Alla bilder

City, Malmö

Stora Nygatan 24

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 049 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Visning

2 apr

2 apr

Kl 12:30-13:00

Bokad visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Fräscht boende mitt i City

Beskrivning

Tillfälle till ett riktigt häftigt cityboende bekvämt beläget ett par hundra meter från gågatan och de mysiga promenadstråken vid kanalen. På andra våningen med hiss njuter du av en totalrenoverad lägenhet och utanför porten hittar vi Stora Nygatans utbud av mysiga restauranger och butiker. Öppen planlösning lockar samt generösa ytor.

Populärt och lugnt område med flera trevliga butiker och restauranger. Stortorget, Gustav Adolfs torg, Centralen och resten av City når man på en kort promenad. Ett trevligt nytillskott är nyligen renoverade köpcentrat Caroli med restauranger, caféer, shopping och en av Malmös bästa matbutiker.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Ljusa väggar och stilfull parkett leder oss in i bostaden och den öppna planslösningen.

Kök:

Nyrenoverat kök med vita luckor, vitt kakel och snyggt kontrasterande stenbänkskiva i svart. De snygga mässingdetaljerna ger den rätta känslan för detta cityboende. I den öppna planslösningen mot vardagsrummet finns god plats för matbordet. Här finner vi kyl/frys, vask, fläkt, ugn, samt kockens bästa vän diskmaskinen.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum i anslutning till köket. Den vackra parketten pryder golvet Här finns plats för sovgruppen.

Badrum:

Stort och rymligt helkaklat badrum i vitt. Stilfullt grått klinkergolv. Här finner vi vask, wc, handdukstork samt dusch.

Sovrum:

Mysigt sovrum med god plats för dubbelsängen. Snygg parkett vilar på golvet och väggarna är målade i gråblått.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Altonahuset är en bostadsrättsförening om omfattar 47 lägenhet och 6 lokaler. Föreningen hade tidigare 38 lägenheter men efter försäljning av LSS-lägenheter och personalutrymmen så finns nu 47 lägenheter varav 3 stycken är hyresrätter. Efter försäljningen av bostäderna har föreningens ekonomi förbättrats oerhört.

Brf Altonahuset beskattas som en oäkta förening på grund av att mer än 40 % av föreningens intäkter kommer från lokaler och hyreslägenheter. För att beskattas som en äkta förening krävs att minst 60 % av föreningens intäkter kommer från bostadsrättslägenheterna. Skillnaden mellan en äkta och en oäkta förening avser endast beskattningsreglerna. I övrigt är det ingen skillnad att bo och leva i en äkta respektive oäkta förening. Båda typerna lyder under bostadsrättslagen. Nedan framgår de främsta skattemässiga skillnaderna mellan en oäkta förening och en oäkta förening:

* När en medlem i en oäkta förening säljer sin bostadsrätt beskattas hela den eventuella vinsten (inte 22/30 som gäller äkta föreningar).

* Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att tillämpa uppskovsreglerna för byte av bostad.

Föreningen arbetar kontinuerligt med att få en övervägande del till bostadsrätter i huset och på så sätt bli en äkta bostadsrättsförening. Föreningens andemening är att detta ska ske så snart som möjligt.

Föreningen kommer att deklarera som äkta förening i 2016 års deklaration och vi har goda förhoppningar att Skatteverket kommer att godkänna den.

(Information från styrelsen 2017-03-11)

Troligen kommer föreningen att höja månadsavgiften, dock ännu inget beslut om hur mycket eller när. (kontrollerat med styrelsen 2017-03-11)

Gjorda renoveringar:

2005 - Tvättstugan renoverades

2007 - Fönster byttes 2007

2010 - Taket på huset på Altonagatan lades om

2010 - Spolning av avloppsstammar

2011 - Gården gjordes om

2011 - Entrédörr till Stora Nygatan 22 byttes

2015 - Anlitat konsulter för åtgärd kring vattenläckaget vid regn till förskolan och garaget.

2016 - Porttelefonsystem. Två uteplatser på innergården, utanför förskolans område.

Renovering/modernisering av tre hissar, utredning kring möjligheten att låta hissarna gå upp till våning 6, kontra den merkostnad detta skulle medföra.

Utredningen inför ny låshantering. Det kommer en hel del underhållsarbete, styrelsen har ännu inte presenterat i vilken ordning de kommer.

Föreningen har en ny underhållsplan som gjordes 2015 där alla renoveringar för kommande år framgår. Vänligen kika igenom den för mer information om kommande renoveringar och underhåll.

Övrigt skick:

Vatten/avloppsstammar samt elen är från byggnadsåret.

Föreningen accepterar ej juridisk person.

Föreningen godkänner delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.

