Alla bilder

Nobeltorget, Malmö

Spånehusvägen 62F

På förhand
Utgångspris
975 000 kr
Avgift
2 933 kr
Antal rum
2
Boarea
52,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Balkong
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Härligt vardagsrum med direkt anslutning till balkong. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Härligt vardagsrum med direkt anslutning till balkong
Balkong i soligt sydvästläge. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Balkong i soligt sydvästläge
Vardagsrum med plats för mediamöbler, matbord, soffgrupp och skrivbord. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Vardagsrum med plats för mediamöbler, matbord, soffgrupp och skrivbord
Charmig originalparkett. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Charmig originalparkett
Vacker skrivbordshörna. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Vacker skrivbordshörna
Renoverat kök. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Renoverat kök
Ny kakel och bänkskiva. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Ny kakel och bänkskiva
Plats för förvaring på båda sidor. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Plats för förvaring på båda sidor
Rymlig hall med anslutning till samtliga rum. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Rymlig hall med anslutning till samtliga rum
Sovrum i rofyllt läge mot innergården. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Sovrum i rofyllt läge mot innergården
Badrum med tvättmaskin och torktumlare. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Badrum med tvättmaskin och torktumlare
Lummig innergård. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Lummig innergård
innergård. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
innergård
Grönområde. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Grönområde
Föreningens grill och utemöbler. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Föreningens grill och utemöbler
Föreningens pampiga innergård. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Föreningens pampiga innergård
Planskiss. Spånehusvägen 62F - Bjurfors
Planskiss

Beskrivning

Väldisponerad 2:a på populär adress

Beskrivning

I centrala Malmö vid Nobeltorget finner du denna härliga 50-talslägenhet. Med ett stort ljusinsläpp från stora fönsterpartier vetter mot gården och en väldisponerad yta skapas en rymlig och behaglig känsla av denna fantastiska lägenhet. Vardagsrummet tillsammans med balkongen ger utrymme för trevliga sommarkvällar och mysiga filmkvällar. Sovrummet ger plats för dubbelsäng, förvaring och arbetsyta. Hela lägenheten känns frisk och fräsch ut med sina vitmålade väggar och annars ljusa ytskikt!

Med sitt fantastiska läge vid Nobeltorget finns alltid goda kommunikationer till hands och närheten till Mobilia och Möllan skapar ett stort utbud av både shopping och restauranger.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Välkommen till Spånehusvägen 62F

Hall: Vi välkomnas av ljust laminatgolv som matchas fint av de vitmålade väggarna. Redan här får man känslan av en luftig, fräsch och öppen lägenhet. Här finns bra med plats för skor och avhängning samt garderober för förvaring på vänster sida. Härifrån nås samtliga rum.

Vardagsrum: Till höger om hallen finner vi det stora härliga vardagsrummet med breda fönsterpartier ut mot lugna gården. Detta skapar ett fint ljusinsläpp på eftermiddagen. Väggarna är målade i vit färg och på golvet vilar fin ekparkett. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar. Som pricken över i:et ges här tillgång till en fantastisk balkong i sydvästläge mot gården.

Kök: I fil med vardagsrummet finner vi det stilfullt renoverade köket som ger oss en fräsch känsla. Luckorna är ljusa och matchar fint den mörka bänkskivan, köksmaskinerna och de annars ljusa ytskikten. Här finns all utrustning du behöver för att lyckas i köket så som ugn och glaskeramikhäll, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Ett mycket praktiskt kök med goda förvaringsutrymmen och bra yta för matplats. På golvet vilar laminat.

Sovrum: Vi fortsätter in i lägenheten och i fil med köket finner vi det stora sovrummet. Med sitt gårdsläge får du rofylld sömn. Här ges två praktiska inbyggda garderober. Väggarna går i varma färger och på golvet vilar, likt resten av lägenheten, ljust laminatgolv.

Badrum: Smakfullt renoverat badrum -07 med tvättmaskin och torktumlare. Här ges en stor duschkabin. Ljust kakel på väggar och ett golv av grå klinker. Badrumsinredningen består av WC, tvättställ, underskåp och spegelskåp.

Fakta

Bostadsrättsförening

Föreningen består av 115 bostadsrätter och 7 lokaler och bildades 1953. Samtliga lägenheter har adress Spånehusvägen 62 med bokstäverna A-L som följd. Marken innehas med tomträtt och tomträttsavtalet ska omförhandlas 2027-12-31. Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Utförda renoveringar:

1990: Tilläggsisolering av fasad och fönster, reparation av balkong och yttertak

2002: Byte av entrédörrar

2004: Kakling av samtliga tvättstugor. Nytt passagesystem, beröringsfria läsare för taggar vid entré och källardörrar

2006: Byte av samtliga gemensamma tvättmaskiner

2008: Totalrenovering av fastighetens elanläggningar och elledningar i både lägenheter och gemensamma utrymmen

2008: Nytt tak

2011: Nya torktumlare och delvis renoverade tvättstugor

2011:Triple Play installerades i fastigheten

2012: Gemensam el infördes

2013: Avloppsstammarna spolades (och man kunde konstatera att avloppsstammarna är i gott skick - ej renoveringsbehov)

2014: Nya fönster och byte av vattenstammar

I dagsläget planeras det relining av avloppsstammarna med tidigast start till hösten 2017. Information om detta kommer att skickas ut till medlemmarna via nyhetsbrev.

