Alla bilder

Erikslust, Malmö

Erikslustvägen 42 E

Budgivning pågår
Pris
1 995 000 kr
Avgift
3 401 kr
Antal rum
3
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 2 050 000 kr
BudBudgivareDatumTid
2 050 000 krBudgivare 32017-12-1317:23
1 995 000 krBudgivare 12017-12-1317:16
1 970 000 krBudgivare 22017-12-1314:22
1 950 000 krBudgivare 12017-12-1313:54

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 36

Alla bilder

Beskrivning

Perfektion på bästa adress!

Beskrivning

Välkommen till ett ljust och genomgående hem, renoverat till perfektion 2013, med vackra ekgolv, släta väggar samt nytt kök och badrum. Varm och hemtrevlig känsla med två fina sovrum och generöst vardagsrum med söderbalkong.

Rumsbeskrivningar

Välkommen till brf Stjärnhusen och lugna Mellanheden med närhet till både strand, hav och city!
Högst upp i fastigheten välkomnar hallen med ekparkettgolv och klassiskt vita väggar. Gott om plats för avhängning och klädkammare organiserar kläderna.

Vardagsrummet är generöst till storleken och ramas in av rutparkettgolv i original, solig söderbalkong och sobert vita väggar. Här samsas både stort matbord och soffgrupp och känslan är hemtrevlig och inbjudande.

Det största sovrummet erbjuder rutparkettgolv och stilrent vita väggar. Garderobsvägg ingår. Här finns gott om plats för dubbelsäng och från fönstret blickar man ut över den fina gården.

Sovrum två har ett vackert ekparkettgolv och väggarna är målade i en behaglig, ljusgrå ton. Här finns plats för både säng och skrivbord för den som önskar. Garderob ingår.

Köket från 2013 är smakfullt inrett med vita luckor, vit liggande kakel och bänkskiva av laminat. Här finns gott om skåpsinredning och bra arbetsyta som tillsammans med matplats för fyra personer, vackert ekgolv och vita väggar blir till en perfekt kombination. Kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, spishäll och spisfläkt.

Badrummet är smakfullt renoverat av fackman 2013 och är helkaklat i vitt med grafitgrått klinkergolv. Vägghängd wc och glasad duschvägg.

Ett helt underbart hem som går rakt in i hjärtat med vackra materialval, härligt ljusflöde och massor av hemtrevnad.

Lägenheten totalrenoverades 2013 med putsade och målade väggar, nytt kök och badrum, nya dörrfoder och innerdörrar, nya garderober och nya strömbrytare. Elen i lägenheten är omdragen 2005. Det finns dokument på badrum och kök.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Klaveret 1

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Erikslust
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
411
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Erikslust består av 407 lägenheter och 20 st lokaler. Föreningen är en äkta förening. På fastigheten finns ett sammanhängande bostadshus med totalt 45 trapphus på adresserna Torupsgatan 1, Erikslustvägen 30,32,34,36,38,40,42,44 och 46 samt Mellanhedsgatan 22. Marken är upplåten med tomträtt vars avtal löper t.o.m. 2024-12-31.
Föreningen har ekonomisk förvaltningen hos HSB Malmö.

Avgiftsförändringar:
En avgiftshöjning om 3% kommer att ske från och med 2018-12-05 (kontrollerad 2017-11-30)

Överlåtelse/Medlemskap:
I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem (köpare). Denna betalas tillbaka vid utträde från HSB.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Kontakta föreningen för att stämma av hur ägarfördelningen måste vara.

I samband med en överlåtelse vill föreningen utföra tillsyn. Denna bokas av säljaren genom att kontakta förvaltningen på 040-98 01 60 eller via info@brferikslust.se.

All information som berör föreningen är inhämtad och kontrollerad 2017-12-05 via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med styrelsen sedan tidigare. Som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter som berör föreningen (exempelvis uppgifter om ekonomi och avgifter, garageplatser, renoveringar etc.), framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Ring gärna Fastighetskontoret 040-980160 eller besök föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/erikslust

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
1992 Vattenstammar, el i offentliga utrymmen, trappuppgångar, balkonger

1992 Fönsterbyte.
2005 El i lägenheterna.
Fasad.
2009
Omläggning av taket.
2009
Uppfräschning av tvättstugor.
2012-2013
Omläggning av beläggning gårdar.
2013 Nya fasadbelysningar.

2013 Nyanläggning innergård (Torupsgatan).

2013 Upprättande av miljöhus.
2014 Renovering av garagetak.

2015 Målning av källargångar, byte av förråd till stålburar, reparation efter översvämning samt målning tvättstugor och renovering av bastu.
2016 Spolning och filmning av avloppsstammarna för bedömning av skicket.
2016 Renoverat tvättstugorna, trappuppgångar samt innergård, nytt fjärrvärmesystem.

