Alla bilder

Vik, Simrishamn

Viks Fiskeläge 471

Exkl.
Anbudsförfarande med fri prövningsrätt
Prisuppgift saknas
Antal rum
6
Boarea
170 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
34931 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Uteplats vid poolen. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Uteplats vid poolen
Utomhuspool. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Utomhuspool
Stort allrum med öppenplanlösning. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Stort allrum med öppenplanlösning
Modernt kök. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Modernt kök
Vardagsrum. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Vardagsrum
Sovrum. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Sovrum
Master bedroom. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Master bedroom
Tv rum. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Tv rum
Utsikt mot havet. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Utsikt mot havet
Lantligt. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Lantligt
Ekologiska jordgubbar. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Ekologiska jordgubbar
Pool. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Pool
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Bortom horisonten. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Bortom horisonten
Entré. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Entré
Fint trädäck. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Fint trädäck
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Mot golfbanan. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Mot golfbanan
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Vacker utsikt på huset. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Vacker utsikt på huset
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Utsikt. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Utsikt
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Planlösning. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Exteriörbild. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Fastighetskarta. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors
Fastighetskarta
Planlösning. Viks Fiskeläge 471 - Bjurfors

Beskrivning

Utsiktsplats

Beskrivning

På högt och fritt läge över Viks fiskeläge ligger denna arkitekt-ritade privatvilla från 2008. Den insynsskyddade tomten om närmare 34 931 kvm är omfamnad av grönskade lövskog. Åt flera håll öppnar sig en milsvid utsikt - ner över havet och ut över de pastorala omgivningarna med öppna betesmarker och tysta lövskogssluttningar. Ett halvbra slag med drivern från trädäcket placerar bollen på golfbanans smaragdgröna greener.

Här har den extraordinära platsen fått avgöra husets arkitektoniska gestaltning. På toppen av en brant sluttning ligger den väl integrerad, delvis dold, i lummig grönska. Exteriörens formspråk kännetecknas av rena material som trä, glas, sten och slätputsade ytor. De stilrena fasaderna bryts upp av stora glaspartier där vissa diagonaler följer takets svaga sluttning. Andra takpartier har fått en djärvare sluttning vilket ger ett varierat men väl sammanhållet intryck.?Ett djupt trädäck omfamnar hela huset, där även husets poolområde är naturligt integrerat. Interiört präglas den stora femrumsvillan av rena och öppna ytor under en ansenlig takhöjd där exteriörens diagonaler följs upp. De många, bitvis takhöga, glaspartierna skapar en given transparens ut mot trädäcket, vegetationen och den fria utsikten. Sol, himmel, hav och grönska uppfyller nästan varje vrå i detta hus.

Tomten är påfallande stor. Den får karaktär av sluttningarna och de mjuka mötena mellan uppvuxen naturtomt och trädgårdens varierade miljö med bärbuskar, fruktträd, häckar och trädgårdsland. Den enastående utsikten är ständigt närvarande.

Bland husets huvudnummer bör nämnas det stora vardagsrummet i öppen planlösning med köket. Här möts rena naturmaterial och takets träpanel löper fritt upp till nock. Känslan av stora rumsvolymer är påtaglig och de många glaspartierna åt flera håll tillåter kaskader av dagsljus att strömma in. Det fria läget ger att ständigt varierande ljusspel som följer dagsljusets vandring under dagen. Husets harmoniska master bedroom ligger en suite med en klädkammare och ett av två smakfulla badrum. Vid glasdörren i master bedroom har du bara ett par steg till morgondoppet i husets sköna pool ute på trädäcket.?

Vik är ett litet kustsamhälle cirka sju kilometer norr om Simrishamn. Det är omringat av sluttningarnas fruktodlingar och centrerat runt det levande fiskeläget. Vik anses allmänt ha ett av Österlens mest efterfrågade lägen. Det lilla samhället är pittoreskt med sina vindlande gränder, smala gångstråk och de prydliga trädgårdarna runt de gamla fiskarstugorna. Atmosfären är mycket speciell en sommarkväll när havet ligger blankt och båtarna lägger till i hamnen.

