Alla bilder

Ribersborg, Malmö

Limhamnsvägen 6A

Exklusiv
Utgångspris
7 195 000 kr
Avgift
6 166 kr
Antal rum
5
Boarea
158,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

3 dec

3 dec

Kl 15:00-15:30

Bokad visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 55

Alla bilder

Balkong i väster. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Balkong i väster
Sällskapsrum med burspråk. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Sällskapsrum med burspråk
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Fungerande öppen spis. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Fungerande öppen spis
Funkisdetaljer. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Funkisdetaljer
Även den andra spisen fungerar. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Även den andra spisen fungerar
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Trädetaljer i teak. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Trädetaljer i teak
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Balkongen är stor nog för möbler. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Balkongen är stor nog för möbler
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Badkar och dusch. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Badkar och dusch
Rejält fönsterparti. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Rejält fönsterparti
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Sällskapsytor i köket. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Sällskapsytor i köket
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Bostadens andra balkong. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Bostadens andra balkong
Denna kan också möbleras. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Denna kan också möbleras
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Badrummet invid sovrummet. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Badrummet invid sovrummet
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Gäst-wc. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Gäst-wc
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Funkis. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Funkis
Underbar takterrass. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Underbar takterrass
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Interiörbild. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Planlösning. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors

Beskrivning

Paradvåning på Limhamnsvägen

Beskrivning

Den vackra fastigheten på Limhamnsvägen 6 är en sann definition av funkis. Både in-och utvändigt omges man av typiska attribut från byggåret 1943. Fastigheten är inte bara eftertraktad för sitt välbevarade skick. Brf Saltsjöbaden tillhör en av områdets bästa föreningar som trots låga avgifter har en välrenoverad fastighet med låg belåning. Högst upp i huset finns även två gemensamma takterrasser med möblemang och obrutna Malmövyer.
Paradvåningen om närmare 160 kvadratmeter är genomgående och stoltserar med sociala ytor, luftiga sovrum och två soliga balkonger. Både köket och suite-badrummet är rejält tilltagna i sin storlek, totalt finns två badrum och gäst-wc. Det bjuds på utsikter över hav, grönska och City. Genomgående för hela bostaden är den stilfulla retrokänslan. Skjutdörrar, fiskbensparkett och platsbyggda hyllor i teak är bara några av godbitarna. En våning med utstrålning.

Interiör

TYDLIGA VISIONER. Det populära huset nära Öresunds vattenbryn ritades av arkitekterna David Helldén och Stig Dranger, som även står bakom Malmö Stadsteater. Byggmästaren, uppfinnaren och funktionalisten Eric Sigfrid Persson såg till så att bygget var inflyttningsklart 1943. Fastigheten är ett välkänt inslag i Malmö med sin välskötta, vitputsade fasad och enkla elegans. Den optimala placeringen med Ribersborgsstranden, Kungsparken och Västra hamnen runt hörnet gör läget svårslaget. En cykeltur på några minuter genom parken tar dig in till city. Det havsnära läget och de grönskande omgivningarna gör trivselfaktorn hög. Här bor man centralt men har naturen nära. Just detta var Eric Sigfrid Perssons vision; att ge människorna i staden en större naturkänsla genom grönskande innergårdar och större balkonger som kunde fyllas med växtligheter. Högst upp på fasaden anar man föreningens två takterrasser som kan bokas för privata grillkvällar med familj och vänner. Från den norra terrassen ges en fantastisk utsikt över Öresund.

