Alla bilder

Lilla Essingen, Stockholm

Essinge Brogata 10, 6 tr

Utgångspris
10 850 000 kr
Avgift
5 658 kr
Antal rum
4
Boarea
123 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Terrass
Ja, 2 st

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Sällskapsdel. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Sällskapsdel
Terrass i söder. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Terrass i söder
Milsvid utsik över Stockholm. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Milsvid utsik över Stockholm
Utgång till terrass i söder. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Utgång till terrass i söder
Detaljbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Detaljbild
Utrymme för middagsbord. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Utrymme för middagsbord
Mot kök och den andra terrassen. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Mot kök och den andra terrassen
Terrass med kvällssol. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Terrass med kvällssol
Interiörbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Underbar utsikt staden och Mälaren. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Underbar utsikt staden och Mälaren
Utsik mot Fredhäll och DN-skrapan. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Utsik mot Fredhäll och DN-skrapan
Detlaj öppen spis. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Detlaj öppen spis
Det andra vardagsrummet mot kök. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Det andra vardagsrummet mot kök
Kök. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Kök
Kök. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Kök
Master bedroom. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Master bedroom
Master bedroom med utgång till terrass. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Master bedroom med utgång till terrass
Badrummet i anslutning till master bedroom. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Badrummet i anslutning till master bedroom
Badrum. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Badrum
Badrum. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Badrum
Sovrum 2. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Sovrum 2
Sovrum 3. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Sovrum 3
Loft som kan användas som gästrum. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Loft som kan användas som gästrum
Ytterligare ett badrum. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Ytterligare ett badrum
Plan 6 - 123 kvm golvyta varav boarea på 114 samt 9 kvm biyta och sovloft/förråd om 12 + 4 kvm. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Plan 6 - 123 kvm golvyta varav boarea på 114 samt 9 kvm biyta och sovloft/förråd om 12 + 4 kvm
Planlösning. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Områdesbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Områdesbild
Områdesbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Områdesbild
Områdesbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Områdesbild
Områdesbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Områdesbild
Områdesbild. Essinge Brogata 10, 6 tr - Bjurfors
Områdesbild

Beskrivning

Elegant Mälarvåning

Beskrivning

Elegant takvåning med över fyra meter i nock, mitt i Mälaren med dubbla terrasser och milsvid panoramautsikt 330 grader över hela Stockholm. Privat och utan insyn med fantastisk rymd och ljus. Disponeras över tre sovrum, kök och generösa sällskapsytor samt loft i genomgående mycket fint skick. Sovloft och förråd om 12 + 4 kvm. Golvarean är 123 kvm, varav 114 kvm klassas som "boa" (boarea) enligt Svensk Standard SS 20154:2009 eftersom övriga 9 kvm golvarea är under snedtak eller har lägre takhöjd än 190 cm. Terrasser räknas ej.

Ni når bostaden via hiss till fastighetens sjätte våningsplan som enbart delas med ytterligare en familj. Våningen har en arkitektritad och mycket tilltalande planlösning med stora öppna sällskapsytor som flankeras med två takterrasser, en i söderläge och en i norrläge. Båda terrasserna har stora glasade skjutdörrspartier som smidigt kan öppnas upp. Sällskapsytan har en oerhört imponerande takhöjd med över 4 meter i nock, takfönster och synliga takbjälkar. Tack vare ytans storlek och layout tillåts olika rumsindelningar och möbleringsalternativ med soffor, fåtöljer och middagsmöbel för åtminstone 10 sittande gäster.