Föreningen höjde månadsavgifterna senast januari 2017 och då med 5%. I dagsläget finns det inga beslut tagna för kommande avgiftshöjningar (kontrollerat med ordförande 2017-01-17).

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och alla lägenheter har egna elmätare i källaren. Avläsningen görs individuellt och kostnaden för förbrukningen läggs på avgiftsavin. Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i månadsavgiften.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 10 % av bostadsrätten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera ovan uppgifter med styrelsen. Föreningen håller på att skapa en hemsida (2017-01-17).

TV/Internet-anslutning

Triple play (bredband, digitaltv och ip-telefoni). DigitalTV via Canal Digital.

Bredband och IP-telefoni via Bredbandsbolaget.

Energiprestanda

Energiprestanda 123 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och vindsförråd som hör till lägenheten. Därutöver finns cykelförråd och barnvagnsrum i källaren. Gym, bastu och festlokal till medlemmarnas förfogande. I gymmet finns crosstrainer, två motionscyklar, en roddmaskin, bänkpress, lösa vikter, det kostar 100 kr att få nyckeln till gymmet. Festlokalen kostar 200 kr att hyra per tillfälle, den rymmer max 50 personer, här finns ett helt nytt kök.

Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner och torkrum.

Uteplats/balkong

Balkong, läge sydväst.

Bilplats/parkering

30 parkeringsplatser finns i föreningen. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övrigt

Följande lösöre ingår i köpet: Tvättmaskin och torktumlare samt TV-bänk i vardagsrummet.

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 933 kr
Vatten ingår
Ja
Övrigt ingår
BR-tillägg
Kommentar månadsavgift
Ett obligatoriskt tillägg om 743 kr tillkommer avseende värme 493 kr samt Triple play (bredband, kabeltv och Iptelefoni från Bredbandsbolaget) 250 kr. Föreningen har gemensam el där kostnaden för förbrukningen läggs på avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,84089%
Årsavgift i föreningen
35 196 kr
Andel av årsavgiften är
0,84092%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr
Reparationsfond
146 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
975 000 kr
Lägenhetsnummer
67
Våningsplan
2 av 3 *
Rum
2
Boarea
52,5 kvm
Byggår
1953
*

Våningsplan 2 av 3.

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Karta

Spånehusvägen 62F

Området

Att bo i Södra InnerstadenAtt bo i Södra Innerstaden, Malmö – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Södra Innerstaden i Malmö är en sprudlande stadsdel som fylls av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. Här bor det många yngre, vilket givetvis har satt sin prägel på området. I stadsdelen finner du mängder av kaféer, restauranger och andra mötesplatser samt ett rikt kulturutbud med konst, film, teater och musik.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången som i folkmun kallas Möllan. Detta är Malmös matmecka och mest färgstarka kvarter med restauranger och butiker som representerar alla världens hörn. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park som faktiskt är Sveriges äldsta folkpark. Parken anlades redan i början av 1800-talet. Här finns numera många nöjen som karuseller, terrarium, minibondgård, plaskdamm, minigolf, barnteater, danskvällar och konserter. Mat och dryck och dans finner du på flera olika klubbar och restauranger. Själva parken är lummig och grön med flera exotiska träd, stora gräsytor, en vacker fontän och en populär lekplats. På vintern är det en väldigt populär aktivitet för barnen att åka skridskor på den anlagda isbanan.

Vackra Rörsjöstaden är en av de första stadsdelarna utanför kanalen. Den nya byggnadsnämnden, som inrättades 1862 var landets första och de fick i uppgift att upprätta den stora rutnätsplanen för Rörsjöstaden med de nya franska boulevarderna som förebild. Hela utbyggandet av Rörsjöplanen tog ett halvt sekel. Idag präglas området av spännande arkitektur med inslag av allt från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningen med exemplariskt skötta innergårdar är också ett kännetecken för Rörsjöstaden.

Som boende i Södra Innerstaden har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt med buss från Södervärns busstation som har förbindelser till hela regionen.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Ränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lantmannagatan 3A
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  4 034 kr
  Antal rum
  2.5
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Brobygatan 8
  Prisidé
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 847 kr
  Antal rum
  2.5
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vitemöllegatan 2
  Utgångspris
  795 000 kr
  Månadsavgift
  2 891 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vitemöllegatan 11C
  Utgångspris
  1 050 000 kr
  Månadsavgift
  4 195 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!