Alla bilder

Dockan, Malmö

Dockgatan 27

På förhand
Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
4 718 kr
Antal rum
3
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 12
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

27 mar

27 mar

Kl 17:00-17:30

Bokad visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Exklusiv lägenhet med fri utsikt över Dockan

Beskrivning

På ett av Dockans allra bästa lägen finns denna underbara våning i nybyggda huset Högmasten. Här bor man högt upp på sjätte våningsplanet på helt fritt läge med utsikt in mot Dockan och hamninloppet. En påkostad och otroligt ljus lägenhet med alla tänkbara bekvämligheter. Fina tillval såsom plankgolv i ask, granitbänkskiva i köket, ekmöbler i badrummen och fint kakel/klinker. Här finns både badrum och gästwc.

Från den stora balkongen har man en underbar utsikt in mot Dockans glittrande vatten i soligt söderläge. En vacker planlösning som fördelar sig på tre rum och kök på hörnläge i huset där allt är nytt från 2015. Här möts du av en öppen planlösning och vackra panoramafönster som inger känslan av att vara utomhus. Ljusa, sobra färger på väggarna och påkostade askgolv som är genomgående för lägenheten.

Ett exklusivt hus med hiss som tar dig ner till garaget och förrådet. I föreningen finns även en gästlägenhet för besökande släktingar och vänner.

Här bor du med havet som granne på promenadavstånd till Malmös stadskärna. Goda kommunikationsmöjligheter via kollektivtrafiken och centralstationen.

Rumsbeskrivningar

Entré - mörkgrått klinker och därefter plankgolv i ask, vitmålade väggar, ljus fondtapet, vit skjutdörrsgarderob och gästwc.

Gästwc - mörkgrått klinker, vitt kakel och spegelskåpt samt kommod i ek. Wc.

Badrum - helkaklat med läckert mörkgrått klinkers och vitt kakel. Dusch med vikbara väggar och takdusch, tvättmaskin/torktumlare med laminatbänkskiva, spegel med belysning, wc och handfat med ek-kommod.

Kök - vit inredning från Marbodal med påkostad bänkskiva i svart granit, plankgolv i ask, läckert grått kakel och integrerad kyl/frys och diskmaskin. Vit inbyggd micro och varmluftsugn, induktionshäll och nedsänkt diskho. Ett välplanerat kök med bra förvaring och köksö med god arbetsyta. Stor matplats invid köket med öppen planlösning med vardagsrummet.

Vardagsrum - plankgolv i ask, vitmålade väggar samt en fondtapet och fönster med fri utsikt åt både öster och söder. Utgång genom helglasad dörr till den stora balkongen. Ett otroligt ljust och härligt rum.

Balkong - i söderläge med fritt läge in mot Dockans småbåtshamn. Balkongen har skön trall perfekt för bara sommarfötter. Hela 15 m² med solsäkert läge.

Sovrum 1 - plankgolv i ask, vitmålade väggar och vit skjutdörrsgarderob. Söderläge med fri utsikt. Ett perfekt gästrum eller barnrum.

Sovrum 2 - plankgolv i ask, vitmålade väggar samt fin fondtapet. Fönster mot Dockan på helt fritt läge utan insyn. Klädkammare.

Fakta

Bostadsrättsförening

I Dockan har JM rest Högmasten, ett prestigehus på tolv våningar. Huset stod klart 2015.

Högmasten är det högsta huset på Dockan, dubbelt så högt som grannhusen och har en makalös utsikt mot hav och stad.

Sammanlagt rymmer Högmasten 39 lägenheter. Samtliga lägenheter har en öppen planlösning och balkongerna är generöst och varierat utformade. I huset finns ett förråd till varje lägenhet, gästlägenhet och garage.

Föreningens tomt är friköpt. Örehus handhar den ekonomiska förvaltningen.

I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelse 2017-03-15). Då huset är nybyggt finns det inte heller några planerade renoveringar.

Det finns ett helt nyinstallerat tagg-system (portkod borttagen). Alla dörrar i källaren samt entrédörrar etc. har också fått brytskydd. Det pågår också installation av laddstolpar för elbilar i garaget.

Mätare för individuell varmvattenmätning samt el finns i varje lägenheten. Debitering sker efter faktisk förbrukning. Avläsning sker 1 gång per kvartal.

Man har precis inför gemensam el i föreningen, vilket ger förmånliga priser.

Delat ägande accepteras under förutsättning att den boende i lägenheten äger en del av bostaden.

Föreningen godkänner ej juridiska personer.

För ytterligare information besök föreningens hemsida: www.brf-hogmasten.socinet.com. Den slutliga köparen uppmanas att bekräfta ovan information med föreningen.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Tillkommer 220 kr/mån för kabel-TV, bredband samt IP telefoni.

Bredband. Leverantör: Telia.

Energiprestanda

Energideklaration ej utförd enligt Boverket.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. Samtliga lägenheter har ett tillhörande förråd. Övernattningsrum finns som delas med grannföreningen och kan hyras för 250 kr/natt. En gemensam tvättstuga finns inte då samtliga lägenheter innehar egen tvättpelare.

Uteplats/balkong

Balkong om ca 15 m², läge söder.

Parkering

36 garageplatser i källaren. 800 kr/mån. Kösystem tillämpas. Här finns även MC och cykelplatser.

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort följande tillval i lägenheten:

Integrerad kyl, frys och diskmaskin.

Klinker i entrén.

Takdusch i badrummet.

Massiva dörrar för bättre ljudisolering.

Dimmers på flera ställen.

Ljust plankgolv i ask.

Bänkskivor i svart granit.

Badrumsmöbler i ek.

Annat kakel och klinker i badrummet.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 718 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja
Kommentar månadsavgift
Till avgiften tillkommer en obligatorisk kostand för Telia Triple Play om 220 kr. Kallvatten ingår i avgiften. Varmvatten debiteras separat efter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,462193%
Årsavgift i föreningen
56 616 kr
Andel av årsavgiften är
2,462%
Pantavgift
443 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
284-1501
Våningsplan
6 av 12 *
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
84 kvm **
Byggår
2015
*

Våningsplan 6 av 12.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Planskiss

Planlösning

Karta

Dockgatan 27

Området

Att bo i DockanAtt bo i Västra Hamnen eller Dockan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Salta bad, idyllisk strandpromenad, exklusiva restauranger och bedårande utsikt finner du i områdena Västra Hamnen och Dockan. Det är svårt att tänka sig att det i slutet av 1990-talet nästan uteslutande fanns industrier och skeppsvarv i området. Idag blomstrar stadsdelarna. Västra Hamnen är känd världen över för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som största turistattraktion. Torson designades av den världsberömda arkitekten och skulptören Santiago Calatrava.

På sommaren strömmar folk från hela Malmö till Västra Hamnen för att vandra längs strandpromenaden eller bada på djuphavsbadet. Här finns också en av Europas främsta skateboardparker som varje dag under sommarhalvåret besökts av skateboardåkare från hela regionen.

Granne med Västra Hamnen ligger det vackra Dockan. Området var från början ett industriområde men har under de senaste tio åren förvandlas till ett fint och mycket trevligt bostadsområde. Ett flertal stora företag, bland annat Mercedes och Sigma, har sina kontor i området. I närheten, i den gamla ubåtshallen, har Malmö högskola sin verksamhet.

Västra Hamnen och Dockan har ett strategiskt läge mellan centrum och havet. Här finns goda kommunikationer med både busslinjer och fina cykelstråk.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dockgatan 25 a
  Pris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 850 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!