Om man vill hyra ut er lägenhet i andra hand krävs styrelsens godkännande.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Varje medlem har eget elabonnemang.

Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida brfaltonahuset.se

TV/Internet-anslutning

Kabel-Tv via Com Hem därifrån ingår det ett standardutbud av flera tv-kanaler. Det går även bra att utvidga utbudet med ett personligt abonnemang för att få tillgång till fler kanaler.

Gruppanslutning till Bredbandsbolaget Fiber. 150 kr för bredband läggs på månadsavgiften.

Energiprestanda

Energiprestanda 205 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Det finns cykelgarage och förråd. Föreningen har en tvättstuga med 2 tvättmaskiner och en torktumlare, en mindre tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare, samt ett torkrum. Tid bokas med en cylinder på tavlorna utanför tvättstugan. I sopnedkasten får endast vanligt hushållsavfall kastas. I källaren finns kärl för sopsortering av bla glas, papper, plast och metall. Ettkällarförråd tillhör lägenheten.

Gårdsplats/innergård

Föreningen fräschar kontinuerligt upp innergården. För en bättre trivsel planterar de nya blommor och växter och undersöker övriga förslag på förbättringar som kan göra gården mer trivsam. Lekplatsen är på vardagar mellan kl 9-15 reserverad för dagiset, övriga tider är den till för alla boende.

Parkering

P-plats finns för medlemmarna 700 kr/månad.. Kösystem tillämpas och för närvarande finns inga lediga platser. (2017-03-11)

För mer information om parkeringsmöjligheter i områder kontakta Gatukontoret.

Övrigt

Föreningen har nyligen haft OVK besiktning, dock har rapporten ännu inte kommit. (2017-03-17) Om OVK besiktningen inte blir godkänd är det lägenhetsinnehavarens/medlemmens ansvar att utföra de åtgärder som krävs för att lägenhetens ventilation skall bli godkänd av Malmö Stad. Lägenheten har eget separat ventilationssystem

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 049 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja
Övrigt ingår
150 kr för bredband tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,99312%
Årsavgift i föreningen
36 588 kr
Andel av årsavgiften är
1,99312%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
1041
Våningsplan
2 av 6 *
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm
Byggår
1963
*

Våningsplan 2 av 6.

Planskiss

Planlösning

Karta

Stora Nygatan 24

Området

Att bo i Malmö CityAtt bo i Malmö City – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Öresundsregionen och Malmö är attraktivt som bostadsort och populariteten fortsätter att stiga. Framförallt märks det på antal invånare som i de centrala delarna hela tiden ökar. I Malmö City har du storstadens puls, med allt vad du kan önska när det gäller shopping och nöjen, samtidigt som det finns trivsamma bostadsområden med små grönskande oaser.

Malmö har anor så långt tillbaka som från 1250-talet. Den äldsta delen ligger kring
Norra Vallgatan och Hamngatan. I det gamla Malmö blev Adelgatan och delar av
Östergatan den viktiga Torggatan i staden. Förr fanns befästningar runt den medeltida stadskärnan. Men i början av 1800-talet revs dessa ner och nya stadsdelar började sakta att växa fram.

Slussen är en del av Östra Förstaden som började bebyggas under slutet av 1700-talet. Namnet kommer från slussen i en kanal som förr fanns i anslutning till hamnkanalen. I dag finns här främst flerfamiljshus från början av 1900-talet uppblandat med nyare bebyggelse. Längs Östra Förstadsgatan finns även flera mysiga butiker och restauranger.

I centrala Malmö finns även Triangelns tågstation. Idag är stationen en av Europas mest trafikerade tågstationer. Härifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min. Vid Triangeln ligger även Triangelns köpcenter med ett stort utbud av butiker. Köpcentrat kännetecknas framför allt av ett höghus med hotell i anslutning. i gamla staden finns även Gustav Adolfs Torg som är en naturlig samlingsplats och Drottningtorget som är ett litet mecka för ekologiska och rättvist tillverkade produkter.

Till det gamla Malmö hör naturligtvis också slottet Malmöhus som stod klart
i mitten av 1500-talet. Det är Nordens äldsta bevarade renässansslott och som sedan 1937 är en del av Malmö Museer. Mellan slottet och Stadsbiblioteket ligger Slottsparken och slottsträdgården med ett mysigt kafé som tillsammans med Kungsparken utgör en grön oas i Malmö city. Genom parken flyter dessutom kanalen.

Gamla Väster är bland de charmigaste och mest välbevarade kvarteren i de äldre
delarna av Malmö City. Omgivningarna är fantastiska och området är verkligen en oas mitt i storstaden vilket gör att bostäderna här är mycket eftertraktade.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Promenaden 11A
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 831 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Förstadsgatan 38B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 163 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!