Alla bilder

Dockan, Malmö

Dockgatan 27

Såld, 2017-04-07
Slutpris
4 495 000 kr
Avgift
4 718 kr
Antal rum
3
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 12
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Mäklare

Alla bilder

Karta

Dockgatan 27

Området

Att bo i DockanAtt bo i Västra Hamnen eller Dockan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Salta bad, idyllisk strandpromenad, exklusiva restauranger och bedårande utsikt finner du i områdena Västra Hamnen och Dockan. Det är svårt att tänka sig att det i slutet av 1990-talet nästan uteslutande fanns industrier och skeppsvarv i området. Idag blomstrar stadsdelarna. Västra Hamnen är känd världen över för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som största turistattraktion. Torson designades av den världsberömda arkitekten och skulptören Santiago Calatrava.

På sommaren strömmar folk från hela Malmö till Västra Hamnen för att vandra längs strandpromenaden eller bada på djuphavsbadet. Här finns också en av Europas främsta skateboardparker som varje dag under sommarhalvåret besökts av skateboardåkare från hela regionen.

Granne med Västra Hamnen ligger det vackra Dockan. Området var från början ett industriområde men har under de senaste tio åren förvandlas till ett fint och mycket trevligt bostadsområde. Ett flertal stora företag, bland annat Mercedes och Sigma, har sina kontor i området. I närheten, i den gamla ubåtshallen, har Malmö högskola sin verksamhet.

Västra Hamnen och Dockan har ett strategiskt läge mellan centrum och havet. Här finns goda kommunikationer med både busslinjer och fina cykelstråk.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Länkar