Alla bilder

Ribersborg, Malmö

Limhamnsvägen 12A

Exkl.
Utgångspris
6 280 000 kr
Avgift
5 850 kr
Antal rum
4
Boarea
113 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Ribersborgsjuvel

Beskrivning

Himmel, hav och komfort på bästa läge på Ribersborg. Smakfullt totalrenoverat, exklusiva materialval, vida vyer over Öresund, och mysig öppen spis. Listan är lång över vad våningen har att erbjuda, men den kan också beskrivas med ett ord: imponerande.

Denna våning hittar du i ett av Limhamnsvägens paradhus. Redan i hallen slås du av den underbara utsikten över havet, Västra Hamnen och Turning Torso. Från balkongen ser du Öresundsbron, Köpenhamn och fantastiska solnedgångar!

Invändigt kan du njuta av härlig funkisarkitektur, fungerande öppen spis samt nya, högkvalitativa materialval och riklig maskinutrustning. De nuvarande ägarna har låtit hela lägenheten genomgå en omfattande renovering med helt ny in-wall elinstallation, och väggarna har fått ny puts, väv, och målning. Golven är nylagd ekparkett och nya golvbeläggningar i hall, kök och de båda badrummen. Köket är nytt, imponerande stort, välutrustat, och med sofistikerad industrikänsla. Hela lägenheten genomsyras av ljus, luft och rymd, en genomgående neutral färgsättning, och med inslag av ett par vackra tapetserade väggar. Många av de tidstypiska funkisdetaljerna har bevarats, såsom fina original fönsterbänkar i sten, samt dörrar och fönster.

Läge, arkitektur, design, finish, utrustning och funktionalitet i toppklass.

En inflyttningsklar dröm på Ribersborg.

Rumsbeskrivningar

Ribersborg är ett mysigt och populärt område på perfekt placering i Malmö - nära till havet, parkerna och centrum. Bor du på Limhamnsvägen har du havet och allt det bästa ett stenkast bort. Härifrån promenerar eller cyklar du till allt. Packa strandväskan och njut av en heldag på "Ribban", njut av sköna havsbad året runt på "Kallis" eller utforska närområdets personliga butiker och caféer. Vill du vara mer aktiv tar du dina inlines och rullar längs strandpromenaden, spelar lite golf på Hylliekroken eller tar en joggingtur. Sommarkvällarna spenderas av många nere vid stranden som sjuder av liv. Och till den vackra slottsparken promenerar du på några minuter.

Det vackra och välputsade bostadshuset som uppfördes 1948, och ligger på bästa läge början av Limhamnsvägen. Utanför porten är det välskött med vackra planteringar, buskar samt en fin pergola med uteplats. Hissen tar dig raka vägen upp till sjätte våningen, där gavellägenheten ligger. Redan från hallen slås man av utsikten med himmel och hav och massor av ljus. Funkislägenhetens väggar är genomgående målade i den vita nyansen "Stockholmsvit". På golvet i hallen ligger en exklusiv tumlad kalksten som levererats från Stiltje. Det vackra och sköna golvet i hallen värms av komfortabel golvvärme. Här finns även gott om garderobsutrymme för dig och gästerna. I anslutning till hallen har du ett unikt och snyggt gäst-wc, där väggarna är beklädda med den exklusiva tapeten "Macchine Volanti" av Piero Fornasetti.

Du kommer vidare in till vardagsrummet, genom original pardörrar av glas med vackra etsade kustmotiv. Rummet är luftigt och ljust med nylagd ekparkett, som även fortsätter genom de intilliggande rummen. Den fungerande öppna spisen i original funkisdesign förhöjer mysfaktorn. De stora fönsterpartierna mot havet utstrålar härlig funkischarm med sina marmorfönsterbänkar och originalbeslag.

Från balkongen njuter du av den spektakulära havsutsikten och alla aktiviteter som utspelas på Limhamnsfältet. Att från första parkett beskåda fälttävlan ger en härlig känsla! Varje dag är en ny tavla med segelbåtar, Kitesurfers, livet på Ribersborgsstranden, ljusspelet över Västra hamnen, Turning Torso, och vackra kvällshimlar.

