Alla bilder

Sickla Strand, Nacka

Sickla Strand 55, 1tr

Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
2 331 kr
Antal rum
2
Boarea
56,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Balkong
Ja

Visning

22 jan

22 jan

Kl 13:30-14:15

Öppen visning, välkommen!

23 jan

23 jan

Kl 17:00-17:30

Öppen visning, välkommen!

Mäklare

Alla bilder

Vinter vid Sickla Strand. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Vinter vid Sickla Strand
Skapa ett drömboende. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Skapa ett drömboende
Utsikt mot vattnet och naturen. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Utsikt mot vattnet och naturen
Balkong i söderläge med utsikt mot vattnet. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Balkong i söderläge med utsikt mot vattnet
Balkong samt fönster mot Sicklasjön. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Balkong samt fönster mot Sicklasjön
Planritning. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Planritning
Exempelritning 3 rok. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Exempelritning 3 rok
Snart är sommaren här.... Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Snart är sommaren här...
Originalkök från 1940-tal. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Originalkök från 1940-tal
Genomgående planlösning. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Genomgående planlösning
I köket finns två fönster mot Sicklasjön. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
I köket finns två fönster mot Sicklasjön
I vardagsrummet strömmar ljuset in.... Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
I vardagsrummet strömmar ljuset in...
Stambytt badrum. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Stambytt badrum
Hallen öppnar upp åt samtliga rum. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Hallen öppnar upp åt samtliga rum
Ett unikt boende mitt i naturen. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Ett unikt boende mitt i naturen
Sandstrand nedanför huset. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Sandstrand nedanför huset
Välskötta tennisbanor i området. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Välskötta tennisbanor i området
Fina parker. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Fina parker
Njut av ett morgondopp. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Njut av ett morgondopp
Hammarbybacken på kort avstånd. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Hammarbybacken på kort avstånd
Sickla köpkvarter runt knuten. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
Sickla köpkvarter runt knuten
I Sickla finns bl a populära Urban Deli. Sickla Strand 55, 1tr - Bjurfors
I Sickla finns bl a populära Urban Deli

Beskrivning

Renoveringschans vid vattnet!

Beskrivning

Mitt i naturen vid kanten av staden ligger denna välplanerade tvåa som är möjlig att göra om till en minitrea. Stort renoveringsbehov föreligger och här finns möjlighet att skapa ett drömboende endast några meter från vattnet vid Sicklasjön. Lägenheten som tidigare varit hyresrätt säljs av föreningen och upplåts i samband med försäljningen med bostadsrätt. Brf Sicklahus är en av Nackas mest omtyckta föreningar med över 300 lägenheter samt ett 50 tal lokaler. Stora renoveringar är genomförda som bl. a. stambyte, el, tak, fiber samt bergvärme. Husen ligger inbäddade i härlig grönska utmed Sicklasjön knappa 10 minuter från stadens puls. Ett tillfälle, varmt välkommen!

Rumsbeskrivningar

På lugn återvändsgata med utsikt mot naturen och vattnet är denna välplanerade lägenhet belägen. Omfattande renoveringsbehov med ett flertal möjligheter. Balkong mot grönskande gård i soligt söderläge Området ger en speciell småstadskänsla med tillgång till ett rikt friluftsliv. Skidåkning både utför samt på längden, skridskor, cykling, triathlon, kajak, tennis, boule, löpning, simning samt promenadstråk är bara några av de möjliga aktiviteterna som området erbjuder. Runt knuten ligger Sickla köpkvarter med butiker, restauranger och nöjen på ett och samma ställe. Till innerstaden tar det knappa 10 minuter med buss och det finns mycket goda kommunikationer dygnet runt.

Hallen öppnar upp mot lägenhetens samtliga rum och ljuset strömmar in från två håll. Säkerhetsklassad ytterdörr. Här finns ett stort behov av renovering av golv, väggar och tak. Äldre ytskikt. I hallen finns en platsbyggd garderob samt hatthylla i original. Till lägenheten hör ett mycket rymligt förråd samt ett mindre förråd som tidigare fungerat som matkällare.

Badrummet stamrenoverades i början av 1990-talet. Kaklade väggar med bård samt våtrumsmatta på golv. Badkar, handfat, WC samt väggskåp.

Köket är rymligt och ljust och här finns möjlighet att bygga det egna drömköket. Grönmålade skåpluckor i original från 1940-tal. Klassiskt skafferi med ventil. Kylskåp, spis samt nyinstallerad köksfläkt i rostfritt kopplat till frånluftkanal. I köket finns två fönster mot gården samt naturen och Sicklasjön.

