Alla bilder

Kirseberg, Malmö

Solgatan 28I

Budgivning pågår
Utgångspris
945 000 kr
Avgift
2 411 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 935 000 kr
BudBudgivareDatumTid
935 000 krBudgivare 22017-01-1913:20
920 000 krBudgivare 22017-01-1811:47

Lägg ett bud

Visning

22 jan

22 jan

Kl 13:30-14:00

Vänligen kontakta mäklaren för visning

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Fin och genomgående 2:a

Beskrivning

Bland lummiga kvarter med cykelavstånd till Malmö citys snabba puls finns denna fina och genomgående 2:a.

Renoverat kök från 2011 och stort helkaklat badrum med egen tvättmöjlighet.

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring i inbyggda garderober. Sällskapsrum med plats för matbord och soffgrupp. Genomgående vita väggar och härligt ljusinläpp.

Fin lägenhet med låg månadsavgift i välkänd och stabil bostadsrättsförening där de flesta kostsamma renoveringar redan är utförda.

Ett stenkast bort har man Värnhem med dess breda utbud av kommers och fantastiska kommunikation. På Kirseberg bor man på landet och i stan på samma gång. Här blandas äldre lantlig egnahemsbebyggelse med flerfamiljshus vilket ger området en unik karaktär. Stadsdelen omges av parker och grönområden.

Rumsbeskrivningar

Hall med klinkergolv och vita väggar.

Till vänster finns köket. Renoverat 2011 med vit skåpinredning och bänkskiva i ek. Ovanför den sitter mosaik. Väggarna är vita och golvet pryds av samma klinkers som i hallen. Utrustat med spis från Bosch (2015), fläkt från Siemens, kyl/frys från Samsung (2015) med vatten och ismaskin samt mikrovågsugn.

Efter köket finns det stora helkaklade och fräscha badrummet från 2007 (kvalitetsdokument finns). Det är extra utrustat med tvättmaskin (Ariston 2015) för bekvämlighetens skull. Övrig inredning är dusch, handfat, toalett, handduksvärmare samt golvvärme.

Vidare kommer man till sovrummet som rymmer gott med plats till både dubbelsäng och förvaring i form av skjutdörrsgarderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Till höger i hallen finns slutligen sällskapsrummet som har plats åt både matbord och soffa. Väggarna är vita och golvet pryds av parkett.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Sandbacken består av två huskroppar med adresserna Vattenverksvägen 17A-D och Solgatan 28A-J fördelat på 115 bostadsrätter samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt (Frisör och privat vävstuga). Föreningen bildades 1946 och har genom årens lopp fått ett mycket gott rykte i Kirseberg med en stabil ekonomi vilket återspeglas i de låga månadsavgifterna. Föreningen har egen heltidsanställd fastighetsskötare som ser till och underhåller gemensamma byggnader och markdelar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2022.

De senaste 15 åren har följande renoveringar utförts:

Omläggning av tak, byte till 3-glasfönster (1990), vattenstammar (1995), elomläggning (2003), säkerhetsdörrar, entréer, radiatorer och nya maskiner i tvättstugorna (2009). De senaste renoveringarna är omfogning av fasaden och installation av tvättbokningssystem genom "taggar" som kan bokas via internet.

Föreningen höjde avgift med 3 % 2015 och 2016. I dagsläget finns inga planerade höjningar.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn tillsammans med säljare och köpare.

Föreningen vill att den boende i lägenheten ska vara ägaren till bostaden, dvs. delat ägande mellan en förälder och barn är inte godkänt av föreningen.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Föreningen vill att medlemen även skall vara medlem i HSB.

Föreningens tomt är friköpt.

SBC har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brf.sandbacken.se

Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningens styrelse.

TV/Internet-anslutning

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 135 kr/mån. Leverantör: Ownit.

Energiprestanda

Energiprestanda 158 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Båda mycket rymliga. Dessutom finns det gemensamt cykelförråd, tvättstuga samt torkrum.

Bilplats/parkering

Parkeringsplats. Går att hyra för 60 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Vill du veta mer kan du ringa till Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 411 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8084%
Årsavgift i föreningen
28 932 kr
Andel av årsavgiften är
0,79763%
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
945 000 kr
Lägenhetsnummer
55
Våningsplan
1 av 3 *
Rum
2
Boarea
51 kvm
*

Våningsplan 1 av 3.

Driftskostnad

Hushållsström
400 kr
Summa
400 kr

Planskiss

Planlösning

Karta

Solgatan 28I

Området

Att bo på KirsebergAtt bo på Kirseberg – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

På Kirseberg bor du på landet och i stan på samma gång. Här blandas äldre lantlig egnahemsbebyggelse med flerfamiljshus, vilket ger området en unik karaktär. Stadsdelen omges av stora grönytor och här finns flera koloniområden. Längs den norra stadsdelsgränsen slingrar sig Segeå i det natursköna landskapet.

Kirseberg kallas även ”Backarna” och är en av Malmös äldsta arbetarförstäder. Mitt i området finns en tydligt markerad kulle och vackra Kirsebergs kyrka. Stadsdelen består av nio delområden. Namnet tros härstamma från de stora fruktträdsplanteringar som länge fanns på området.

I Kirsebergsstaden blandas flerfamiljshus med småhus, som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är välbevarat och undgick de rivningsplaner som fanns från 1930-talet och fram till 1980-talet. Även det gamla vattentornet från 1879 hyser bostäder. Att bo på Kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan, med bekvämt cykelavstånd till centralstationen och Malmö City. På bara några minuter med cykel befinner du dig på Värnhemstorget där stadens köpcentra Entré med affärer och restauranger. Här finns även biograf och träningscenter. Skånetrafiken har en av sina pendelstationer vid torgets utkant vilket gör att det är lätt att pendla både till Lund och andra orter.

Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Segevång är ett stort delområde i Kirseberg. Här finns mycket att göra då det i området återfinns både friluftsbad, hotell och golfbana. Områdets karaktär är speciell med sin långa bostadslänga men den unika planeringen av området gör att det får en intim känsla trots sin stora skala.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Ränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  Adress
  Vattenverksvägen 17 A
  Utgångspris
  850 000 kr
  Månadsavgift
  2 834 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Visning: 22 januari kl 13:00

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Vattenverksvägen 27F
  Utgångspris
  695 000 kr
  Månadsavgift
  2 806 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42,2 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  Adress
  Sandbackegatan 10C
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 453 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  81,5 kvm

  Visning: 22 januari Boka här