Pågående/kommande planerat underhåll:
2017/18 - Underhåll är låssystem .
2018 - Underhåll av avlopp, någon form av relining.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser längs Erikslustvägen och på Torupsgatan samt garage under gården på Mellanhedsgatan. Parkeringsplatserna är fria att utnyttja för samtliga medlemmar, men det krävs ett parkeringstillstånd. Detta hämtas ut på fastighetskontoret och man får hämta ut 1 per lägenhet . Tillstånden är allmänna och gäller inte för en specifik ruta. Garaget är avgiftsbelagt (För närvarande är avgiften 430 kr. Från och med 2018-01-01 kommer avgiften höjas till 460 kr) och platserna är personliga. För närvarande är det kö till platserna och det går bra att kontakta fastighetskontoret för mer information.

TV/bredband

Ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. För internetuppkoppling så har föreningen två separata fastighetsnät att koppla upp sig mot. Ett är ComHems nät och det andra är ett fibernät från HSB Bolina. Bolina är ett öppet nät där ni själv väljer leverantör och vilka tjänster ni önskar. Den boende tecknar sitt eget abonnemang.

Gårdsplats/innergård

Trevlig gård omringad av huskroppar och utsmyckad med lummig växtlighet. Här finns utemöbler, grillmöjligheter samt möjlighet till lek för de små.

Gemensamma utrymmen

- Till varje gård hör tvättstuga, bastu och förråd för cykel & barnvagn. Tvättstuga och bastu står fritt att nyttja av medlemmarna, förbokning krävs dock för bastu och de större tvättrummen.
- Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam fritids-/samlingslokal på Erikslustvägen 42E. Här finns pentrykök och toalett (depositionsavgift om 500 kr).
- I källaren under Erikslustvägen 42G finns en hobbylokal för snickeri- och måleriarbeten.
- På gården vid Erikslustvägen 42 finns dessutom en landhockeybana. Banorna står fria att nyttja för alla medlemmar.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 401 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
40 812 kr
Andel av årsavgiften är
0,24735%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
502 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
338
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66 kvm**

* Våningsplan 3 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
141

Karta

Erikslustvägen 42 E

Området

Att bo i Västra InnerstadenAtt bo i Västra Innerstaden – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I västra delarna av Malmö hittar du flera av stadens mer exklusiva bostadsområden. Här bor du lugnt och ostört med tillgång till parker, som till exempel Pildammsparken, samtidigt som du har närhet till all service och stadens puls med restauranger och shopping. Strax intill finns också den härliga Ribersborgsstranden.

i Västra innerstaden är det lätt att finna lugn samtidigt som du har storstadspuls på kort avstånd. Något som verkligen kännetecknar Västra innerstaden är alla parker som finns i området. Här finner du Malmös största park Pildammsparken. Parken nyttjas till fullo av Malmöborna. Här finns motionsspår, utomhusteater och fantastiska planteringar som den vackra Margaretapaviljongen. Parken rymmer också flertalet dammar som från början servade Malmö stad som vattenreserver. På somrarna arrangerar staden utomhuskonserter i parken.

Fridhem är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Från Fridhem har du nära till Ribersborgsstranden, Malmös mest populära strand, som ligger ett stenkast från bostadsområdet. Här samlas Malmöborna för avkoppling, bad och lek, och här finns även ett mycket fint kallbadhus. Skolorna i området är utmärkta.

Västra innerstaden är stort till ytan och innefattar flera fina bostadsområden. Bellevue är ett av dessa. Namnet, som på franska betyder ungefär ”vacker utsikt”, kommer av att marken från början tillhörde lantegendomen med samma namn. Den finns kvar än idag, och används numera bland annat av Friluftsfrämjandet. Friluftsstaden är ett annat popluärt område att bostätta sig på. Det var storbyggmästaren Eric Sigfrid Persson som med inspiration från bland annat USA upprättade bostadsområdet som skulle bli ett av Malmös mest kända.Det fick stor uppmärksamhet internationellt och har ändå sedan det blev klart setts som ett av landets främsta och mest intressant radhusområden.

Solbacken är ett av Malmös mest centralt belägna villa- och radhusområden, med bostäder som ligger vackert inbäddade i lummig grönska. Här i området byggdes under 1930-talet några av de första funkisvillorna i Malmö.

Mellanheden ligger mellan Erikslustvägen och Bellevuevägen norr om Mellanhedsgatan. Bebyggelsen här består av både villor och flerbostadshus. Här har du nära till havet och de fina badplatserna på Ribersborg.

Köpa eller sälja bostad i Västra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mellanhedsgatan 22B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 401 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikslustvägen 42F
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 104 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!