Här finns också en öppen spis. Köket kommer från den italienska tillverkaren Colombini och ligger i ena änden av rummet. Full maskinell utrustning, vinkyl och arbetsbänkar i svart polerad granit. Här ifrån har ni uppsyn och kontakt med resten av sällskapsytorna. Våningen disponeras med tre sovrum. Master bedroom har badrum en suite med badkar dusch dubbla handfat samt tvättmaskin och torktumlare. Egen klädkammare i anslutning. Ytterligare förvaring platsbyggda garderober. Här ifrån nås även den ena terrassen genom glasat skjutdörrsparti. Ytterligare två sovrum i den andra delen av våningen som är utrustade med garderober och har tillgång till ett utmärkt stort badrum med dusch och wc. Det finns två loftytor, den ena på 12 kvm som nås via trappa från sällskapsytan och som med fördel kan användas som gästrum. Den andra är på 4 kvm och fungerar som förvaringsyta.

Det här en takvåning av högsta klass och bland de bästa västra innerstaden har att erbjuda. Att få uppleva fantastisk solnedgångar och väderdramatik från terrassen med Stockholm som kuliss av Ångbåtar är få förunnat och måste upplevas på plats. Den här våningen lämpar sig för er som ställer höga krav på ert boende, tack vara sin ypperliga disposition lämpar den sig väl för både barnfamiljer och för er som sålt villan och letar efter ett urbant boende mitt i Mälaren. Lilla Essingen beskrivs bäst som en småstadsidyll med underbara grönområden och direkt närhet till vatten och båtliv, med närhet till centrala delarna av Huvudstaden genom, Promenad, Cykel eller Waxholms SL båten.

Varmt välkommen på en annorlunda visning!

Interiör

Total golvyta om 123 kvm med genomgående golv ek enstavig plankparkett. Hela våningen har vattenburen golvvärme. Dubbla altaner om 11 resp 4 kvm. Målade väggar, vitmålade dörrfoder, lister och tak. Dimbara spotlight i hela våningen. Infällda högtalare i sällskapsdelen samt badrum.

Entré - Hiss till våningsplanet och säkerhetsklassad entrédörr. Platsbyggd förvaring med skjutdörrar för ytterkläder och skor. Ytterligare städskåp.

Sällskapsrum - Genomgående sällskapsyta som ramas in med tre meter långa helglasade skjutdörrspartier i vardera änden som leder ut till dubbla takaltaner. Vardera änden av sällskapsrummet fungerar som separata vardagsrum med plats för sittgrupp. Två takfönster samt ytterligare fönster. Elegant öppen spis och vitputsad murstock. I mitten av sällskapsrummet finns utrymme för ett stort middagsbord. Här stoltserar våningen med en takhöjd på ca 4,10 meter i nock och med synliga hanbjälkar. Infällt högtalarsystem.

Kök - Från den Italienska tillverkaren Colombini med släta vita fronter och grepplist i aluminium. Arbetsbänkar i svart polerad granit. Köket är utrustat med dubbla helintegrerade kyl/frysar, diskmaskin i rostfritt, induktionshäll, utdragbar köksfläkt, vinkyl samt inbyggnads- och mikrovågsugn i rostfritt. Infällt högtalarsystem.

Norr altan/terrass - Ca 11 kvadratmeter med fri utsikt mot Mälaren och Fredhäll. Golv av granitkeramik, 150 x 150 mm. Vägglampor. Förberett för markis och infravärme.

Söder altan/terrass - Ca 4 kvadratmeter och utsikt där vi räknar in allt från Stadshusets tre kronor till Mälarens glittrande vatten och hela vägen förbi Långholmen och Södermalm. Golv av granitkeramik, 150 x 150 mm. Vägglampor. Förberett för markis och infravärme.

Master bedroom - Helglasat skjutdörrsparti som leder ut till norraltanen. Platsbyggd förvaring med garderober och utdragslådor samt walk-in-closet och badrum en suite.

Badrum - En suite med master bedroom. Golv av granitkeramik och vitkaklade väggar 300 x 450 mm. Dusch med vikbara glasväggar, badkar, vägghängd wc, dubbla handfat med kommod samt handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare. Infällt högtalarsystem.

Badrum - I anslutning till sällskapsrum. Golv av granitkeramik och vitkaklade väggar 300 x 450 mm. Handfat med kommod, vägghängd wc, dusch med vikbara glasväggar samt handdukstork.

