Utgångspris
5 990 000 kr
Avgift
2 250 kr
Antal rum
3
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Filip Carlberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Telefon: 070-105 22 29

 • Extra kontaktperson

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

Alla bilder

Beskrivning

Totalrenoverad och mycket tilltalande 3:a med fokus på stil och känsla.

Beskrivning

Välkommen till denna genomgående och totalrenoverade sekelskiftestrea i vacker byggnad från 1884. Här bor du i populära SoFo med utsikt över grönskande innergårdar omgiven av populära Cajsa Warg och Pom & Flora.

Lägenheten som är minutiöst renoverad 2015 med fokus på stil och känsla har fina tidstypiska detaljer såsom furutiljor, vackra snickerier, generös takhöjd och höga fönster med spröjs.

Den genomgående lägenheten som är högt belägen på fjärde våningen andas stil, finess och genomtänkta kvadratmeter. Här finns två bra sovrum med platsbyggda garderober från bl.a. Superfront. Ett fint badrum med badkar, kolmårdsmarmor, tvättmaskin och torktumlare. Det väl tilltagna sällskapsköket finns i anslutning till hallen med bra plats för avhängning samt förvaring via garderobsvägg. Du når även vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från stora fönster via hallen.

Föreningen är välskött med god ekonomi, låga avgifter och en stor välskött samt barnvänlig innergård. Det finns även ett modernt garage i huset med parkeringsplats att överta om så önskas.

Här bor du på centralt läge, bara ett stenkast från stadens puls och folkliv kring Nytorget och grönska i Vitabergsparken.

Interiör

Lägenheten har genomgått en totalrenovering under 2015 och resulterat i ett boende som andas charm och karaktär.

Via hissen upp till våning fyra finner ni denna pärla med en välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt skor via inbyggd garderobsvägg. Hallen är möblerbar med ljust plankgolv i original samt ljust målade väggar.

I anslutning till hallen finns det trivsamma sällskapsköket med stort fönster som skänker härligt ljus med fri utsikt över grönskande innergårdar. Köket i vinkel har bänkskiva i marmor, gott om förvaring bakom vackra skåpsluckor, beslag från Byggfabriken och målat i färg från Farrow & Ball. Därtill är köket utrustat med en magnifik spis från Falcon med 3 ugnar och 6 plattor. Blandare från Vola. Köksfläkt, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt diskmaskin. På golvet ligger ljust trägolv och väggarna är målade i en ljus nyans.

Genom stor öppning nås vardagsrummet med två fönster som skänker härligt ljus. Utsikt över hustaken från intilliggande fastigheter och Sofia kyrkas kupol. Lättmöblerat rum med plats för soffa, soffbord och annan passande inredning. Lägenhetens takhöjd och genomgående planlösningen skapar rymd och ett trevligt rumssamband. Golv i ljust trä samt ljust målade väggar.

I anslutning vardagsrummet ligger ett av sovrummen som nås genom skjutdörr och i dagsläget används som barnrum. Rummet fullkomligt badar i ljus under morgon och förmiddagen via fönster mot Renstiernas gata. Här finns idag en smart loftsäng med inbyggd belysning samt garderob från Superfront. Det finns alternativt plats för dubbelsäng eller arbetsplats. Golv i ljust trä samt ljust målade väggar.

Det andra sovrummet är stort och välplanerat med hel garderobsvägg från golv till tak samt ytor stora nog att rymma en dubbelsäng. Ytterligare plats finns för mer förvaring finns om så önskas. Rummet är inrett i lugna och rofyllda toner samt med härlig heltäckningsmatta för att skapa hotellkänsla.

Badrummet är stilrent med väggar i vitt och på golvet ligger kolmårdsmarmor. Utrustat med golvvärme, handdukstork, badkar, handfat med blandare från Tapwell, wc och badrumsskåp från Byggfabriken.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bunge 9

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fenix
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fenix bildades 2002 och består av 106 lägenheter, varav 105 är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger även 11 uthyrda lokaler av varierande storlek, 20 uthyrda förråd samt ett garage med 75 p-platser varav 2 Mc-platser. Föreningen är äkta.