Platsen lockade tidigt många konstnärer. De sökte sig hit tack vare Österlens omtalade ljus. Detta mytomspunna ljus låter sig knappast beskrivas med ord utan måste upplevas - under en fridfull kvällspromenad längs Viks strandlinje, eller under ett tidigt morgondopp från piren. All tänkbar service, samt förskolor och skolor finns i Simrishamn. Kommunikationerna är väl utbyggd med bussar samt pågatåg från Simrishamn. Du når flygplatsen i Sturup på ungefär en timme med ca åtta mils avstånd, kör du lite längre så kommer du även till Kastrup.

Fastigheterna är om totalt cirka 3 hektar. De är fördelade på tomtmark och beteshagar. Till fastigheten hör ett stall med fyra boxar anpassade för islandshästar eller andra mindre hästar. Även hagarna är anpassade för dessa storlekar. I stallet finns el, vatten och mindre utrymme för sadlar mm. I anslutning till stallet finns en hölada som rymmer foder för vintern mm. Hagarna ligger i direkt anslutning till stallet samt södersidan av växthuset. Stallet är isolerat och boxarna med skjutdörrar är placerade med en klassisk stallgång i mitten. Gödsel tas om hand i en separat container.

Den stora hagen består av kuperad skogsmark med rinnande vatten och fantastiska strövområden för hästarna. Eftersom verksamheten grundats på utegående islandshästar har stallet endast varit en resurs vid alltför dåligt väder. Den både välskötta och välutrustade stallbyggnaden får därför sägas vara i ett synnerligt gott skick. De två hagarna närmast stallet är ?inhägnade med elstängsel, det andra med nätstaket på två sidor.

I anslutning till fastigheten finns fantastiska ridvägar, över öppna fält med havet som fond eller genom trolska lövskogar. En större ridanläggning med ridhus finns inom tio minuters avstånd.

Till fastigheten hör ett professionellt växthus. Det byggdes 2000 är om ca 3000 kvm och är av märket Rovero Multispan med takventilation. Materialet är plastfolie med dubbla väggar och anläggningen är utrustad med gardiner och DGT klimatstyrning. Bevattning sker via dropp med ledningstal och PH-styrning via Priva computer som kan konverteras även till klimatet. Vattnet hämtas från en egen, borrad brunn.

Uppvärmningen av växthuset sker via två oljepannor som relativt enkelt kan konverteras till pellets. Idag produceras ekologiska jordgubbar med två skördar per år. Hela produktionen sker inom ramen för olika avtal med kända aktörer på den öppna marknaden.

Möjligheter för ytterligare expansion av växthusytan finns på mark söder om växthuset och i viss mån norr om. Växthuset är i gott skick, med endast rimliga behov av underhåll de närmaste åren. Växthuset kan naturligtvis även användas för andra ändamål, varför inte en inomhusbana för golf eller liknande aktivitet.

Rumsbeskrivningar

Stig in genom husets entré. Den ligger väl skyddad i en vinkel och under tak. Redan i hallen slår husets ansenliga rymd emot dig. Miljön får en stark atmosfär av det vita klinkergolvet och de vitlaserade panelerna i taket som är upp till nock. Framför dig öppnar sig vardagsrummet där perspektivet fortsätter med grönskan, på andra sidan om kortväggens glaspartier. Här i hallen finns gott om plats för dina gästers kläder, wc har de i badrummet alldeles runt hörnet till höger.

Några steg in öppnar sig så det stora vardagsrummet i sin fulla bredd. Intrycket av ljus och rymd är nästintill dramatiskt. Glaspartierna löper längs vägarna och ger ljus från tre håll. Två takhöga fönsterpartier med diagonaler ger ett nästan sakralt intryck. Utsikten breddas över öppna fält och den lummiga grönskan, det höga läget blir än mer uppenbart. Långt där nere glittrar havet. Det här är ett rum för allt från familjens harmoniska vardagskvällar till stora sommarfester där gästerna kan mingla ut på trädäcket. En stilla sommarkväll, när den röda kvällssolen faller över trädgårdens stora gräsytor, är stämningen närmast magisk här uppe. Vissa kvällar drar en ljummen kvällsbris fram mellan träden och för med sig doften av hav och blommande raps. En ensam segelbåt passerar där nere, och allt som hörs är fräsandet från grillen och an avlägsen gräsklippare.