Sovrum 2 - Något mindre än master bedroom med förvaring genom garderob.

Sovrum 3 - Något mindre än master bedroom med förvaring genom garderober och utdragslådor

Loft - Om ca 12 kvadratmeter som fungerar som gästrum beläget över badrummet och walk-in-closet mot master bedroom.

Förrådsloft - Om ca 4 kvadratmeter beläget över det andra badrummet.

Fakta

Bostadsrättsförening

Föreningen köpte fastigheten 2010 och är en äkta bostadsrättsförening (äger marken). I föreningen finns 34 stycken lägenheter och en lokal. 32 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt samt 2 med hyresrätt.

Utförda renoveringar:

2016 - Trapphusrenovering.

2010/2011 - Ny tvättstuga, nya källarförråd, byte av elstigare och va-stammar, renovering och ommålning av fönster, omputsning av gatufasaden, omgjutning av balkonggolv och montering av nya balkongräcken.

2001 - Ny undercentral.

1995 - Utbyte av hissmaskin.

Området:

Lilla Essingen är den idealiska stadsdelen där kombinationen av småstadskänsla och vattnets närhet är oslagbar. Läget är perfekt med närhet till bad, kommunikationer och service. I närheten ligger bland annat restaurang Lux dag för dag, Dessert & Choklad Stockholm och Pappas deli. Runt hörnet och på gatan finns bla ICA matbutik, gym, 9 restauranger, yoga, apotek, frisörer, kemtvätt, vårdcentral och flertalet förskolor.

Här är vattnet ständigt närvarande. Promenadstråk är anlagda runt hela Lilla Essingen med en härlig strandpromenad. Strandpromenaden sträcker sig via Luxparken med badbryggor förbi Marieberg till Smedsuddsbadet/Rålambshovsparken och till Norr Mälarstrand - en vacker promenad in till city via Stadshuset. Många bad- och sol möjligheter invid Luxområdet eller på Fredhälls härliga badklippor eller en kort promenad bort till Solstugan.

Kommunikationer:

Goda kommunikationer ett stenkast från porten med 1:ans buss som tar dig via Fridhemsplan med anslutningar till bussar och t-bana, hela vägen till Stureplan eller Stora Essingen med anslutning till tvärbana. Snabbt går det även att med bil ta sig till och från Lilla Essingen med egna av- och påfarter till Essingeleden. Sommartid går ett flertal båtar, SL-kort Linje 89 Ekerö - Lilla Essingen - Klara Mälarstrand samt passagerarbåten Mowitz från Lilla Essingen. Med Mowitz åker man till Stora Essingen, Alviks Strand och Solna Strand åt andra hållet till Gamla Stan / Riddarholmen.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till nät-TV via Telia. Ingår i angiven månadsavgift.

Bredband via Telia. Ingår i angiven månadsavgift.

Övriga utrymmen

- Cykelförråd

- Tvättstuga

Uteplats/balkong

Två terrasser

Parkering

Privat parkering finns bakom fastigheten

Josefinavägen 13, plats nr 3.

månadskostnad 1375 Kr

Boendeparkering gäller i området. www.stockholm.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 658 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
6,3995%
Andel av årsavgiften är
4,82%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
10 850 000 kr
Lägenhetsnummer
9006
Våningsplan
6 av 6 *
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
123 kvm **
Byggår
1932
*

Våningsplan 6 av 6.

**

Enligt mätbevis

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
650 kr
Försäkring
325 kr
Summa
975 kr

Planskiss

Planlösning
Plan 6 - 123 kvm golvyta varav boarea på 114 samt 9 kvm biyta och sovloft/förråd om 12 + 4 kvm
Planlösning

Karta

Essinge Brogata 10, 6 tr

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lilla Essingen, Stockholm

  Adress
  Essinge Brogata 18
  Utgångspris
  9 000 000 kr
  Månadsavgift
  9 078 kr
  Antal rum
  6
  Boarea
  160 kvm

  Visning: 2017-06-27 18.45