Från vardagsrummet kommer du vidare till ännu ett sällskapsrum, som separeras av bevarade skjutdörrar med originalbeslag. Även härifrån har du den vackra utsikten. Idag är detta ett mysigt tv-och arbetsrum, men har förmodligen varit bibliotek en gång i tiden. Man kan också använda rummet som ett 3e sovrum om man så önskar.

På andra sidan av vardagsrummet har du två härliga sovrum med en liten hall och badrummet mellan sig. Det ena sovrummet har en vacker glasdörr i original samt ett vackert fönsterparti, som ger ett behagligt ljusinsläpp och låter dig se både havet, västra hamnen och Kronprinsen. En fondvägg är tapetserad med ett trompe-l'oeil motiv som ger slottskänsla. Det andra sovrummet har en romantiskt fondväggstapet. Båda sovrummen har välplanerad förvaring med stor kapacitet. Badrummet med golvvärme har en luftig känsla och är renoverat med nytt badkar, och ny kommod med en vacker granitskiva.

Våningens överraskande stora kök ger ett gediget och påkostat intryck, med en touch av industrikänsla, med plats för både gourmetmatlagning och att sitta med familjen. Golvet har stora, rustika plattor, och skön golvvärme. Den välplanerade köksinredningen från HTH går i elegant helsvart ek, och erbjuder rikliga förvaringsutrymmen. Bänkskivan är av blank, svart granit med massor av arbetsyta att förbereda måltiderna på. Vitvarorna är samtliga av hög kvalitet från Siemens, och inkluderar bred induktionshäll, 2 multifunktionsugnar, kyl/frys och inbyggd diskmaskin. Det finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som är diskret inbyggd. Fönsterbänkar av Carraramarmor förhöjer den exklusiva känslan.

Detta är ett inspirerande kök och som utgör en vacker kuliss för såväl vardag som fest!

Allting är i modernt toppskick och funktionellt, samtidigt som funkinsarkitekturen har bevarats. Förutom havet och utsikten, väntar alla charmiga butiker, caféer och restauranger på dig runt hörnet. Här är den perfekta nyrenoverade våningen för dig som vill bo vackert, njuta av havsutsikten, och av de vackra omgivningarna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Öresundsdammarna bildades 2008 och verksamheten omfattar 105 lägenheter varav 9 fortfarande är hyresrätter. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:

Den ekonomiska förvaltning ligger hos Bredablick. Föreningen har i dagsläget (2017-04-04) inga planerade ändringar av avgiften. Senaste justeringen var i juli 2013 då man sänkte avgiften med 2% som ett resultat av en välskött förening med god ekonomisk framförhållning.

Tidigare underhåll av föreningen:

Ca 1990 Fönster

2008 Porttelefoner

2009 Byte av tappvattenstammar

2010 Relining av avloppsstammar

2011 Genomgång av ventilation och värmecentral.

2011 Nya termostater samt luftning av samtliga element i alla lägenheter.

2011 Balkonger och fasad, målning av entréportar, nytt golv på takterrasserna.

2011 Byte av stamventiler i källaren samt byte av termostatventiler i lägenheterna.

2012 Byte av elstammar i hela fastigheten samt 3 fas-el och jordfelsbrytare till lägenheterna

2013 All grönska på gården har återställts. Hela gården är nyplanterad.

2013 Dränering

2014 Målningsarbete i källare och trapphus

2015-2016 Hissrenovering i trappa A och B.

Kommande underhåll:

2017 Hissrenovering trapp C.

2017 Takrenovering/målning och taken över de gemensamma terrasserna kommer att bytas mot nytt.

Båda ovannämnda åtgärder kommer att självfinansieras och därmed ej påverka avgfiterna.