En kylig kväll möts gästerna av björkvedsknaster. Det brinner i kaminen och den mustiga köttgrytan doftar från spishällen. Det rymliga Ballingslövsöket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet, intill en naturlig yta för matrumsmöblerna. Köket är smakfullt inrett; det går i vitt och är centrerat runt en större köksö. Här finns plats för flera kockar och barhängande gäster som provsmakar kvällens vin. Köket har bra förvaring och är utrustat med spishäll, två inbyggnadsugnar samt integrerad kyl och frus, all utrustning i rostfritt utförande.

Från vardagsrummet kommer du in ett harmoniskt master bedroom som får karaktär av ett högsmalt fönster. Samma vita, stora klinkerplattor pryder golvet. En glasdörr leder direkt ut till trädäckets poolområde. Med dörren på glänt vaknar du till en veritabel konsert av fågelsång, ett par steg och du kan ta dagens första dopp.

Master bedroom ligger en suite med en större klädkammare och ett av husets två badrum. Detta går i en ljus och stilren ton och är utrustat med wc, duschvägg i glas samt handfatskommod och handdukstork. Här kan du pusta ut efter löpturen längs havet.

Tillbaka i hallen når du en lite privat avdelning med tre mindre rum. Det första används idag som allrum men känns även lämpligt som ett mysigt bibliotek eller ett fridfullt arbetsrum - med vidunderlig utsikt.

Intill allrummet ligger det andra badrummet. Det är stilrent inrett med vitt kakel och mörkare klinker. Här finns wc, duschvägg och handfatskommod. Mittemot badrummet finns husets grovingång med extra rymlig tvättavdelning. Det är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt bra arbetsytor och förvaring i klädkammare.

Innanför allrummet ligger två mindre, närmast identiska sovrum. De är vända mot uppfarten och släpper in grönska och ljus via vardera två stora hörn fönster med utsikt åt två håll.

Sammantaget är detta en snudd på unik möjlighet till ett privat boende, nära naturen och väl anpassat för ett aktivt liv vid havet.

Fakta:

Fastigheten om ca 1,5 ha är taxerad som jordbruksfastighet. Här står sedan år 2000 ett större professionellt växthus av typen Rovero Multispan. Odlingsytan är ca 2800 kvm exklusive verkstad, lager samt friliggande kyl. En egen, borrad brunn ger riklig tillgång till vatten av mycket hög kvalitet. Brunnens djupvattenpump har hög kapacitet vilket även gäller elinstallationerna. Ett traktormonterat elverk kan sättas i drift vid behov. Växthuset värms upp med två oljedrivna varmluftspannor som relativt enkelt kan konverteras till pellets. En gasolbrännare kompletterar med värme och Co2 till växthuskulturen.

Växthuset har dubbelfolie i väggarna samt automatiska takgardiner vilket sänker energikostnaderna. Personalutrymmet har dusch, toalett, kök med tvättmaskin och torktumlare. Huset har sedan 2000 gett två jordgubbsskördar per år och är certifierat med Sigill Kvalitetssystem. De senaste tre åren har produktionen varit eko-certifierad med leverans till en av de stora kedjorna. Efterfrågan är stor och produktionen går att öka - det finns plats till att bygga ytterligare produktionsyta eller eventuellt frilandsodling. Verksamheten bedrivs i dag i ett eget bolag som äger växthuset och samtliga inventarier.

Växthuset har stor potential då man med små ändringar kan odla i stort sett alla kulturer. Maskiner och inventarier kan övertas efter överenskommelse. En ansökan om förhandsbesked för att bygga ett bostadshus på fastigheten är inlämnat.

Komplettering till försäljningen av : Viks Fiskeläge 47:1, Gladsax 18:27 och Viks Fiskeläge 47:9, totalt ca 3,5ha

Fastigheten Gladsax 18:27 är taxerad som jordbruksfastighet och omfattar ca 1,5 ha.

Fastigheten är bebyggd med ett växthus av typen Rovero Multispan i en byggnad och omfattar ca 2800 m2 odlingsyta, verkstad och lager samt en friliggande kyl. Egen borrad brunn med riklig tillgång på vatten av mycket hög kvalitet utrustad med djupvattenpump med hög kapacitet. El installation med 35A säkringar garanterar en säker anslutning och till detta finns ett traktormonterat elverk som kan sättas i drift vid ev. behov.