Sovrummet ligger intill köket med fönster mot gården, vattnet och naturen. Utgång till balkong i soligt söderläge. Äldre ytskikt med tapet samt linoleummatta på golv. Väggen mellan kök och sovrum är möjlig att ta ner för den som önskar göra en förändring i planlösningen.

Vardagsrummet är mycket rymligt och har två fönster mot norr. Äldre ytskikt med tapet samt linoleummatta på golv. Ingång till klädkammare med fönster. Vardagsrummet är möjligt att dela av till två sovrum för den som önskar ändra planlösningen.

Tillträde är möjligt omgående eller enligt önskemål och överenskommelse. Välkommen och upplev Sickla Strand och denna möjligheternas bostad i den ultimata kombinationen av natur och storstadsliv!

Fakta

Bostadsrättsförening

BRF Sicklahus registrerades den 1 april 1984. Föreningen bildades genom köp av fastigheterna Sicklaön 261:1, Sicklaön 263:1 och Sicklaön 265:4 som alla köptes av Atlas Copco. Fastigheterna var då tjänstebostäder för företagets anställda. Fastigheterna innehåller 309 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt och ca 16 lägenheter är upplåtna med hyresrätt. Husen vid Sickla Strand uppfördes 1948 och höghuset vid Atlasvägen 61, 1959. Förvaltning av föreningens fastigheter drivs i egen regi. Städning, trädgårdsskötsel och reparationer sköts genom avtal med inhyrda entreprenörer. Brf Sicklahus är en mycket attraktiv och välskött förening med god ekonomi. För vidare information besök gärna föreningens hemsida: www.sicklahus.se

Tvättstugor finns vid Sickla Strand 19, 35, 55, 71, 82 och på Atlasvägen 61. Grovtvättstuga finns på Sickla Strand 39. Vid Sickla Strand 29 finns en bastu och en samlingslokal vilka medlemmarna har tillgång till för en symbolisk summa. I lokalen finns pentry och sittplats för ca 35 personer samt bastu med omklädningsrum och dusch. Till lägenhet hör ett rymligt källarförråd och till de flesta av lägenheterna finns även ett mindre förråd som tidigare varit matkällare. Cykelrum/barnvagnsrum finns i så gott som i samtliga portar.

Föreningen har genom åren genomgått ett större underhåll som bl.a. stambyte. Ventilation med värmeåtervinning. Bergvärme har nyligen installerats för att sänka värmekostnaderna. Stambyte genomfördes (1992-1993) vid Sickla Strand. Vid Atlasvägen 61 genomfördes stamrenovering av badrummen (1998) och köksstammar (2011). Fönster och fasad renoverades (1999) vid Sickla Strand. Nya el-stigare, el-centraler samt ny el i lägenheterna (2006). Omläggning av yttertak (2007) vid Sickla Strand.

Fibernät har dragits in i husen och varje lägenhet har en uppkoppling om (ca 100 Mbit/sek) efter anslutningsavgift om ca 500 kr/lägenhet. Bredband ingår därefter i avgiften. Leverantör Ownit. För vidare information se (www.ownit.se). Kabel-TV levereras via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. För övrig prisinformation se (www.comhem.se).

Delat ägande godkänns, dock ska den som bor i bostaden äga minst 50 %.

Brf Sicklahus har expidition vid Sickla Strand 73 och nås på telefon nr 08-718 20 60 mail. styrelsen@sickahus.se

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Anslutningsavgift: 500 kr . Därefter ingår bredband i avgiften.(Leverantör: Ownit).

Energiprestanda

Energiprestanda 176 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, förråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Gårdsplats/innergård

På varje gård finns stora gräsytor samt uteplatser för grillning. Föreningen har fina planteringar runt portar och på gårdar. Utmed Sicklasjön finns ett stort parkområde med lekplats, tennisbanor samt sandstrand och badbryggor. Här finns även tennisbanor samt boulebanor.

Bilplats/parkering

Boendeparkering gäller på gatan. Boendeparkering ger boende möjlighet att parkera på särskilt anvisade platser till en lägre avgift. Avgiften för boendeparkering på västra Sicklaön är 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dygn. För att få parkera till den lägre taxan krävs först ett godkänt boendeparkeringstillstånd. Fri parkering på kvällar och helger.

Övrigt

Nordea samarbete

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 331 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja
Övrigt ingår
Bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3117%
Årsavgift i föreningen
27 972 kr
Pantavgift
445 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
1553
Våningsplan
1 av 3 *
Rum
2
Boarea
56,5 kvm
Byggår
1948
*

Våningsplan 1 av 3 (3 trappor).

Driftskostnad

Hushållsström
300 kr
Försäkring
250 kr
Summa
550 kr

Driftskostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar.

Planskiss

Planlösning
Planritning

Karta

Sickla Strand 55, 1tr

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Ränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.