Alla bilder

Dammfri, Malmö

Ängdalavägen 28

På förhand
Utgångspris
1 650 000 kr
Avgift
3 319 kr
Antal rum
2
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Jennifer Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 38

Alla bilder

Stor balkong i bästa västerläge!. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Stor balkong i bästa västerläge!
Från hallen når vi bostadens alla rum. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Från hallen når vi bostadens alla rum
Stort vardagsrum som kan kombineras med soffmöblemang och kontorsdel. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Stort vardagsrum som kan kombineras med soffmöblemang och kontorsdel
Härlig utsikt!. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Härlig utsikt!
Charmiga detaljer. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Charmiga detaljer
Totalrenoverat badrum med kvalitetsdokument. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Totalrenoverat badrum med kvalitetsdokument
Charmigt kök med matplats i anslutning. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Charmigt kök med matplats i anslutning
Så fint bevarat kök. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Så fint bevarat kök
Matplats för minst 4 personer. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Matplats för minst 4 personer
Interiörbild. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Rymligt sovrum med plats för garderob. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Rymligt sovrum med plats för garderob
Varmt välkommen till Ängdalavägen 28. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Varmt välkommen till Ängdalavägen 28
Fantastisk grönska utanför fönstret. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Fantastisk grönska utanför fönstret
Interiörbild. Ängdalavägen 28 - Bjurfors
Planlösning. Ängdalavägen 28 - Bjurfors

Beskrivning

Charmig tvåa med stor balkong!

Beskrivning

På en av Dammfris mest lugna och tilltalande adresser ligger denna mycket välplanerade 2:a. Belägen på tredje våningen med rogivande utsikt över det grönskande området och stor gemytlig balkong i bästa västerläge!

HSB Brf Hilleröd är en gammal förening med god ekonomi. Området Dammfri är ett mycket lugnt och trevligt område. Perfekt beläget med närhet till city, restauranger, stranden och det ligger nära flera av Malmös vackraste parker.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Hall - Välkomnande praktisk entré med plats för avhängningsmöjligheter till höger. Det finns även förvaring i form av två garderober där vi kan förvara våra kläder och vi hittar även en rymlig klädkammare. Svart klinkergolv och väggarna är vitmålade

Badrum - Stilfullt helkaklat badrum med vita väggar och svart klinker på golvet. Badrummet hittar vi direkt till vänster om hallen. Badrumsutrustning: wc, commod, spegelskåp och lyxig dusch med duschväggar.

Kök - Till vänster om hallen ligger även bostadens kök. Charmigt kök som har kvar sina originalluckor som är i gott skick! plastmatta, vitmålade väggar, skåpsinredning i trä, arbetsbänk i rostfritt stål och kaklet ovan bänkskivan i matchande vitfärg. Köket erbjuder gott om förvaring och här finns plats för matbord för minst 4 personer.
Köksutrustningen består av kyl/frys och spis med ugn -15

Sovrum - Till höger om hallen hittar vi sovrummet. Här får vi plats med en dubbelsäng och förvaringsmöbel får plats utan att det känns trångt. Här står vi på parkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum - Längst in i bostaden hittar vi det stora sällskapsrummet. Stort rum med plats för både soffa och kontorsdel om så önskas. Härligt rum med ljus från två väderstreck. Här står vi på parkettgolv och väggarna är vitmålade. Utanför fönstret möts av fantastisk grönska. I anslutning till vardagsrummet hittar vi balkongen.

Balkong - Stor rymlig balkong i bästa västerläge. Här sitter vi gärna och njuter av grönskan, solen och livet. Balkongen ligger in mot gården. Härlig utsikt från våning tre.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hilleröd 1

Uteplats/balkong

Balkong i bästa västerläge

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Hilleröd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

HSB Brf Hilleröd är en äkta bostadsrättsförenining och består av 70 lägenheter fördelat på fyra byggnader med adress Pilåkersvägen 7, Ängdalavägen 28, 29 och 31. Föreningen äger fastigheterna Hilleröd 1, Hilleröd 2 och Ängdala 3 där våra bostadshus står. Friköpt tomt.

Renoveringar:
Fönster, balkonger och vattenstammar är bytta i början av 90-talet .
Ca 2002 byttes el-stigare och el till samtliga lägenheter
2007 spolades samtliga avloppssystem
2012 renoverades fjärrvärmesystemet
2014 renoverades tak och fasad färdigställdes.

Kommande renoveringar:
Uppfräschning av källare/trapphus 2016/17.
Trädgårdsöversyn 2016/17
Parkeringsplats och uppfart, asfaltering och byta betongmarksten 2016/17
Rensning och filmning av avloppsstammar 2016/17
Byte av vatten och avloppsledningar 2020/21
Byte ventiler kv, vv, vvc ledningar samt radiatorventiler 2020/21.
Planerade åtgärder ska finansieras med egna medel samt lån.

Avgiftsförändringar:
Den för 2016/17 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 3% och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna samt parkeringsavgiften med 50kr från och med 2017-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Förtillfället finns det ingen information om kommande höjningar pga av budgetarbete. (2017-07-03).
Föreningen har ett gemensamt el abonnemang och elen debiteras månadsvis för sin faktiska elförbrukning till föreningen genom ett obligatoriskt tillägg.

