Alla bilder

Östra Torn, Lund

Uardavägen 45

Budgivning pågår
Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
6 538 kr
Antal rum
4
Boarea
104,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 2 600 000 kr
BudBudgivareDatumTid
2 600 000 krBudgivare 12017-12-1221:52
2 550 000 krBudgivare 22017-12-1208:00
2 500 000 krBudgivare 12017-12-0616:48

Visning

17 dec

17 dec

Kl 12:30-13:00

Bokad visning.

18 dec

18 dec

Kl 17:00-17:30

Bokad visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 046-273 26 52

Alla bilder

Beskrivning

4:a på lekfulla Djingis Khan - perfekt för dig med barn. Insynsskyddat läge! Vind!

Beskrivning

Charmigt radhus med välplanerade kvadratmetrar. På nedervåningen finns stora, härliga sällskapsytor. Köket som är smakfullt renoverat ger plats för matbord. Från köksfönstret har du uppsikt över de lekande barnen på innergården. Vardagsrummet är ljust och rymligt. Härifrån nås den trivsamma altanen med kvällssol. Njut på lagom avskilt läge från grannarna.

På ovanvåningen finns tre bra sovrum och generöst badrum med tvättmaskin.

Här bor ni i gröna lekfulla omgivningar med trevliga grannar. Området Djingis Kahn har blivit ett populärt bostadsområde och det lockar till sig såväl barnfamiljer som uppskattar området för dess välplanerade innergårdar, såväl som de anställda på närliggande Ericsson och Ideon. På lagom avstånd till motorvägen och med bra bussförbindelser bor du med närheten både till naturen och till staden puls.

Bjud med hela familjen på visning - varmt välkomna!

Interiör

Hall
Ljus hall med avhängning och förvaring under trappan. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Kök
Smakfullt kök från 2015/16 med vit köksinredning i kombination med mörkt stänkskydd av kakel och bänkskiva likt ek - elegant! Rikligt med ljus från fönster i två väderstreck med utsikt över innergården. Plats för matbord för 4-6 personer. Utrustning: fläkt, induktionshäll, ugn, mikro – allt från Siemens 2015, diskmaskin Bosch 2011 samt kyl och frys.

Vardagsrum
Luftigt vardagsrum med gott om plats för större sällskapsmöblemang och extra matbord om så önskas. Ena delen av vardagsrummet har ursprungligen varit ett sovrum. Planlösningen kan enkelt återställas om det finns behov av ytterligare ett sovrum. Ljust och trivsamt rum med fönster och utgång till uteplatsen.

Trädgård
Mysig trädgård med trädäck och lummig omgivning. Tack vare husets placering i området erbjuds här en trädgård utan insyn eller direkt närhet till grannarna.

WC
Gästwc:n ligger i anslutning till entrén. Den renoverades 2017 med nytt klinker, tvättställ, element samtidigt som väggarna målades om.

Sovrum 1-3
På ovanvåningen finns bostadens samtliga sovrum som är rymliga till storleken och alla erbjuder någon form av förvaring - antingen i eller i anslutning till rummet. Alla rummen en delvis målade och delvis tapetserade och upplevs ljusa. I ena sovrummet finns en praktisk förvaringsvind, vilket fåtal lägenheter i föreningen erbjuder. I hallen, utanför, finns en stor klädkammare och badrum.

Badrum
Stort badrum med badkar och egen tvätthörna med arbetsbänk. Tvättmaskinen är från 2013 och torkskåpet är av äldre modell. I badrummet finns ett par mindre fönster för vädring. Plastmatta av varm nyans samt våtrumstapet.

