Alla bilder

Östra Sorgenfri, Malmö

Nobelvägen 107A

Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
2 962 kr
Antal rum
2
Boarea
51,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

24 sep

24 sep

Kl 12:00-12:30

Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 09

Alla bilder

Beskrivning

Nyrenoverad tvårummare

Beskrivning

Välkomna till denna nyrenoverade, hemtrevliga och ljusa bostad på femte våning i en stabil förening. Här förhöjs livskvalitén med stort sovrum, vardagsrum och fantastisk inglasad balkong som kan nyttjas året om. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av stor dubbelgarderob i hallen och en rymlig garderob i sovrummet! Allt totalrenoverat och med ett rymligt kök med plats för matbord och ljust badrum med dusch gör detta till en bostad med hög trivselfaktor! Njut av känslan av en nyproducerad bostad.

Bostaden ligger centralt med promenadavstånd till S:t Knuts populära kulturkvarter och folkkära Folkets Park. Närhet till mängder av restauranger, shopping och uteliv. Ett perfekt läge för den som vill bo med pulsen runt hörnet!

Välkommen på visning

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och inbyggda garderober. Väggarna är fräscht vita och på golvet finner vi en stilfull parkett som är genomgående i hela bostaden.

Vardagsrummet:
Väl tilltaget vardagsrum med vita väggar och utgång till den inglasade balkongen. Stora fönsterpartier skapar ljus och gör detta till ett trevligt rum att vistas i. Balkongen är inglasad och inbjuder till trevliga stunder året om!

Kök:
Köket är rymligt med goda förvaringsmöjligheter och plats till ett matbord med ätande gäster. Köksinredningen är vit med snyggt kontrasterande bänkskiva. Här finner vi kyl/frys, ugn, spishäll , fläkt samt kockens bästa vän diskmaskinen.

Sovrum:
Sovrummet är luftigt med plats till flera garderober om så önskas. Väggarna är vita och det genomgående parkettgolvet finner vi här också.

Badrum:
Fräscht modernt och helkaklat badrum med dusch. Snygg klinkers pryder golvet och väggar klädda i vita större kakelplattor. Här finns wc, vask med underskåp och överskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Modet 9

Uteplats/balkong

Inglasad balkong med västerläge

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Lundagården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
177
Antal lokaler
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Lundagården bildades 1955 och omfattar förvaltningen av fastigheten Modet 9, vilken innehåller 177 st lägenheter och 13 st lokaler.
Adresserna är Nobelvägen 107A-B, 109A-B, 111A-C, 113 samt Båstadsgatan 9, 11, 13 och 15. Föreningens tomt är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. I samband med inträde tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas i samband med utträde ur HSB.

Utförda renoveringar:
2015/2016 - Reparation av fasad och plåtinstallationer

2014/2015 - Bytt reglersystem för fjärrvärme, nya dräneringsledningar, underhåll av hissar.
2013 Ny utrustning i tvättstugor.

2012 - Installation av ny belysning i fastigheterna för att minska elförbrukningen.
2011 - Renovering av taket på låghusen. I samband med detta renoverades delar av fasaden. Fasaden har dessförinnan renoverats löpande.

2011 - Miljöhusen på båda gårdarna har renoverats.

2011 - Installation av låssystem med porttelefoner och låstaggar i hela fastigheten.

2011 - Renovering av fritidslokalen.

2000 talets början - Utbyte vattenstammar, elstammar samt nya 3-glas fönster.

Kommande underhåll
Föreningen följer en underhållsplan (se årsredovisning).
Under hösten 2017 filmas några representativa stamledningar för att kunna fastställa status. Idag bedöms relining som det mest lämpliga alternativet för renovering.
I övrigt ligger renovering av hissar samt omfogning av tegelfogar på resterande fasad i närmaste 10-års perioden.

Det finns inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat med styrelsen 2017-08-15)

Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 50 % av bostadsrätten.

Det kan diskiteras en lägre ägarandel när det gäller de mindre lägenheterna. Kontakta styrelsen vid ev frågor.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn tillsammans med säljare och köpare. Säljaren b
okar detta med styrelsen 040- 611 52 46.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Gårdsplats/innergård

Privat och mysig samt lummig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns barnvagnsförråd, cykelförråd och källarförråd. Gemensam tvättstuga finns i källaren.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet via Com Hem

Parkering

Det finns gararge samt p-plats utomhus. Kösystem tillämpas. Kontakta styrelsen för förfrågan. Gratis parkering finns i gatorna runt fastigheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 962 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

inkl. värme, vatten, kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
0,32071%
Årsavgift i föreningen
35 544 kr
Andel av årsavgiften är
0,32096%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
51,5 kvm**

* Våningsplan 5 av 6.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1955

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
120

Planskiss

Planlösning

Karta

Nobelvägen 107A

Området

Att bo i Södra InnerstadenAtt bo i Södra Innerstaden, Malmö – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Södra Innerstaden i Malmö är en sprudlande stadsdel som fylls av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. Här bor det många yngre, vilket givetvis har satt sin prägel på området. I stadsdelen finner du mängder av kaféer, restauranger och andra mötesplatser samt ett rikt kulturutbud med konst, film, teater och musik.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången som i folkmun kallas Möllan. Detta är Malmös matmecka och mest färgstarka kvarter med restauranger och butiker som representerar alla världens hörn. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park som faktiskt är Sveriges äldsta folkpark. Parken anlades redan i början av 1800-talet. Här finns numera många nöjen som karuseller, terrarium, minibondgård, plaskdamm, minigolf, barnteater, danskvällar och konserter. Mat och dryck och dans finner du på flera olika klubbar och restauranger. Själva parken är lummig och grön med flera exotiska träd, stora gräsytor, en vacker fontän och en populär lekplats. På vintern är det en väldigt populär aktivitet för barnen att åka skridskor på den anlagda isbanan.

Vackra Rörsjöstaden är en av de första stadsdelarna utanför kanalen. Den nya byggnadsnämnden, som inrättades 1862 var landets första och de fick i uppgift att upprätta den stora rutnätsplanen för Rörsjöstaden med de nya franska boulevarderna som förebild. Hela utbyggandet av Rörsjöplanen tog ett halvt sekel. Idag präglas området av spännande arkitektur med inslag av allt från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningen med exemplariskt skötta innergårdar är också ett kännetecken för Rörsjöstaden.

Som boende i Södra Innerstaden har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt med buss från Södervärns busstation som har förbindelser till hela regionen.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.