Södermalm Maria, Stockholm

Timmermansgatan 37, 2 tr

Utgångspris
4 475 000 kr
Avgift
2 402 kr
Antal rum
2.5
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Kök med fina fönsterpartier. Timmermansgatan 37, 2 tr - Bjurfors
Kök med fina fönsterpartier

Beskrivning

På perfekt adress intill Mariatorget ligger denna fina 2,5:a i ett högt läge med fönster i två väderstreck

Beskrivning

På perfekt adress intill Mariatorget ligger denna fina 2,5:a i ett högt läge med fönster i två väderstreck. Bostaden är i ett mycket gott skick där både kök och badrum omsorgsfullt renoverades 2015. Här blandas vackra 30-tals detaljer som fina trägolv, serveringsskåp och härliga fönsterpartier med ett modernt badrum och ett stilrent kök.

Den genomgående planlösningen inger en härlig känsla av rymd och den inre hallen som passar utmärkt som matrum bidrar också till den luftiga känslan. Stort vardagsrum med vackert trägolv och ett härligt fönsterparti i högt och insynsfritt läge. Mysigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt förvaring.

På Timmermansgatan bor du nära till allt det bästa Södermalm har att erbjuda med Mariatorget alldeles runt knuten, vackra Mariaberget med kulturminnesmärkt bebyggelse och kullerstensgator. Här finns restauranger, mysiga caféer, barer, klädbutiker och livsmedelsaffärer inom minuters promenadavstånd. Väldigt god kommunikation med Mariatorgets tunnelbana, Södra Stations pendeltåg och bussar precis utanför porten.

Rumsbeskrivningar

HALL: Välkomnande hall med bra med avhängningsmöjligheter.

Redan i hallen möts du av det fina trägolvet som är genomgående för hela bostaden. Hatthyllan ingår ej.

INRE HALL/MATPLATS: Mysig matplats med snygg vägg i en mörkgrå nyans.

Rummet ger bostaden en luftig känsla.

KÖK: Hemtrevligt kök med fint serveringsskåp i original, fina skåpluckor och snyggt kaklade väggar. Här finns en kyl/frys, en spis med gashäll och varmluftsugn samt en diskmaskin. Vackert glasparti intill sovrummet inger en hemtrevlig känsla. Köket renoverades hösten -15.

SOVRUM: Mysigt sovrum med stort fönster i fritt läge. Gott om plats för dubbelsäng och garderober.

VARDAGSRUM: Härligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger en vacker utsikt ut mot äldre bebyggelse. Insynsfritt läge!

BADRUM: Nyrenoverat badrum med snyggt, fasat vitt kakel och fint golv av svensk granitsten som ger golvvärme. Badrummet renoverades hösten -15.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Stören 15 bildades 2001 och är en äkta förening. Föreningen köpte fastigheten 2010. Marken upplåts med tomträtt, tomträtttsavgälden omförhandlades senast 2014. Föreningen består utav 48 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 5 hyreslokaler.

Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10 %.

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Utförda renoveringar:

1989-1990 Stamrenovering.

1991 Byte av elstigare.

2004-2005 Takrenovering.

2012 Målning av trapphus och installation av säkerhetsdörrar.

2013 Stamspolning, besiktning av fastighetens tak, lagning av fasadens puts och iordningställande av styrelserum i källaren.

2014 OVK-besiktning, åtgärder av brister gjordes våren 2015.

2015 Renovering av gård med dränering och stensättning. Renovering av fasaden på bottenvåningen samt bytt ut alla fönster till butikslokalerna. Byte av sopsystem.

Planerade renoveringar:

Fönsterrenovering kommer att ske april -17.

Elstammar (dra in 3-fas).

Föreningen har beslutat att framöver ska vinden byggas om till lägenheter, vilket kommer stärka föreningens ekonomi. Tidsplan är ännu inte bestämd.

Ekonomi:

Föreningens fem lokaler, som alla är uthyrda, bidrar varje år med ett gott kapital tillsammans med hyresrätterna. Allt eftersom hyresrätterna säljs av amorteras föreningens lån ytterligare. Ett så kallat dolt kapital.

Föreningen har en hemsida: http://www.storen15.se

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem.

Bredband. Leverantör: Comhem.

Övriga utrymmen

I föreningen finns cykelförråd och vindsförråd. Tvättstugan är belägen i källaren och har två tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och ett torkrum.

Övrigt

Nordea samarbete

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Detta kan alltså innebära att trots inkomna bud över utgångspriset så kan säljaren välja att inte sälja och gå vidare med nya visningar.

Viktigt är också att påpeka att köpet inte är klart förrän skriftliga kontrakt är skrivna. I det fall bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna, i normalfallet bör detta ske samma dag som avslutad budgivning eller senast dagen efter.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 402 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Övrigt ingår
bostadsrättsförsäkring

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
28 824 kr
Andel av årsavgiften är
2,44035%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
443 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 475 000 kr
Lägenhetsnummer
1790
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
45 kvm **
Byggår
1935
**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
80 kr
Övrigt
250 kr
Summa
530 kr

Karta

Timmermansgatan 37, 2 tr

Området

Att bo på SödermalmAtt bo på Södermalm – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Söder är både folkligt, hippt och exklusivt. Här finns Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Trevliga områden på Söder är Medborgarplatsen och Götgatan samt Sofo som står för South of Folkungagatan, ett hippt område med fantasifulla småbutiker. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet.

Hammarby sjöstad tillhör innerstadens nyare stadsbyggnadsprojekt och består av flera olika områden runt Hammarby sjö. Området kommer att vara fullt utbyggt 2017 med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och cirka 150 000 kvadratmeter lokalyta. Här bor du med sjöutsikt på ljusa gårdar.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Fatburs Kvarngata 17, 4 tr
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 769 kr
  Antal rum
  2.5
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  Adress
  Hornsgatan 66A
  Fast pris
  5 600 000 kr
  Månadsavgift
  1 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm