Alla bilder

City, Malmö

Baltzarsgatan 41B

Exkl.
Utgångspris
7 450 000 kr
Avgift
7 341 kr
Antal rum
6
Boarea
137 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5,6 av 6
Hiss
Ja
Biarea
28 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 27

Alla bilder

Interiörbild. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Interiörbild. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Interiörbild. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Otrolig matplats. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Otrolig matplats
Interiörbild. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Välkomna till Baltzarsgatan 41B. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Välkomna till Baltzarsgatan 41B
Vacker fastighet. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Vacker fastighet
Lilla torg. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Lilla torg
Gågatan. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Gågatan
Lilla kafferosteriet. Baltzarsgatan 41B - Bjurfors
Lilla kafferosteriet

Beskrivning

CITYLIV

Beskrivning

Här befinner du dig på bästa tänkbara läge i stan omgiven av kultur, shopping, barer och restauranger. I ett vackert hus som uppfördes 1898 ligger denna unika etagelägenhet. Till vänster från porten ser du fikande gäster på Lilla Kafferosteriet. Tittar du till höger skymtar du både Södergatans shoppingstråk och Lilla Torg. På den privata takterrassen njuter du av soligt söderläge och ser ut över Malmös takåsar. Fastigheten totalrenoverades 2006 och resulterade i 31 lägenheter med originella och charmiga planlösningar. Den nuvarande ägaren har tillfört det andra våningsplanet och två eldstäder, som gör lägenheten lite extra speciell. Som boende i föreningen, har du dessutom tillgång till ett mindre SPA med bastu och gym samt en övernattningslägenhet. Detta är våningen för dig som vill bo på centralt läge med stora ytor både inne och ute - och inte vill lägga tid på renovering. Det är bara att flytta in!

Interiör

Den vackra fastigheten från förra sekelskiftet ligger på en kullerstensbelagd gågata, som numera kantas av allt från kaféer till modebutiker. År 2005–2007 genomgick byggnaden en omfattande renovering. Med hjälp av flera kända arkitekter skapades det 31 lägenheter, med framgångsrikt resultat. Läget är unikt och attraktivt på många sätt. Du kan inte bo mer centralt i Malmö än här, samtidigt som du endast har gång- och cykeltrafik nedanför. Hissen tar dig upp till plan 5 som är etagelägenhetens entréplan. Du kommer in i en hall med oljad enstavsparkett i ek, vitmålade väggar och garderob. En halvvägg mot matsalen ger öppen planlösning och mycket luft. Matsalen har också ekparkett och vita väggar. Stora skjutdörrar i glas leder ut till den soliga terrassen i söderläge. Rummet har massor av ljus och rymd. Du har en nivåskillnad med ett trappsteg i ek till vardagsrummet och takterrassen, som ger en effektfull och trivsam känsla. Under trappsteget finns infälld belysning som ger en stämningsfull ljussättning om kvällarna. Två pelare i matsalen ger karaktär och charm. Här finns det gott om plats för stora middagar med både familj och vänner. Från matsalen har du även öppen planlösning mot det sociala köket, så att den som står för matlagningen känner sig närvarande. Köket går i rostfritt och vitt, med undantag av den röda mosaikväggen, som är en härlig färgklick. Köksinredningen kommer från Invita. En bardisk med ekbänkskiva ger en extra sittplats och är en perfekt samlingspunkt i samband med matlagning. Ett inbyggt högtalarsystem gör det extra trevligt att tillbringa tid i köket. Ett trappsteg tar dig vidare till vardagsrummet, som också har inbyggt högtalarsystem, vacker enstavsparkett och vita väggar. Skjutdörrar öppnar upp till terrassen i söderläge och ett fönster i österläge släpper in morgonens första strålar. Här finns en fin kamin som värmer gott och ger en mysig och ombonad känsla till rummet. Även i detta rum har det lagts ner stor omsorg på belysning. Infällda spotlights skapar helt rätt ljus. En klimatanläggning ger både varm och kall luft, när det krävs lite extra. Trappan till plan två når du härifrån.

Uppe på denna magiska terrass får du en inblick i Karlsson på takets sagovärld, när han befinner sig högt uppe bland takåsarna. Terrassen är på 75 underbara kvadratmeter i söderläge, som bjuder på sol från tidig morgon till kväll. Här möts det stilrena med det rustika. Plåttak, rå tegel, trätall och glas. Allt i kombination blir harmoniskt och charmigt. Här njuter du både av den första vårsolen och sensommarens värme, men allra bäst är nog sommarkvällarna här, med något hett på grillen och något kallt i glasen. Kanske med lite spanska toner i bakgrunden, som även flödar ut här genom det inbyggda högtalarsystemet. De där kvällarna när temperaturen når medelhavsnivå, sitter du gärna här långt in på småtimmarna, i månskenet. Den fantastiska ljussättningen och trätrappan delar in terrassen i två avdelningar, på ett naturligt sätt.

