Alla bilder

Gula Höja, Malmö

Västra skrävlingevägen 217

Utgångspris
1 395 000 kr
Avgift
4 201 kr
Antal rum
3
Boarea
80,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

25 jan

25 jan

Kl 17:00-17:30

Bokad visning.

28 jan

28 jan

Kl 11:00-11:30

Bokad visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 75

Alla bilder

Beskrivning

Marklägenhet om 80,5 kvadrat på populära gula höja på ett optimalt hörnläge.

Beskrivning

Återigen presenterar vi på Bjurfors en av Gula höjas populära marklägenheter på bästa hörnläge i föreningen med genomgående planlösning och både inglasat uterum och egen uteplats.

På Gula höjas bästa läge finner du denna pärla med utsikt mot lummigt grönområde. Bostaden fördelar sig över 80,5 välplanerade m² och är belägen på våning 1 av 3 med både inglasad balkong och uteplats i skönt läge. Från den härliga uteplatsen kan ni avnjuta dagarna i solen och mysiga grillkvällar.

Lägenheten erbjuder en ljus och bra och välplanerad planlösning mellan kök, hall och vardagsrum. Stora och härliga sällskapsytor för middagar och gäster. Ett riktigt stort vardagsrum med plats för såväl soffa som soffbord och TV. En välkomnande hall med förvaringsmöjlighet i form av garderober och en egen walk-in-closet. Ett väl tilltaget kök med matplats för 6-8 personer. Två stora sovrum med plats för både dubbelsäng och skrivbordsavdelning om så önskas. Helkaklat badrum i ljusa färger. Gäst-wc som är ombyggt till en egen tvättstuga med tvättpelare.

Allt detta i stabil Riksbyggen-förening som erbjuder mycket fina gröna gårdar och omgivningar mellan husen. I föreningen finns det tillgång till bastu, grillplats, solarium, boulebana, motionslokal, cykelförråd/barnvagnsrum och fritidslokal. Ett bra läge med närhet till bra skola/förskola, ringvägen, bussförbindelser med snabb transport till centrum.

Ett boende som verkligen bör ses på plats, välkommen på visning!

Interiör

Hall: Genom säkerhetsdörren välkomnas vi av en rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Tapetserade väggar och laminatgolv. Från hallen nås alla lägenhetens rum och här har man även ingång till en fantastisk klädkammare och garderob med skjutbara dörrar.

Kök: Stort och hemtrevligt kök med vita luckor i och robust ekbänkskiva. Ovanför bänkskivan sitter ett beige kakel. Matplats för 4-8 personer och ett stort fönster som ger rummet både ljus och charm. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är även i detta rummet vita. Köket är utrustat med spis Gorenje (2003), ugn Husqvarna (2003), kyl/frys Miele (2015), mekanisk fläkt Gorenje (2003) och diskmaskin Miele (2003).

Badrum: Helkaklat badrum i ljusa färger och med duschkabin. Golvvärme och handdukstork för att höja lyxfaktorn. Badrummet är vidare utrustat med toalett (2013), handfat och badrumsskåp (2016). Totalrenoverades 2003.

Sovrum 1 & 2: Två rymliga sovrum båda med fönster som vetter mot föreningens lugna och grönskande gårdar. Pergogolv i ek och tapetserade väggar. Sovrummen är rymliga och ger plats för dubbbelsäng och yterliggare garderober.

Vardagsrum: Sällskapsrummet har fin ekparkett och ljusa tapetserade väggar.Rummet ger plats för den stora soffgruppen, matsalsmöblemang och annan möblering om så önskas. Härifrån har man utgång till en härlig stor inglasad balkong i soligt och skönt läge och med en utgång till bostadens sköna uteplats.

Gäst toalett/tvättrum: Idag används gästtoaletten som en egen praktisk tvättstuga. Vita väggar och plastmatta på golvet.Tvättmaskin Cylinda (2010) och torktumlare Bosch (2010).

Uterum & uteplats: Stort inglasat uterum som nås från vardagsrummet. Ger plats för den mindre soffgruppen eller matsalsmöblemang om så önskas. Kan användas som ett extra rum långt in på året då det är inglasat. Härifrån når vi även den härliga stenlagda uteplatsen med staket runt om. Perfekt för grillkvällar och plats för lek och umgänge med nära och kära.