AVSKALAD ELEGANS. Den stenbelagda stigen fram till entrén kantas av gräsytor, frodiga buskar och träd. Det råder ordning och reda. Cykelställen står på rad, rabatterna är välskötta liksom gräsmattan. Porten är tidstypisk och skriker av nostalgi. Det ovala dörrtrycket av teak öppnar porten med glaspartier. Trapphuset är vackert avskalat med vita stenväggar och kalkstensgolv i brunröda nyanser. Trappavsatsen har ett schackrutigt mönster och hissen är av glas. Du kommer in i hallen som har ett bevarat svenskt, kalkstengolv från byggåret och vita väggar. Generösa och väl tilltagna förvaringsmoduler är nybyggda, men av tidsenlig karaktär och kunde lika gärna tas för original. Till höger finns en gästtoalett, även denna av tidsenligt utförande med svartvita klinker på golvet, vita väggar och klassiskt porslin. Toaletten är vägghängd och har en smart vägghylla ovanför. En glasblocksvägg fångar in dagsljuset i hallen.

LJUVLIG RETRO. De sociala ytorna som består av två sällskapsrum och kök är härligt spatiösa och trevligt sammanlänkande. Här bjuds det på retroinslag och platsbyggda detaljer från byggåret. Till vänster om hallen nås vardagsrummet. En ljuvlig fiskbensparkett breder ut sig över golvet och väggarna är släta och vita. Fönsterbänkarna är av sten i en sandigt beige ton. Ett av trumfkorten är det stora burspråket som ger härligt dagsljus och havsutsikt. Intill burspråket finns utgången till balkongen i väster. Här ges gott om plats för matgrupp. Den fördelaktiga vinkeln ger utsikt över både havet och Limhamnsfältet, samtidigt som man kan njuta av solen från tidig eftermiddag till sen kväll. Lika härligt är det att krypa ihop i soffan i vardagsrummet framför den öppna spisen, som värmer gott under den kallare tiden på året. I ena väggen finns en infälld, platsbyggd bokhylla och ett barskåp i teak. En skjutdörr med skålat draghandtag leder till det andra sällskapsrummet. Här har man låtit sätta upp en gipsvägg för att skapa ett ytterligare sovrum mot balkongen. Resultatet är ett mysigt loungerum med öppen spis som centralfigur. Dina drömmars kök ligger intill. Här blandas funkis med moderna och smakfulla detaljer. Den generösa storleken och den öppna känslan gör detta till en naturlig samlingsplats. Detta blir så mycket mer än bara ett kök, en plats att umgås. Till fest blir det den självklara samlingspunkten och under vardagen blir det en plats för familjemiddag, läxläsning, pyssel, bakning och spel. Många gäster ryms runt middagsbordet. Känslan kan nog bäst beskrivas som industriell funkis. Det är smakfullt, stilrent och rustikt på samma gång. Luckorna är avskalat vita, väggarna går i en grå nyans och brädgolvet är svartbetsat. De rostfria maskinerna är tilltalande både till utseende och för att jobba med. Gasspisen är extra bred och hanterar stor aktivitet vid spisen. Den fristående kylen och frysen kommer från SMEG.

ROFYLLT OCH ELEGANT. Till höger om vardagsrummet finns ett luftigt sovrum med mycket ljus. På golvet ligger en fiskbensparkett och väggarna är vita. En hel garderobsvägg erbjuder mycket utrymme för kläderna. En glasblocksvägg vetter mot hallen på andra sidan väggen och är ett dekorativt inslag. Till vänster om vardagsrummet ligger ett sagolikt badrum, som nästan är lika stort som vardagsrummet. Här finns det både en praktisk del med tvättmaskin, torktumlare och garderob. Den andra delen är helkaklad och rymmer duschhörna, wc och badkar. Ljusinsläppet i badrummet är stort från fönsterpartiet och hela känslan är sofistikerad och harmonisk. Golvet har granitgrå klinkers och de kaklade väggarna är blankt vita. Duschväggen är av frostat glas och det djupa badkaret lockar till långa sköna bad. I anslutning till sällskapsrummet ligger två sköna sovrum. Det större sovrummet har fiskbensparkett, burspråk och utgång till våningens andra balkong. Härifrån ges vyer mot takåsar och Turning Torso i Västra hamnen. Österläget gör det till en perfekt plats för morgonkaffet. Det andra sovrummet är något smalare och har oljad ekparkett. I anslutning till detta nås ett mindre badrum via en walk in closet. Badrummet är helkaklat med dusch och kan byggas ut mot sovrummet för den som vill ha större yta.

