Alla bilder

Lugnet, Malmö

Brogatan 8

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
5 589 kr
Antal rum
3
Boarea
72,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Hiss
Ja

Visning

26 nov

26 nov

Kl 15:30-16:00

Öppen visning - Välkommen!

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 74

Alla bilder

. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
. Brogatan 8 - Bjurfors
Gustav Cagmo. Brogatan 8 - Bjurfors
Gustav Cagmo

Beskrivning

Renoverad trea på populär adress mitt i city

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade trea belägen i trivsamma Lugnet, mitt i centrala Malmö. Hissen från markplan tar er upp till tredje våningen. Här möts ni av ett välplanerat boende på 72,5 m² är fördelade på två sovrum, ett stort badrum med tvättmöjligheter och ett underbart vardagsrum med utrymme för det större middagssällskapet, ett välplanerat kök med matplats i burspråk. Härifrån kan man njuta av eftermiddags- och kvällssol och samtidigt blicka ut över en av Malmös mest trivsamma innergårdar.
Från denna centrala adress nås Citytunneln Triangeln och dess goda resmöjligheter på kort promenadavstånd. Alldeles runt hörnet ligger Malmö shoppinggator och vackra promenadstråk. Trots närheten till citypulsen gör Lugnet sannerligen skäl för sitt namn. Detta boende passar för såväl singelhushållet som vill ha stora ytor eller den yngre barnfamiljen som gillar citylivet.
Möjlighet till kapitaltillskott finns vilket medför lägre månadsavgift.

Välkommen på visning!

Interiör

Interiör: Hall
Stor och hemtrevlig hall med bra förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. Genomgående vita väggar och ekparkett på golvet.

Badrum
Direkt till höger från hallen har vi bostadens fina badrum. Helkaklat i sobra färger. Utrustat med toalett, duschhörna, stort tvättställ med dubbla kranar, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare.

Kök
Stort och renoverat kök i tidlöst vitt och bänkskiva i Ek. Köksfabrikatet kommer från IKEA. Rostfria vitvaror och integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ovanför bänkskivan sitter vit mosaik. I köket finns väldigt bra med förvaringsmöjligheter. I köket finns plats för stort matbord vid det stora fönsterpartiet som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Här får ni vacker utsikt över en otroligt vacker innergård mitt i centrala Malmö. Ekparkett på golvet och vita släta väggar.

Vardagsrum
Hemtrevligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang för er som önskar det. Ekparkett på golvet och vita släta väggar. Från vardagsrummet finns utgången till bostadens balkong.

Sovrum 1
Stort och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet är placerat mot innergården. I sovrummet finns flera stora garderober. Vita släta väggar och ekparkett på golvet.

Sovrum 2
Mindre sovrum som går att använda till sovrum eller kontor. Ekparkett på golvet och vita släta väggar.

Tillträde 2018-02-01

Varmt välkomna

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig balkong ut mot Brogatan.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Norsen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
77
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1120
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

I föreningen finns det 77 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal som i dagsläget används som fritids- och samlingslokal, ingång från gården, utlånas till medlemmar utan kostnad. I gemensamhetslokalen finns finns ett pentry, lokalen är möblerad med bord och stolar. I fastigheten finns 3 bostadshus, med tillsammans 6 trapphus. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes och färdigställdes 1989. Föreningen har gemensamt bostadsrätts-tillägg. Tomten är friköpt.
Föreningens ekonomi är god.

Sedan 2012 finns möjlighet att göra s k kapitaltillskott i föreningen. Det innebär att den medlem som så vill, har möjlighet att minska sin månadsavgift genom att sätta in en summa pengar i samband med att föreningens gemensamma lån sätts om. Eftersom privatpersoner (men inte bostadsrättsföreningar) kan dra av 30% i deklarationen för sina räntekostnader har ett antal boende valt att göra detta. Om det blir några fler tillskott är inte spikat, det beror på intresset. Detta görs en gång om året.

Föreningen tillämpar gemensam el. På månadsavgiften tillkommer lägenhetens elförbrukning. Elen avräknas och justeras individuellt en gång per år beroende på hur mycket hushållet använder i faktisk förbrukning.

I dagsläget finns det inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat med styrelsen 2017-11-06).

Föreningen accepterar inte juridiska personer som ägare.
Föreningen accepterar delat ägandeskap, ingen speciell fördelning krävs.

Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/norsen

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014 - nytt porttelefonsystem (aktuell lägenhet har videofunktion som tillval), trädgårdsanläggning med nya plattor och planteringar,
uppfräshning och utökning av miljöhus,
renovering av tre hissar
2015 - byte av ventilationsfläktar,
renovering av en hiss,
OVK besiktning,
byte av torktumlare
installation av nödbelysning och utrymningsskyltar i förråd- och källargångar.
2016 - Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen, inga större akuta åtgärder framkom
2017- Modernisering av 1 hiss är beslutad.

Kommande renoveringar:
Ventiler/termostater på radiatorer byts i år. 2018 ska sista hissen moderniseras, taket ska målas 2018/19. Fler renoveringar är planerade, men inte beslutade. Föreningens ekonomi är god.

Parkering

Finns ej

TV/bredband

TV - ComHem, Bredband - finns flera alternativ

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam tvättstuga och förråd finns i markplan. Föreningen tillhandahåller även ett rymligt cykelförråd. En fritids- och samlingslokal finns i föreningen och kan hyras av föreningens medlemmar.

Mycket lummig och grönskande innergård på lugnt och skyddat läge. Här finns grillmöjligheter och utemöbler för de boende att nyttja samt en lekplats för de mindre.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband finns via kabel-TV (Com Hem) och via stadsnät (gamla HSB bolina) där man kan välja mellan flertalet leverantörer.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inte några garage- eller parkeringsplatser. Garagemöjligheter finns i närområdet och boendeparkering finns på vissa gator omkring fastigheten.

Övrigt

Tillträde 2018-02-01

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 589 kr

Värme, vatten, TV (basutbudet), fr o m 2018 kommer internet (ComHem, 100/10 Mbit) + "Telefoni bas" att ingå i avgiften.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
67 068 kr
Andel av årsavgiften är
1,1066%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
69
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
72,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1988

Karta

Brogatan 8

Området

Att bo i Malmö CityAtt bo i Malmö City – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Öresundsregionen och Malmö är attraktivt som bostadsort och populariteten fortsätter att stiga. Framförallt märks det på antal invånare som i de centrala delarna hela tiden ökar. I Malmö City har du storstadens puls, med allt vad du kan önska när det gäller shopping och nöjen, samtidigt som det finns trivsamma bostadsområden med små grönskande oaser.

Malmö har anor så långt tillbaka som från 1250-talet. Den äldsta delen ligger kring
Norra Vallgatan och Hamngatan. I det gamla Malmö blev Adelgatan och delar av
Östergatan den viktiga Torggatan i staden. Förr fanns befästningar runt den medeltida stadskärnan. Men i början av 1800-talet revs dessa ner och nya stadsdelar började sakta att växa fram.

Slussen är en del av Östra Förstaden som började bebyggas under slutet av 1700-talet. Namnet kommer från slussen i en kanal som förr fanns i anslutning till hamnkanalen. I dag finns här främst flerfamiljshus från början av 1900-talet uppblandat med nyare bebyggelse. Längs Östra Förstadsgatan finns även flera mysiga butiker och restauranger.

I centrala Malmö finns även Triangelns tågstation. Idag är stationen en av Europas mest trafikerade tågstationer. Härifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min. Vid Triangeln ligger även Triangelns köpcenter med ett stort utbud av butiker. Köpcentrat kännetecknas framför allt av ett höghus med hotell i anslutning. i gamla staden finns även Gustav Adolfs Torg som är en naturlig samlingsplats och Drottningtorget som är ett litet mecka för ekologiska och rättvist tillverkade produkter.

Till det gamla Malmö hör naturligtvis också slottet Malmöhus som stod klart
i mitten av 1500-talet. Det är Nordens äldsta bevarade renässansslott och som sedan 1937 är en del av Malmö Museer. Mellan slottet och Stadsbiblioteket ligger Slottsparken och slottsträdgården med ett mysigt kafé som tillsammans med Kungsparken utgör en grön oas i Malmö city. Genom parken flyter dessutom kanalen.

Gamla Väster är bland de charmigaste och mest välbevarade kvarteren i de äldre
delarna av Malmö City. Omgivningarna är fantastiska och området är verkligen en oas mitt i storstaden vilket gör att bostäderna här är mycket eftertraktade.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.