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Den boende måste dock vara folkbokförd på adressen.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Föreningsinformationen har inhämtats genom årsredovisning från 2015 och föreningens hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen om något är utav stor vikt för denna som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brforesundsdammarna.se

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Det tillkommer en obligatorisk avgift på 60 kr/månad.

Bredband. Leverantör: ComHem och Telenor.

Övriga utrymmen

Det finns en matkällare och ett vindsförråd som tillhör lägenheten.

I föreningen finns även ett cykelförråd och ett barnvagnsrum.

Det finns tre gemensamma tvättstugor i källaren med tillhörande torkrum.

Trivsam innergård med grönytor, planteringar, grillplats och lekplats. Här finns även gemensamma utemöbler.

Det finns även två stora och härliga gemensama takterrasser med trädäck, gasolgrill och fantastisk utsikt över Ribban och Västra Hamnen.

Uteplats/balkong

Balkong, läge nordväst.

Parkering

18 garageplatser finns. Går att hyra för 450 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

32 parkeringsplatser finns. Går att hyra för 250 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Det finns även parkering längs gatorna i området.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 850 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Övrigt ingår
60 kr/månad tillkommer för kabel-TV
Kommentar månadsavgift
inkl. värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
1,29062%
Årsavgift i föreningen
70 200 kr
Andel av årsavgiften är
1,29062%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 280 000 kr
Lägenhetsnummer
3024
Våningsplan
6 av 9 *
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
113 kvm
Byggår
1948
*

Våningsplan 6 av 9.

Planskiss

Planlösning

Karta

Limhamnsvägen 12A

Området

Att bo på RibersborgAtt bo på Ribergsborg – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Här har du nära till både centrum, havet och härliga parker. Malmö är en av få städer i världen som har en strand mitt i stan. Stranden, som kallas ”Ribban” eller Malmös Copacabana är mycket populär. Hit kommer invånare från hela Malmö för att sola, bada och bara umgås.

Ribersborg finner du i Västra Innerstaden i Malmö. Området ligger mycket vackert precis vid Ribersborgsstranden mellan Regementsgatan och Limhamnsvägen. Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets kända bostadskvarter, det funktionalistiska Ribershus. Det första huset uppfördes redan mellan 1937–1938. Området byggdes ut ytterligare under 1940–1950-talet. I Ribersborg finns även niovåningshus med utsikt över Öresund. Lägenheterna är i spännande utförade, vissa i 2,5 plan byggda med till exempel snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Idag är hela Ribersborg en mycket attraktiv plats att bo på. Mycket tack vare det ypperliga läget med närhet både till city och till stranden. Här finner du också Regementsgatan som kryllar av mysiga inredningsbutiker, caféer och restauranger. Här finner du det mesta vad det gäller service, skola och butiker.

Ribersborgsstranden är unik i sitt slag. Det är nämligen en av få stränder som ligger mitt i en stad. På sommaren samlas många av Malmös invånare vid stranden. Det är lätt att hitta en egen plats på stranden, på gräset eller bakom en dunge. De tio badbryggorna avlöser varandra. Ribban som stranden kallas är ett stort bad- och fritidsområde mellan Västra hamnen och Limhamns industriområde. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som används flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten kan hålla sig på stranden medan den som vill nå djupt vatten direkt kan gå ut på någon av bryggorna. Här finns en plats för alla! Du finner allt från hundbad, nakenbad, handikappbad till beachvolleyplan. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det kända Ribersborgs kallbadhus som lokalt går under benämningen ”Kallis”. Byggnaden uppfördes redan 1898 och öppnades den 1 juni samma år under namnet Saltsjöbad AB. På 1940-talet var kallbadhuset som populärast med cirka 5000 besökare vackra sommardagar. Idag erbjuder Kallbadhuset något för hela din kropp. Svalkande havsbad, soldäck, vedbastu, massage, restaurang och café.

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Tessins väg 14
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 925 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  108 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Exkl.
  Adress
  Regementsgatan 19
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 851 kr
  Antal rum
  3
  Boarea / Biarea
  104 kvm / 29 kvm