LÄGE OCH CHARM. Detta är funkis när det är som bäst. Adressen i kombination med storleken och läget i huset gör våningen storslagen. Elegant och praktiskt anpassad men med charmiga detaljer som dekorerar, utan att bli översmyckat. Ljusflödet är enormt tack vare det genomgående dagsljuset från väster och öster. Här trivs familjen lika väl som par av olika åldrar. Läget är ett av de bästa i Malmö. Slottsparken, strandpromenaden och närliggande motionsanläggningar har massor att erbjuda för den som tycker om att leva ett aktivt liv. Varmt välkommen.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong, läge väster.
Uteplats 2: Balkong, läge öster.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Saltsjöbaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
92
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Den populära fastigheten vid vattenbrynet är ritad av David Helldén och Stig Dranger (som även har ritat Malmö Stadsteater). Byggherre var den mycket välkände och omtyckte Eric Sigfrid Persson. Fastigheten stod inflyttningsklar 1943. Föreningen har två fantastiska takterrasser som kan bokas för privata grillkvällar med familj och vänner. Den norra terrassen har dessutom en fantastisk utsikt över Öresund. Föreningen har även en hemsida där man kan se bilder från terassen http://www.saltsjobadenbrf.se/bilder-saltsjobaden-2/

Det finns naturgas draget till varje lägenhet. De flesta ledningarna är dock plomberade.
Föreningen består av totalt 92 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningens tomt är friköpt.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Gjorda renoveringar

90-talet Fönster och tak renoverades.
2004 Nya tillvattenstammar i fastigheten och nya avloppsstammar till kök. 2004 Tvättstugorna renoverades.
2005 Den publika elen drogs om.
2006 Nya säkerhetsdörrar installerades.
2007 Rökgångarna sotades.
2007 Trapphus renoverades.
2008 Fasaden renoverades.
2009 Nya gångplattor utanför entréerna och garagenedfarten asfalterades.
2010 Nya tvättmaskiner i en av de två tvättstugorna.
2013 Relining av avloppsstammar i badrum och gästtoaletter.
2013 Gästlägenhet (B-trappan) färdigställdes.
2014-2015 Nya balkongfronter
2016: Nytt värmesystem. 2017: Taksäkerhet och plåtreparationer samt byte till säkerhetsdörrar I källaringångarna, tvättstuga, elcentral och pannrum.

Planerat underhåll:

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2023.
Inga större kommande underhåll som bör rappoteras (2017-09-08).

Renovera själv
Föreningen vill nämna att det vid renovering som omfattar mer än tapetsering och målning av lägenhet så ska lämnas ett internt bygglov till styrelsen. Regler för vad som får göras lämnas till alla nya medlemmar.
Ingenting får åtgärdas på balkongen som t ex inglasning, uppsättning av utebelysning, spaljér eller liknande på fasaden som är q-märkt.

Avgiftshöjningar:

Brf Saltsjöbaden är en mycket välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Det kan eventuellt bli en höjning av månadsavgiften på 2% från och med januari 2018.

Det finns naturgas draget till varje lägenhet. De flesta ledningarna är dock plomberade.

Föreningen tillåter inte att en förälder köper lägenheten i syftet att låta ett barn bo i den, utan att själv bo i bostaden. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Informatonen är hämstad från föreningens hemsida och årsredovisning samt avstämd med en representat från föreningen. Den slutlige köparen ombeds att själv kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. Kontaktuppgifter fås av ansvarig mäklare.