Parkering
Bostadsrättsföreningen har 18 parkeringsplatser som hyrs ut för 250 kronor i månaden. För närvarande är det kö till platserna. Kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö.

TV och bredband
Föreningen har tillgång till kabel-TV via comhem genom det vanliga antennuttaget i lägenheterna. Genom HSB finns också ett gruppavtal med comhem vilket innebär att man utan kostnad får tillgång till deras kanalpaket small. Detta innehåller ett mindre antal av de vanliga kanalerna genom digitala signaler och kan beställas från comhem direkt. Du får då ett kanalkort från dem som du kan använda med din egna digitaltv-mottagare.
I varje lägenhet finns uttag för bredband. Bostadsrättsföreningen är ansluten till HSB Bolina 2.0 vilket innebär att varje medlem kan välja mellan ett antal olika bredbandsoperatörer.

Förråd
Varje lägenhet har nyttjanderätt till två förråd.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har tre gemensamma tvättstugor i källarvåningen på Pilåkersvägen 7. Två av dessa kan bokas tre gånger per dag via bokningstavlor och den tredje är en mindre snabbtvättstuga som kan bokas max två timmar åt gången.

I källarvåningen på Ängdalavägen 31 finns ett gästrum som du kan hyra när du får besök eller kanske renoverar lägenheten. Gästrummet bokas på en tavla i källargången utanför tvättstugorna där det också finns uppgift om vem som kan lämna ut nyckeln. Kostnaden för att hyra gästrummet är 100 kronor per natt. Under 2010 renoverades gästrummet.

Uppgifterna är hämtade från föreningen, se gärna deras hemsida:
http://www.hsb.se/malmo/hillerod

En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd och ett matförråd som tillhör lägenheten. Föreningen har ett gästrum som medlemmar kan hyra. Kostnad 100kr/dygn. Tre stycken gemensamma tvättstugor som är placerade i huset på Pilåkersvägen. Det finns även cykelfrråd/barnvagnsrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: HSB -Bolina eller Com Hem.

Parkering

P-plats finns också att hyra för ca 200 kr via föreningen men till dessa platser är det kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 319 kr
Värme ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
39 828 kr
Andel av årsavgiften är
1,51939%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 650 000 kr
Lägenhetsnummer
34/1201
Våningsplan
3 av 4*
Rum
2
Boarea
55 kvm

* Våningsplan 3 av 4.

Byggnadssätt

Byggår
1951

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
190

Planskiss

Planlösning

Karta

Ängdalavägen 28

Området

Att bo i Västra InnerstadenAtt bo i Västra Innerstaden – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I västra delarna av Malmö hittar du flera av stadens mer exklusiva bostadsområden. Här bor du lugnt och ostört med tillgång till parker, som till exempel Pildammsparken, samtidigt som du har närhet till all service och stadens puls med restauranger och shopping. Strax intill finns också den härliga Ribersborgsstranden.

i Västra innerstaden är det lätt att finna lugn samtidigt som du har storstadspuls på kort avstånd. Något som verkligen kännetecknar Västra innerstaden är alla parker som finns i området. Här finner du Malmös största park Pildammsparken. Parken nyttjas till fullo av Malmöborna. Här finns motionsspår, utomhusteater och fantastiska planteringar som den vackra Margaretapaviljongen. Parken rymmer också flertalet dammar som från början servade Malmö stad som vattenreserver. På somrarna arrangerar staden utomhuskonserter i parken.

Fridhem är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Från Fridhem har du nära till Ribersborgsstranden, Malmös mest populära strand, som ligger ett stenkast från bostadsområdet. Här samlas Malmöborna för avkoppling, bad och lek, och här finns även ett mycket fint kallbadhus. Skolorna i området är utmärkta.

Västra innerstaden är stort till ytan och innefattar flera fina bostadsområden. Bellevue är ett av dessa. Namnet, som på franska betyder ungefär ”vacker utsikt”, kommer av att marken från början tillhörde lantegendomen med samma namn. Den finns kvar än idag, och används numera bland annat av Friluftsfrämjandet. Friluftsstaden är ett annat popluärt område att bostätta sig på. Det var storbyggmästaren Eric Sigfrid Persson som med inspiration från bland annat USA upprättade bostadsområdet som skulle bli ett av Malmös mest kända.Det fick stor uppmärksamhet internationellt och har ändå sedan det blev klart setts som ett av landets främsta och mest intressant radhusområden.

Solbacken är ett av Malmös mest centralt belägna villa- och radhusområden, med bostäder som ligger vackert inbäddade i lummig grönska. Här i området byggdes under 1930-talet några av de första funkisvillorna i Malmö.

Mellanheden ligger mellan Erikslustvägen och Bellevuevägen norr om Mellanhedsgatan. Bebyggelsen här består av både villor och flerbostadshus. Här har du nära till havet och de fina badplatserna på Ribersborg.

Köpa eller sälja bostad i Västra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Adress
  John Ericssons väg 65 C
  Pris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 244 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1
  Boarea
  69 kvm

  Visning: 2018-01-25 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Adress
  Korsörvägen 8 B
  Utgångspris
  1 845 000 kr
  Månadsavgift
  4 177 kr
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 19B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 134 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2018-01-28 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Korsörvägen 15A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 945 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Visning: 2018-01-22 18.00 Boka här