Alla bilder

Nilstorp, Lund

Björkvägen 9

Såld, 2017-03-26
Slutpris
7 700 000 kr
Antal rum
5
Boarea
160 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
983 kvm
Biarea
80 kvm

Mäklare

Alla bilder

Karta

Björkvägen 9

Området

Att bo i Södra LundAtt bo i Södra Lund – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Länkar

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Nilstorp, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Syrenvägen 5
  Pris
  6 995 000 kr
  Antal rum
  4
  Boarea / Biarea
  150 kvm / 78 kvm
  Tomtarea
  847 kvm