lunds centrum – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med såväl den lilla stadens charm som storstadens hela utbud. Lundagård, Botaniska Trädgården och Stadsparken är populära platser för avkoppling och rekreation. Biltrafik är inte tillåtet i Lunds centrum, vilket ger ett skönt och lugnt tempo. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna av staden. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Lunds kommun har många fina skolor och har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad.

Professorstaden är ett populärt bostadsområde som ingår i stadsdelen Tuna. Bebyggelsen består nästan enbart av ståtliga och mycket påkostade villor. Här hittar du den fina idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym.

Vid Stortorget ligger Stadshallen där du bland annat kan lyssna till konserter och föreläsningar. Vid Mårtenstorget hittar du Saluhallen, ett stycke kulturhistoria som uppfördes i början av 1900-talet. I närheten ligger Lunds vackra Domkyrka från 1100-talet och Kulturkvadranten med friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kulturkvadranten, Lund

  Adress
  Laboratoriegatan 9
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 496 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47,7 kvm

  Visning: 2017-07-26 17.00 Boka här