Växthuset värms i dag upp med två st. oljedrivna varmluftspannor av fabrikat Priva. Pannorna kan med ganska små ändringar konverteras till pellets. I tillägg till dessa finns också en gasolbrännare som ger värme och Co2 till kulturen. Huset har dubbelfolie i väggarna samt automatiska gardiner i taket vilket medför låga energikostnader. Mindre personalutrymme med dusch, toalett, kök med tvättmaskin och torktumlare.

Sedan huset byggdes år 2000 har det odlats jordgubbar med två skördar per år och Sigill Kvalitetssystem certifierat. Under de senaste 3 åren har produktionen varit eko certifierad med leverans till en av de stora livsmedels kedjorna. Efterfrågan är stor och möjligheterna för en ökad produktion är stora. Söder om det bef. växthuset finn också möjlighet att bygga ytterligare produktionsyta eller om man så önskar bedriva någon form av frilandsodling. Tillfartsväg finns även från söder via Häradsvägens vägsamfällighet mot en smärre avgift. Verksamheten bedrivs i dag i ett eget bolag som äger växthuset och samtliga inventarier.

Växthuset har stor potential då det lämpar sig för alla kulturer och från dagens jordgubbsodling kan man med ganska små ändringar odla i stort sett alla kulturer. Här kan man bli självförsörjande på de flesta grönsaker, blommor och frukter och även odla till försäljning. Maskiner och inventarier kan övertas efter överenskommelse. En ansökan om förhandsbesked har inlämnats till kommunen om att få bygga ett bostadshus på fastigheten.

Fastigheten inrymmer även ett mindre stall med fyra boxar ursprungligen byggt för Islandshästar, vatten finns vid stallet samt en mindre hage och möjlighet till att inhägna mer mark på fastigheten i anslutning till stallet finns.

Ytterligare betesmark finns på fastigheten 47:9 som ingår i den totala försäljningen men om så önskas så kan den frikopplas och ev. arrenderas under en period, hagen består av ca 1,5 ha i direkt anslutning till bostadsfastigheten 47:1. Här finns rinnande vatten i form av en öppen bäck med bra flöde som ger vatten till ev. djur.

Viks Fiskeläge 47:1 är delägare i samfälligheter inom Viks Fiskeläge och vägen till fastigheterna är en vägsamfällighet i dag utan avgift.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Viks Fiskeläge 47:1, 47:9 , 27:18

Ombyggnad, Renoveringar

Enligt säljarens information så är skörden för 2017 igångsatt.

Tomt

Tomtarea: 47:1 3 610 m² (friköpt).

Tomtarea: 47:9 15 821 Kvm (friköpt)

Tomtarea: 27:18 15 500 Kvm (friköpt)

Tomten: insynsskyddad naturtomt, sluttningstomt, trädgårdstomt med bärbuskar, fruktträd, havsutsikt, häckar och trädgårdsland.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

TV/Internet-anslutning

Egen parabol.

Bredband. Leverantör Teleservice Sjöbo.

Energiprestanda

Energiklass C, energiprestanda 44 kWh/m² år.

Status: Energideklaration är utförd

Datum: 2016-06-13

Beställd/utförd av: Caspar Skog, 14 energy Eklund &

Eklund

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (2009-12-03)

Servitut

Rättigheter-last:

Avtalsservitut Elledning

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 901 000 kr
Byggnadsvärde
2 281 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Tomtareal
34931 kvm
Rum
6
Byggnadstyp
1 plan
Boarea
170 kvm
Byggår
2008
Energiklass
C

Driftskostnad

Värme
10 000 kr
Renhållning
1 521 kr
Underhåll
5 000 kr
Försäkring
7 751 kr
Vatten/Avlopp
3 484 kr
Summa
27 756 kr

Byggnadssätt

Avlopp
Kommunalt avlopp
Fasad
Trä/putsfasad
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten
Kommunalt vatten
Larm
Finns
Larmleverantör
Verisure

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Viks Fiskeläge 471