Alla bilder

Limhamn, Malmö

Sandegårdsgatan 33

Såld, 2017-08-15
Slutpris
5 220 000 kr
Antal rum
4
Boarea
122 kvm
Typ
Friliggande villa
Biarea
67 kvm
Tomtarea
797 kvm

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 85

Alla bilder

Karta

Sandegårdsgatan 33

Området

Att bo på LimhamnAtt bo på Limhamn – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här finns flera butiker, restauranger, delikatessbutiker och bibliotek. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen.

Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. Mittpunkten här är Limhamns Torg som har en stor gräsplätt, populär lekplats, boulebana och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad, skördemarknad och loppmarknad här varje år. I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp Soldattorpet som är ett museum med idyllisk trädgård och populärt midsommarfirande.

Vid Kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger det omtalade Victoria Park – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Områdets grundare ville integrera servicetänkandet från bland annat hotellvärlden i en ny typ av boendeform. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. En mycket populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil har öppet somnmartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets Hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllieby och Djupadal. Hyllieby ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie Park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Köpa eller sälja bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Länkar

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Getgatan 71
  Pris
  7 000 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  152 kvm / 36 kvm
  Tomtarea
  421 kvm

  Visning: 2017-10-25 17.00 Boka här

 • Adress
  Östra Ansgarigatan 32
  Pris
  5 850 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  100 kvm / 50 kvm
  Tomtarea
  200 kvm

  Visning: 2017-10-22 12.15 Boka här

 • Friliggande villa

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Östra Bernadottesgatan 120
  Pris
  5 900 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  122 kvm / 65 kvm
  Tomtarea
  785 kvm

  Visning: 2017-10-22 13.00 Boka här