Planlösningen för lägenhetens tre sovrum och två badrum är lika genomtänkt som de sociala ytorna. I anslutning till hallen ligger det första badrummet som är modernt och sobert med helkaklade väggar i jordnära nyanser och inredning i ek. Bakom vackra ekskåp döljer det sig både tvättmaskin och torktumlare. Bredvid badrummet finns ett sovrum med fönster mot innergården i öster. Väggarna är harmoniskt ljusgröna. Bakom köket ligger det andra badrummet, som har generösa helkaklade ytor i stilrena, jordnära nyanser. För maximal komfort finns här både badkar och dusch. Även i detta badrum finns det inslag av vacker, tidlös ek i inredningen. Badkaret är inkaklat med avställningsytor. Ett frostat fönster mot sovrum två är ett fint inslag. Musiken når även detta badrum, så du kan lyssna på lugna toner till badet eller skråla i duschen. Till höger om badrummet och med en skjutdörr mot matsalen, ligger våningens andra sovrum. Här har du en hel garderobsvägg, vita väggar och ekparkett. Det tredje sovrummet ligger intill. Även detta rum ligger i anslutning till matsalen med en skjutdörr. Två fönster i norrläge ger ett svalt klimat och en rymlig klädkammare ger dina kläder gott om plats. Från trappan i vardagsrummet kommer du upp till det övre och sjätte våningsplanet, som inreddes av de nuvarande ägarna. Detta ljuvliga rum har fönster i tre väderstreck - väster, öster och söder. Känslan här är helt unik, som att du befinner dig i ett luftigt tornrum uppe bland molnen. Det vilar en rofylld känsla över rummet, vilket gör att rummet passar perfekt för hobby, arbete eller sällskapsrum. Kaminen ger rummet extra charm och mysfaktor. Föreställ dig en regnig söndag med kaminen och en god bok som sällskap här. Klimatanläggning och högtalarsystem finns installerat även i detta plan. När du har besökt denna lägenhet är det svårt att se att du kan bo bättre i centrala Malmö. Här får du en modern och totalrenoverad lägenhet, av nyproduktionsstandard i ett charmigt skal, på ett optimalt läge. Har du besökande gäster, är det smidigt att hyra föreningens egna övernattningslägenhet för den blygsamma summan om 200 kronor per natt. Det finns även ett litet SPA med bastu och ett mindre gym i huset. Detta är ett tillfälle för citymänniskan att förvärva ett boende mitt på gågatan vid alla butiker och restauranger samt ha nöjeslivet i angränsande kvarter. Planlösningen, ytan och utemiljön gör att våningen passar lika väl ett par som en familj.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass om ca 75 m², läge söder.
Storleken på takterrassen är en ungefärlig uppmätning av nuvarande ägare. För exakta mått bör egen uppmätning göras.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf stadsliv
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
31
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades i samband med ombyggnaden av fastigheten 2005. I föreningen finns 31 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt med adresserna Baltzarsgatan 41A-B. Det finns 4 lokaler i föreningen.Tomten är friköpt. Bredablick handhar den ekonomiska förvaltningen.

Gjorda renoveringar:
2005-2007 genomfördes en totalrenovering av fastigheten. Den omfattade följande renoveringar:
Avloppsstammar, utbyte vattenstammar, utbyte fönster, renovering av originalfönstren och delvis nyinstallation där det behövdes.
Omläggning av tak.
Nytt gårdsbjälklag.
Nya balkonger.
Elstambyte.
Hiss i B-trappan, installation.
Fasad mot gården, förbättring av putsen.
Installation av övervakningskameror och utbyte av lås i ytterdörrar i fastigheten.
2009 installerades handikapphiss i B-trappan.

Kommande renoveringar:
2017 - under året kommer vissa fönster i huset att bytas ut, avser takfönster.
I underhållsplanen ligger även målning/bättring delar av fasaden mot innergården samt för vissa fönster och taket.

Föreningen accepterar juridiska personer som köpare med reservation om att majoritetsägaren till den juridiska personen bor i lägenheten, har sin adress där. Föreningen godkänner även delat ägande.