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig uteplats i fördelaktigt läge utan insyn från de kära grannarna.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Djingis Khan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
316
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Djingis Kahn är en bostadsrättsförening som förvaltas av HSB, i föreningen finns det 316 lägenheter. Djingis Khan är ett populärt bostadsrättsområde med trevliga grannar och bra stämning. Föreningen är välorganiserad och drivs av aktiva medlemmar. Här trivs de boende och omgivningarna är grönskande och trygga. Gårdarna är byggda som parenteser, flera små innergårdar där barnen leker och umgås. Djingis Khan-området byggdes av Akademiska Föreningen 1971-1972 som bostäder för studenter som bildat familj. Endast enkla trerumslägenheter fanns, med gemensamma grönområden. Området låg i utkanten av Lund, då på fel sida av motorvägen, och det tog ett tag innan området fick gatlampor, regelbunden plogning efter snöfall och brevbärare. Långsamt ändrades områdets karaktär, det kom att handla mer om utbyggnader än att planera grisfester, barnkalas och dans vid Bananen. Likväl finns den goda stämningen kvar och här finns ett digert kulturutbud. Uppskattat av såväl unga som gamla. Denna information är hämtad från föreningens hemsida. Gå gärna in på http://www.djingis.se/ för mer information om föreningen. Här finns mycket bra fakta och även personliga beskrivningar av de boende på området.

Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn. Denna bokas av säljaren tillsammans med vicevärden (Tina Hasche på 0725-242333) och köparen måste medverka. Tillsynen skall ha varit genomförd senast tillträdesdagen eller enligt föreningens önskemål.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget (2017-08-22).

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2010 Översyn och ommålning av fasader, dörrar och fönster på gårdarna A, B, C och D.
2010 Rensning och översyn av växtlighet och gröna ytor i samband med ommålningen.
2010 Renovering av värmesystem för jämnare och miljövänligare värmereglering på Uardavägen och Iliongränden.
2010 Justering av samtliga element och montering av termostat.
2010 Byte av sand i sandlådorna och vid gungorna.
2010 Fortsatt byggnation av krypgångar i gårdarna.
2013 Fortsatt ommålning av samtliga fasader i två etapper på två år. Underhåll av fasaderna, grönområden och diverse renoveringar och besiktningar.
Föreningen har installerat 28 nya motorvärmare på parkeringsplatserna. De har även satt in 2 elstolpar för laddning av elbilar.
Stambyte gjordes någon gång 1999/2001.

Planerade renoveringar: Det finns inga större planerade renoveringar i dagsläget, endast öpande underhåll (2017-08-22). För mer information gällande planerade renoveringar, vänligen se senaste årsredovisningen.

Parkering

Gratis parkering på området, gårdarna är bilfria. Varje hushåll i föreningen har rätt till ett kostnadsfritt permanent parkeringstillstånd, och detta hämtas hos vicevärden. Behöver hushållet ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kostar det 200 kr. Platserna är numrerade men inte knutna till någon specifik lägenhet. Uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2016-04-06.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Sydantenn. Grundutbud ingår i avgiften.
Bredband genom Ownit 100 Mbit/s, ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensamhetslokal "Vita Huset" som innehåller tvättstuga, styrelserum, festsal och en mindre lokal ("ungdomslokalen") som kan hyras för begivenheter. Köket och andra delar av Vita Huset genomgick en upprustning 2007. Föreningen har en projektor som hyrs ut till enskilda medlemmar till en kostnad av 50 kr per dygn.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Sydantenn.
Grundutbud ingår i avgiften.

Bredband genom Ownit 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Parkering

Gratis parkering på området, gårdarna är bilfria. Varje hushåll i föreningen har rätt till ett kostnadsfritt permanent parkeringstillstånd, och detta hämtas hos vicevärden. Behöver hushållet ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kostar det 200 kr. Platserna är numrerade men inte knutna till någon specifik lägenhet. Uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2016-04-06.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 538 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats

Ekonomi

Andel i föreningen
0,34198%
Årsavgift i föreningen
78 456 kr
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
211
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
104,6 kvm**

* Våningsplan 1 av 2.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1971-1972

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
146

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Uardavägen 45

Området

Att bo i östra LundAtt bo i östra Lund – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Från området Östra Torn – Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. Mårtens Fälad är ett attraktivt bostadsområde med några av Lunds största tomter och trädgårdar. Östra Torn är ett lugnt och familjevänligt område med bland annat tre olika skolor.

Linero brukar man vanligtvis dela upp i två delar; övre och nedre. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med relativt stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. I Linero finns ett litet centrum med affärer, kyrka och bibliotek.

Strax intill ligger Vipeholm. Här kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Köpa eller sälja bostad i östra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.