Alla bilder

City, Malmö

Östergatan 28

Exkl.
Utgångspris
8 295 000 kr
Avgift
4 233 kr
Antal rum
6
Boarea
204 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 25

Alla bilder

Trekungahuset. Östergatan 28 - Bjurfors
Trekungahuset
Planlösning. Östergatan 28 - Bjurfors
Representativ salong med original attribut. Östergatan 28 - Bjurfors
Representativ salong med original attribut
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Vackra originaldörrar mot salong nummer tre.. Östergatan 28 - Bjurfors
Vackra originaldörrar mot salong nummer tre.
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Vy från salong nummer tre.. Östergatan 28 - Bjurfors
Vy från salong nummer tre.
Salong nummer tre med originalfönster (blyinfattade).. Östergatan 28 - Bjurfors
Salong nummer tre med originalfönster (blyinfattade).
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Balkong från hallen.. Östergatan 28 - Bjurfors
Balkong från hallen.
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Serveringsgång i original.. Östergatan 28 - Bjurfors
Serveringsgång i original.
Stort kök med matplats.. Östergatan 28 - Bjurfors
Stort kök med matplats.
Sovrum med badrum en suite.. Östergatan 28 - Bjurfors
Sovrum med badrum en suite.
Utsikt från sovrummet.. Östergatan 28 - Bjurfors
Utsikt från sovrummet.
Sovrum nummer två med badrum en suite.. Östergatan 28 - Bjurfors
Sovrum nummer två med badrum en suite.
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors
Vackra välkomnande dörrar in till paradvåningen.. Östergatan 28 - Bjurfors
Vackra välkomnande dörrar in till paradvåningen.
Interiörbild. Östergatan 28 - Bjurfors

Beskrivning

En sann paradvåning.

Beskrivning

Det var i kvarteren runt Östergatan som Malmö stad växte fram på 1200-talet. Invid S:t Petri kyrka var denna en del av torggatan som var dåtidens viktigaste plats för kommers och möten mellan invånarna. Detta pampiga hus visar hur arkitektur präglas av olika seklers politik och ekonomiska möjligheter.

Ett av Malmös vackraste hus. Trekungahuset som ritades av arkitekt Johan Smedberg och uppfördes mellan åren 1904-1907 är tveklöst ett av stadens vackraste sekelskifteshus. Det är en anrik byggnad som har fått sitt namn från de vinterdagar år 1914 då Nordens tre konungar samlades vid ett unikt möte för att dryfta framtidsplaner. Det var Malmös första hus som installerade något så modernt som en hiss.

Fastigheten på Östergatan 28 tar verkligen sin plats då den är ett utsökt exempel på jugendarkitektur från tidigt 1900-tal. Stilen är inspirerad av naturens former, den är generös med vita ornamenteringar och vackert utsmyckade fönster och smidesarbeten.

Vi har nu äran att framvisa detta enastående exempel på representationsvåning i ordets sanna bemärkelse. Här fördelas respektingivande 204 kvm på 6 rum och kök, badrum och gästtoalett samt balkong. Takhöjden mäter över 3,5 meter och rummen är genomgående utsmyckade med vackra snickerier, fantastiska fönsterpartier och klassiska stuckaturer. Spegeldörrar öppnar upp till samtliga tre salonger där fiskbensparketten ligger blank. De tre sovrummen ligger lämpligt avskilda från sällskapsytorna och här varieras golven mellan nyare parkett och charmiga plankgolv. Den genomgående ljusa känslan förhöjs av fräscha ytskikt då lägenheten målades om under 2013. Denna representativa paradvåning minner sannerligen om en svunnen tid.

Trekungahuset har ypperligt läge i charmiga Gamla Stan. Ett stimulerande cityliv invid Drottningtorget respektive Stortorget väntar utanför porten. Rekreationsområden finns mindre än tio minuters promenad bort, som Västra Hamnen med nyskapande maritim miljö och grönskande Kungsparken för lekstunder eller löprundor. Kvarteren bjuder ett svårslaget shopping- och serviceutbud samt gallerian Kv Caroli. Här finns flera skolor och förskolor och utmärkta pendlingsmöjligheter då Centralstationen nås inom sex minuters promenad.

