Slottsstaden, Malmö

Regementsgatan 62

Såld, 2017-03-07
Slutpris
6 800 000 kr
Avgift
5 811 kr
Antal rum
6
Boarea
179 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4

Mäklare

  • Ansvarig mäklare

    Sofia Nebrelius

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 040-608 30 88

Alla bilder

Karta

Regementsgatan 62

Området

Att bo i Slottstaden

Slottsstaden i Västra innerstaden är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Här bor du mitt i stan med shopping och nöjen runt hörnet men ändå med direkt närhet till havet. I området finner du även vackra parker som Pildammsparken och Slottssparken som gör det är lätt att ta sig ut på en löparrunda eller bara för att njuta av naturen.

Slottsstaden ligger i Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många av de boende har bott där sedan dess. Detta har gjort att stadsdelen idag i folkmun kallas för Käpparstaden. Även om detta har ändrats och vi ser en helt ny ung generation återigen florera på gatorna. Slottsstaden är idag väldigt populärt bland unga tack vare närheten till centrum, triangeln och Citytunneln. Området är perfekt att bo i om du pendlar till Danmark eller norr ut i Sverige. Under 2010 invigdes den nya tågstationen Triangeln där du på mindre än en halvtimma kan ta dig till Köpenhamn.

Köpenhamnsvägen och Mariedalsvägen är huvudgatorna i området. Här finner du många mysiga specialbutiker, blomsteraffärer, caféer och restauranger. För den som väljer att flytta till Slottsstaden erbjuder området det du behöver i form av service och kommunikationer. På bara några minuters promenad från huvudgatorna befinner du dig i härliga Pildammsparken.

Bostadsområdet Hästhagen ligger mellan Regementsgatan och Östra Rönneholmsvägen och väster om pampiga Fersens väg. Namnet kommer som det hörs från att det förr betade hästar här. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet i klassicistisk stil. Sockerbolagets hus och Pilstorpsparken ger området karaktär. Området har många restauranger och butiker samt höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen med utsikt över hela Malmö.

Fågelbacken är det bostadsområde som ligger mellan Fågelbacksgatan och Köpenhamnsvägen, öster om Mariedalsvägen. Bebyggelsen består av flerfamiljehus, både bostadsrätter och hyresrätter varav de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Ett par hus är byggda i början av 1900-talet men de flesta uppfördes under 1940- och 1950-talet och kvarteret Papegojan som byggdes på 1980-talet.

Köpa eller sälja bostad i Slottstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Länkar