För mer information besök föreningens hemsida: www.saltsjobadenbrf.se

Parkering

Till garaget är det separat kö.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår 2 förråd. Dessa finns i källaren. Yta ca 12-14 kvm.
Föreningen har två gemensamma tvättstugor i källaren mellan trappa A och B. Den ena har två Mièle-maskiner och den andra två med märket Electrolux. Det finns torktumlare och torkrum till båda tvättstugorna. Det finns också ett mangelrum med liten varmmangel och traditionell stenmangel.

I källaren finns cykelkällare.
På vån 1 i trappa B ligger ett övernattningsrum som färdigställdes 2013. Detta är också är styrelserum och kan därför bara hyras torsdagar till söndagar enligt ett årsschema. Detta kostar 300 kr/natt. I övernattningsrummet finns badrum och pentry. Plats 4 pers.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem, grundutbud ingår i avgiften.

Bredband tecknas själv, ingår ej.

Parkering

Det finns garage i fastigheten med 18 p-platser och kölista för dem som är skrivna. Hyran är nu på ca 500:-/månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 166 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Avgiften till lgh nr 47: 3103 kr.
Avgiften till lgh nr 48: 3063 kr.
Totalavgift 6166 kr. Detta inkluderar värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
73 992 kr
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 195 000 kr
Lägenhetsnummer
47+46/1401+1402
Våningsplan
5 av 8*
Hiss
Ja
Rum
5
Boarea
158,6 kvm**

* Våningsplan 5 av 8.

** Areauppgifter enligt brf. Boarea lgh nr 47: 79,8 kvm. Boarea lgh nr 48: 78,8 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
158

Planskiss

Planlösning

Karta

Limhamnsvägen 6A

Området

Att bo på RibersborgAtt bo på Ribergsborg – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Här har du nära till både centrum, havet och härliga parker. Malmö är en av få städer i världen som har en strand mitt i stan. Stranden, som kallas ”Ribban” eller Malmös Copacabana är mycket populär. Hit kommer invånare från hela Malmö för att sola, bada och bara umgås.

Ribersborg finner du i Västra Innerstaden i Malmö. Området ligger mycket vackert precis vid Ribersborgsstranden mellan Regementsgatan och Limhamnsvägen. Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets kända bostadskvarter, det funktionalistiska Ribershus. Det första huset uppfördes redan mellan 1937–1938. Området byggdes ut ytterligare under 1940–1950-talet. I Ribersborg finns även niovåningshus med utsikt över Öresund. Lägenheterna är i spännande utförade, vissa i 2,5 plan byggda med till exempel snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Idag är hela Ribersborg en mycket attraktiv plats att bo på. Mycket tack vare det ypperliga läget med närhet både till city och till stranden. Här finner du också Regementsgatan som kryllar av mysiga inredningsbutiker, caféer och restauranger. Här finner du det mesta vad det gäller service, skola och butiker.

Ribersborgsstranden är unik i sitt slag. Det är nämligen en av få stränder som ligger mitt i en stad. På sommaren samlas många av Malmös invånare vid stranden. Det är lätt att hitta en egen plats på stranden, på gräset eller bakom en dunge. De tio badbryggorna avlöser varandra. Ribban som stranden kallas är ett stort bad- och fritidsområde mellan Västra hamnen och Limhamns industriområde. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som används flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten kan hålla sig på stranden medan den som vill nå djupt vatten direkt kan gå ut på någon av bryggorna. Här finns en plats för alla! Du finner allt från hundbad, nakenbad, handikappbad till beachvolleyplan. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det kända Ribersborgs kallbadhus som lokalt går under benämningen ”Kallis”. Byggnaden uppfördes redan 1898 och öppnades den 1 juni samma år under namnet Saltsjöbad AB. På 1940-talet var kallbadhuset som populärast med cirka 5000 besökare vackra sommardagar. Idag erbjuder Kallbadhuset något för hela din kropp. Svalkande havsbad, soldäck, vedbastu, massage, restaurang och café.

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.