Rumsbeskrivningar

Trappuppgången i Trekungahuset är som väntat vackert smyckad med stiliserade dekorationer på ledstänger och på våningsavsatsernas stengolv. Bakom stiliga dubbeldörrar målade i klassisk vinröd nyans med paneler av etsat glas väntar så den rymliga hallen. Väggarna är målade i en ljus ton och golvet klätt med fiskbensparkett. I anslutning till hallen finns ett ljust helkaklat badrum utrustat med dusch och toalett samt tvättmaskin och torktumlare. Från hallen når man balkongen, med plats för stolar och litet bord för två, som ligger med utsikt mot innergården.

Från hallen når man mittensalongen. Rummet pryds av stuckaturer, väggarna är målade i en ljus ton, golvet är klätt med fiskbensparkett och ljuset dansar in genom de stora fönsterpartierna med utsikt över gatan.

Man når andra salongen via höga dubbeldörrar. Rummet domineras av det mjukt rundade burspråket där stora fönsterpartier släpper in ljus och rymd. Med stuckaturer, klassisk fiskbensparkett och väggarna målade i en ljus ton förstärks känslan av elegant representationsvåning.

Salong nummer tre nås via höga dubbeldörrar i glas utsmyckade med stilrena originalsnickerier i skinande vitt. Här finns även originaldekoration i form av ett makalöst fönster utformat i färgat blyinfattat glas. Här finns också stuckaturer, klassisk fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljus ton.

Sedan följer ett serveringsrum med bevarat serveringsskåp som upptar en hel vägg. Originalsnickerierna är målade i en ljusgrå ton.

Det intilliggande köket har fönster med utsikt mot gården, det är stort och rymmer ett rejält matbord. Kökets luckor är i konjaktsbrunt trä med stilrena handtag, stor variant av kyl och frys, goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor.

I denna avgränsade del av våningen samlas privata utrymmen. Här finns tre sovrum som alla håller god storlek. Två av rummen av en mycket fin utsikt över vackra S:t Petri kyrka, varav ett också erbjuder ännu ett vackra burspråk. Båda dess två sovrum kommer också med tillgång till badrum en suite. Genomgående stuckaturer och väggarna målade i en ljus ton. Det tredje sovrummet ligger mot innergården i anslutning till ytterligare en entré, en mindre sådan.

Alla sekelskiftesattribut som fiskbensparketter, lamp- och takstuckaturer, höga golvfoder samt kraftiga dörr- och fönsterfoder är nogsamt bevarade. Så också unika dekorationer som blyinfattade fönster och dubbeldörrar i glas med träutsmyckningar. Kombinationen av stora fönsterpartier och en takhöjd på 3,5 meter skapar en sällsynt känsla av ljus och rymd. Ytskicket är fräscht, hela våningens snickerier, väggar och innertak målades under 2013.

Våningen kommer med en praktisk lösning i form av två separata ingångar i respektive ände av bostaden. Huvudentré är den pampiga dubbeldörren från Östergatan. Den mer diskreta entréen ligger med ingång via S:t Petri-gången.

Sammanfattningsvis erbjuder den här unika paradvåningen sällsynta möjligheter till representation och sällskapsliv likväl som en varm miljö för den som uppskattar ett ytterst välbevarat sekelskiftesboende med ypperligt läge i ett av Malmös historiska kvarter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sankt Petri

Uteplats/balkong

Balkong i söder mot innergården.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Trekungahuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta

Allmänt om föreningen

Brf Trekungahuset bildades 2004 och är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen äger fastigheten Sankt Peter 4 som består av 20 lägenheter och 4 hyreslokaler. Byggnaderna är uppförda 1904-1907 fördelar sig över adresserna Mäster Nilsgatan 1, Östergatan 26-28 och S:t Petrigången 1. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Utförda renoveringar:
Fasad 1995
Tak 1995
Fönstrena målades om 1995
Trappuppgångar 1995
Vinden byggdes om till lägenheter 1995-1996
Vattenstammar 2008-2011
Avloppsstammar 2008-2011
Balkonger mot Östergatan 2008-2009
Nya bullerreducerande fönster 2012
Renovering och målning av fönster 2016

Pågående/kommande renoveringar:
2017/2018 Renovering av fasadskador
2017 Elrenovering och eventuellt införande av gemensam el

Det finns även planer att bygga en bastu och gym i källaren samt att installera fiberbredband. Detta är endast i planeringstadiet idag. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017-01-13.