Planerade avgiftsförändringar:
Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat med föreningen 2017-06-02).

Föreningen önskar utföra tillsyn av bostaden i samband med överlåtelsen med köpare och säljare. Säljaren bokar tillsynen.

Den slutgiltige köparen ombedes kontakta styrelsen för att bekräfta ovanstående information.

Ordförande Alexander Zinnert: alexanderzinnert@gmail.com.

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter i grannkvarteren. Här finns att välja mellan bl.a. Citygaraget och Caroligaraget.

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett rymligt källarförråd. Cykelförråd finns i källaren med ingång med cykel från Baltzarsgatan 41C. Postboxar finns i markplan.

Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam SPA-avdelning med bastu och dusch (våningsplan 3 på Baltzarsgatan 41B), man ges även fri tillgång till ett mindre gym (våningsplan 2 på Baltzarsgatan 41B). Här finns också en övernattningslägenhet för 200 kr/natten med plats för 4 personer (våningsplan 4 på Baltzarsgatan 41B).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Ownit. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: Ownit. 100/100 Mbit fiber. Obligatorisk kostnad om 250 kr tillkommer avgiften för bredband.

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter i grannkvarteren. Här finns att välja mellan bl.a. Citygaraget, Von Conowgaraget och Caroligaraget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 341 kr

inkl. värme, vatten och kabel-TV. Obligatorisk kostnad om 250 kr tillkommer avgiften för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,41%
Årsavgift i föreningen
88 092 kr
Andel av årsavgiften är
5,41%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 450 000 kr
Lägenhetsnummer
530
Våningsplan
5,6 av 6*
Hiss
Ja**
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
137 kvm
Biarea
28 kvm

* Våningsplan 5,6 av 6.

** Finns handikapphiss från markplan

Byggnadssätt

Byggår
1897
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
110

Karta

Baltzarsgatan 41B

Området

Att bo i Malmö CityAtt bo i Malmö City – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Öresundsregionen och Malmö är attraktivt som bostadsort och populariteten fortsätter att stiga. Framförallt märks det på antal invånare som i de centrala delarna hela tiden ökar. I Malmö City har du storstadens puls, med allt vad du kan önska när det gäller shopping och nöjen, samtidigt som det finns trivsamma bostadsområden med små grönskande oaser.

Malmö har anor så långt tillbaka som från 1250-talet. Den äldsta delen ligger kring
Norra Vallgatan och Hamngatan. I det gamla Malmö blev Adelgatan och delar av
Östergatan den viktiga Torggatan i staden. Förr fanns befästningar runt den medeltida stadskärnan. Men i början av 1800-talet revs dessa ner och nya stadsdelar började sakta att växa fram.

Slussen är en del av Östra Förstaden som började bebyggas under slutet av 1700-talet. Namnet kommer från slussen i en kanal som förr fanns i anslutning till hamnkanalen. I dag finns här främst flerfamiljshus från början av 1900-talet uppblandat med nyare bebyggelse. Längs Östra Förstadsgatan finns även flera mysiga butiker och restauranger.

I centrala Malmö finns även Triangelns tågstation. Idag är stationen en av Europas mest trafikerade tågstationer. Härifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min. Vid Triangeln ligger även Triangelns köpcenter med ett stort utbud av butiker. Köpcentrat kännetecknas framför allt av ett höghus med hotell i anslutning. i gamla staden finns även Gustav Adolfs Torg som är en naturlig samlingsplats och Drottningtorget som är ett litet mecka för ekologiska och rättvist tillverkade produkter.

Till det gamla Malmö hör naturligtvis också slottet Malmöhus som stod klart
i mitten av 1500-talet. Det är Nordens äldsta bevarade renässansslott och som sedan 1937 är en del av Malmö Museer. Mellan slottet och Stadsbiblioteket ligger Slottsparken och slottsträdgården med ett mysigt kafé som tillsammans med Kungsparken utgör en grön oas i Malmö city. Genom parken flyter dessutom kanalen.

Gamla Väster är bland de charmigaste och mest välbevarade kvarteren i de äldre
delarna av Malmö City. Omgivningarna är fantastiska och området är verkligen en oas mitt i storstaden vilket gör att bostäderna här är mycket eftertraktade.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Exkl.
  Adress
  Östergatan 28
  Utgångspris
  8 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3
  Boarea
  204 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Exkl.
  Adress
  Östergatan 28
  Utgångspris
  8 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3
  Boarea
  204 kvm