Övrigt: Kabel-tv ingår och bredband i avgiften. Garage- och parkeringsplatser finns i föreningen. Utegård med planteringar, grönytor och lekplatser. Närhet till såväl Service, kommunikationer samt Inre- och Yttre Ringvägen.

2003 totalrenoverades lägenheten.

Varmt välkomna till ert nya hem

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Gula Höja
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
648
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Gula Höja består av 648 lägenheter fördelade på 29 st trevåningshus. Föreningen bildades samma år som husen byggdes och det är en äkta bostadsrättsförening. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år, t.o.m 2020-12-31 med en årlig avgäld på 1 471 904 kr. Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Vatten- och avloppsstammar kontrolleras med jämna mellanrum, och anses vara i gott skick.
Elen är i gott skick och kontrolleras med jämna mellanrum. Jordfelsbrytare är installerade i samtliga lägenheter.

Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs.

Fast kostnad för elabonnemang debiteras om 37 kr/månad. Denna ingår i angiven månadsavgift. Tillkommer gör förbrukningen av el som tillsammans med den fasta avgiften debiteras på avgiftsavin, vilket innebär att summan man betalar till bostadsrättsföreningen varierar från månad till månad beroende på elförbrukningen.

Bostadsrättstillägget ingår för medlemmarna i föreningens
fastighetsförsäkring. Hemförsäkring och övriga tilläggsförsäkringar tecknar medlemmarna själv.

Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Besök gärna föreningens hemsida, www.gulahoja.se

Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter, ta del av stadgar, årsredovisning och att undersöka lägenheten.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/förbättringar:
1985-1986 Fönstren byttes till 2-glas aluminium
1996 Avloppsstammar i kök och badrum spolades
2001 Ommålning av trapphus och tvättstugor
2003 Balkongerna byggdes ut och glasades in
2004 Nya lekplatser
2008 Fasaden fogades om
2009 Vatten- och avloppsstammar i kök och badrum är spolade och filmade. Samma år målades garagen.
2010 Jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter
2010 Gemensam el infördes
2011 Taket sågs över
2011 Byte av armaturer i trapphusen
2012 installation av jordfelsbrytare
2014-2015 Fasadrenovering
2015 Renovering av lekplats, målning av garagebyggnad,
2016 omläggning av takpapp, spolning av avloppstammar.
2017 Kollektivt ansluta databredbandet (fiber) till Ownit.

Planerat underhåll:
Omfogning fasader - 2017-2019
Omläggning takpapp - 2017-2019
Lekplatser 2017
Målning entrédörrar och entrétak - 2017
Spolning av avloppsstammar - 2017

Parkering

Garage och parkeringsplatser finns i föreningen. Separat kölista för detta, kostnad 100 kr/månad. Fri parkering i området längs västra skrävlingevägen.

TV/bredband

Sydantenn Tele AB - Kabel-TV
Ownit - Bredband fr.om 2016-12-01

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor 4 stycken placerade i källaren intilliggande huset. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.

Övrigt

Föreningen har en fritidslokal i källaren V. Skrävlingevägen 195. Lokalen hyrs ut för fester och andra sammankomster. Lokalen är på ca 83 kvm. Där finns bord och stolar till 40 personer. I lokalen finns spis, kylskåp, frys, diskmaskin och tillgångtill porslin. Hyra för lokalen är 250:-, med porslin 400:-.

För medlemmar finns träningslokal på V Skrävlingev 161, bastu och solarie på V Skrävlingev 175, biljard och pinngispå V Skrävlingev 125.
För Dig som tycker om att snickra och måla men som inte har någonstans att vara, har föreningen låtit inreda två lokaler för detta ändamål. Lokalerna finns på V. Skrävlingevägen 112 samt V. Skrävlingevägen 141.

TV/bredband

Tv. leverantör Sydantenn.

Bredband. Leverantör Ownit 100 mbit

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 201 kr

I avgiften ingår värme, vatten,inglasning av balkong, kabel-tv samt bredband.
Tillkommer schablonkostnad för el, i dag betalas cirka 100 kr/månad. Faktureras via månadsavin och betalas i efterskott.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
50 412 kr
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
218
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
80,5 kvm**

* Marklägenhet

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1969-1971

Energideklaration

Utförd
Utförd

Planskiss

Planlösning

Karta

Västra skrävlingevägen 217

Området

Att bo i Östra MalmöAtt bo i östra Malmö – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Köpa eller sälja bostad i Östra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.