Föreningens fastighet Bunge 9 består av tre huskroppar med adresserna Åsögatan 160, Åsögatan 162, Åsögatan 164, Renstiernas gata 26, Renstiernas gata 28, Bondegatan 31 och Bondegatan 33. På fastigheten finns två byggnader uppförda 1884 och 1981 med värdeår 1976 och 1981. Föreningen äger marken.

Årsavgifterna sänktes med 20% den 1 januari 2016 och i samband med budgetarbetet inför år 2017 beslutade föreningen om oförändrade avgifter.

Renoveringar:
- 2006 Stambyte gjordes i huset Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33 under 2006 och omfattade vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Stambyte i nya delen bör inte vara aktuellt förrän tidigast 2020 (likvida medel till detta finns avsatt).
- 2008 OVK gjordes senast i hela föreningen och alla anmärkningar har åtgärdats.
- 2008 Radonundersökning gjordes, samtliga mätningar låg under gränsvärdet.
- 2010 Ventilationssystemet sågs över.
- 2011 Alla fönster i den gamla delen (Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33) renoverades.
- 2012 Gården totalrenoverades under våren.
- 2013 Fiber drogs in i fastigheten.
- 2014 Elektronisk inpasseringssystem och tvättstugebokning installerades.
- 2014/2015 Konvertering av yta till extra förråd att hyra ut till boende.
- 2015 Dagvattenpumpar i garage.
- 2015 Ny teknisk plattform och webbplats.
- 2017 OVK genomfördes i fastigheten.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att genomföra en takrenovering (gamla delen) och en renovering av loftgångarna i nya delen. Likvida medel för detta finns avsatt.

Stor och välskött förening med mycket stabil ekonomi. Föreningen sänkte avgifterna med 10% under 2014 och 2015, och med 15% under 2016. Det finns i dagsläget inga planer på att höja avgifterna (kontrollerat med föreningen 2017-03-01).

Se mer information på föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/brffenix/Hem

Parkering

Föreningen har 53 enkelplatser, 10 dubbelplatser och 2 MC-platser i garaget under gården.Platserna hyrs i första hand ut till boende i föreningen och i andra hand till externa intressenter.
För medlem kostar en garageplats 1250 kr/månad, för dubbelplats 1600 kr. MC-plats kostar 650kr/månad.

Boendeparkering på gatan kostar 1100 kr/mån. Boendeparkeringstillstånd ordnas genom Gatu- och Fastighetskontoret, 08-508 263 00. Avgiftsfri parkering kl. 17.00-9.00 samt helger.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bredbandsbolaget och 100 Mb/s ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin gemensam och barnvänlig innergård med soldäck, grill och lekplats. En rökfri gård som sommartid används flitigt av de boende.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor, dels på Åsögatan 162 och dels under Renstiernas gata 28, båda med maskiner och torkskåp från 2014/2015. Det finns en trevlig takterass högst upp på Åsögatan 164. Barnvagns- och cykelrum. Garage under huset samt extra förråd/utrymmen finns att hyra (kösystem). Föreningen har också flera soprum/återvinningsrum (hushållssopor, papper och tidningar).

TV/bredband

Kabel-TV levereras via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bredbandsbolaget och 100 Mb/s ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 250 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

inkl. värme, vatten, grundutbud av TV-kanaler (STV1, STV2, TV4 och TV6) och100 Mb bredband via Bredbandsbolaget.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,82%
Årsavgift i föreningen
27 000 kr
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 990 000 kr
Lägenhetsnummer
1404
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
67 kvm**

* Våningsplan 4 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1884
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2010-03-08

Planskiss

Planlösning

Karta

Renstiernas Gata 28

Området

Att bo på SödermalmAtt bo på Södermalm – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Söder är både folkligt, hippt och exklusivt. Här finns Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Trevliga områden på Söder är Medborgarplatsen och Götgatan samt Sofo som står för South of Folkungagatan, ett hippt område med fantasifulla småbutiker. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet.

Hammarby sjöstad tillhör innerstadens nyare stadsbyggnadsprojekt och består av flera olika områden runt Hammarby sjö. Området kommer att vara fullt utbyggt 2017 med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och cirka 150 000 kvadratmeter lokalyta. Här bor du med sjöutsikt på ljusa gårdar.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Helgalunden 9
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 137 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2017-10-01 14.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Götgatan 106, 5tr, ingång via Dalslandsgatan 6
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 799 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2017-10-01 12.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Bondegatan 13
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 086 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2017-10-01 14.15