Avgiftsjusteringar:
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2017-06-28). Om större underhåll utförs kan detta dock medföra framtida avgiftshöjningar. Föreningen anser sig ha en trygg ekonomi då de nyligen har förlängt avtalen med hyresgästerna fem år. Senaste avgiftshöjningen ägde rum 2014.

Föreningen accepterar delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelse utför föreningen en lägenhetstillsyn.

Besök gärna föreningens hemsida http://www.trekungahuset.se

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd till lägenheten. Det finns även ett gemensamt cykelförråd i källaren. Ingen gemensam tvättstuga finns.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät ComHem, tecknas själv och ingår ej.

Bredband via ComHem, tecknas själv och ingår ej.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men parkeringsmöjligheter finns i S:t Petri-garaget som ligger mittemot fastigheten. Kontakta P-Malmö för mer information om priser och tillgänglighet.

Kommunal boendeparkering råder i området och kan erhållas om du är folkbokförd inom stadsdelen. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 233 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
50 796 kr
Andel av årsavgiften är
5,8987%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 295 000 kr
Lägenhetsnummer
3070
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Ja
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
204 kvm**

* Våningsplan 4 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glasfönster

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
155

Planskiss

Planlösning

Karta

Östergatan 28

Området

Att bo i Malmö CityAtt bo i Malmö City – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Öresundsregionen och Malmö är attraktivt som bostadsort och populariteten fortsätter att stiga. Framförallt märks det på antal invånare som i de centrala delarna hela tiden ökar. I Malmö City har du storstadens puls, med allt vad du kan önska när det gäller shopping och nöjen, samtidigt som det finns trivsamma bostadsområden med små grönskande oaser.

Malmö har anor så långt tillbaka som från 1250-talet. Den äldsta delen ligger kring
Norra Vallgatan och Hamngatan. I det gamla Malmö blev Adelgatan och delar av
Östergatan den viktiga Torggatan i staden. Förr fanns befästningar runt den medeltida stadskärnan. Men i början av 1800-talet revs dessa ner och nya stadsdelar började sakta att växa fram.

Slussen är en del av Östra Förstaden som började bebyggas under slutet av 1700-talet. Namnet kommer från slussen i en kanal som förr fanns i anslutning till hamnkanalen. I dag finns här främst flerfamiljshus från början av 1900-talet uppblandat med nyare bebyggelse. Längs Östra Förstadsgatan finns även flera mysiga butiker och restauranger.

I centrala Malmö finns även Triangelns tågstation. Idag är stationen en av Europas mest trafikerade tågstationer. Härifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min. Vid Triangeln ligger även Triangelns köpcenter med ett stort utbud av butiker. Köpcentrat kännetecknas framför allt av ett höghus med hotell i anslutning. i gamla staden finns även Gustav Adolfs Torg som är en naturlig samlingsplats och Drottningtorget som är ett litet mecka för ekologiska och rättvist tillverkade produkter.

Till det gamla Malmö hör naturligtvis också slottet Malmöhus som stod klart
i mitten av 1500-talet. Det är Nordens äldsta bevarade renässansslott och som sedan 1937 är en del av Malmö Museer. Mellan slottet och Stadsbiblioteket ligger Slottsparken och slottsträdgården med ett mysigt kafé som tillsammans med Kungsparken utgör en grön oas i Malmö city. Genom parken flyter dessutom kanalen.

Gamla Väster är bland de charmigaste och mest välbevarade kvarteren i de äldre
delarna av Malmö City. Omgivningarna är fantastiska och området är verkligen en oas mitt i storstaden vilket gör att bostäderna här är mycket eftertraktade.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Exkl.
  Adress
  Östergatan 28
  Utgångspris
  8 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3
  Boarea
  204 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Exkl.
  Adress
  Baltzarsgatan 41B
  Utgångspris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  7 341 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  137 kvm / 28 kvm