Alla bilder

Vasastan, Stockholm

Observatoriegatan 13, 4tr

Budgivning pågår
Utgångspris
6 250 000 kr
Avgift
2 727 kr
Antal rum
3
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 6 700 000 kr
BudBudgivareDatumTid
6 700 000 krBudgivare 22017-03-2207:01
6 600 000 krBudgivare 12017-03-2200:38
6 500 000 krBudgivare 22017-03-2116:57
6 450 000 krBudgivare 12017-03-2116:22
6 400 000 krBudgivare 22017-03-2114:28
6 300 000 krBudgivare 12017-03-1915:11

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Vacker och välplanerad trerummare med absolut toppläge i hjärtat av Vasastan

Beskrivning

Välkommen till en suveränt välplanerad och tilltalande sekelskiftestrea med absolut toppläge i hjärtat av Vasastan. Belägen högst upp i lugnt gathus med genomgående planlösning. Lägenheten bjuder på karaktäristiska detaljer från byggåret såsom flera höga fönster med djupa nischer som ger bostaden ett fantastiskt ljus och utsikt över takåsar. Välbevarade och fina vitmålade trägolv, höga golvsocklar och en generös takhöjd. Den ljusa och luftiga känslan är påtaglig och genomsyrar hela lägenheten. Köket är stilfullt renoverat med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor via flyttbar köksö. Köket har en öppen och modern planlösning mot det lättmöblerade vardagsrummet. Ett mycket trivsamt boende där äldre charm matchar fint med moderna materialval.

På en av Vasastans bästa adresser invid grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden. Närområdet erbjuder alla stadens fördelar såsom många välrenommerade restauranger och bagerier så som Melanders, Sthlm Brunch Club, Flippin Burgers och Brunkebergs bageri för att nämna några. Runt hörnet finns stora Hemköpsbutiken Wasahallen och endast två kvarter bort på Dalagatan finns en stor ICA supermarket. Kommunikationerna är utmärkta med endast 3 minuters promenad till både tunnelbana och buss vid Odenplan.

Sammantaget är detta en mycket välplanerad och trivsam lägenhet med hemkänsla. Med lugnt läge invid Vasaparken är detta ett utmärkt boende för den som söker ett bekymmerslöst boende på absolut bästa adress.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

HALL

Välkommen högst upp i huset genom entrédörren in i denna stilrena trerummare. Hallen är ljus och har bra förvaringsmöjligheter via två garderober samt krokar på vägg till vänster. Väggarna är ljust målade i en grå nyans och golvet är svart.

KÖK

Från den stora entrén nås ett nytt och snyggt kök i öppen planlösning. Köket är rymligt med utmärkta arbetsytor i carrara marmor och förvaringsmöjligheter bakom släta och ljusa skåpsluckor. Flyttbar köksö för alternativ möblering och extra arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt från Fjärråskupan. Diskhon är nedsänkt i arbetsbänken för ett stilrent utryck. Väggarna är målade i en ljus grå nyans och på golvet ligger vitmålat trägolv.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket i öppen planlösning. Ett rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två stora fönster med djupa nischer. Ett mycket trivsamt rum med bra plats för soffa, matplats som rymmer många gäster samt annan passande inredning. Väggarna är ljust målade i en grå nyans och på golvet ligger samma vitmålade trägolv som i köket.

SOVRUM

Från hallen nås ett av bostadens rymliga sovrum. Ett rum med rofyllt läge mot gården som ger bra förutsättningar för en god natts sömn. Stort fönster med djupa nischer ger ett fint ljusinsläpp från fin och lummig innergård. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Inbyggda garderober med vita dörrar och dekorativa handtag i ljust läder. Här finns också två snygga platsbyggda hyllor. Golvet är ljust och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

SOVRUM

Det andra sovrummet nås genom vardagsrummet med utsikt över takåsar från stort fönster som ger härligt ljusflöde i rummet. Detta rum kan med lätthet förändras från sovrum till matsal om så önskas. I rummet finns god plats för säng, tillhörande sängbord samt annan passande inredning. Bra förvaringsmöjligheter finns via walk-in-closet. Väggarna i sovrummet är ljust målade i en grå nyans och på golvet ligger vitmålat trägolv.

BADRUM

Från hallen nås ett stilfullt badrum i vitt och grått med moderna materialval. Badrummet är helkaklat och inrett med dusch bakom glasad duschvägg, wc, handfat, spegelskåp med förvaring och belysning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen HSB Brf kometen 132 i Stockholm bildades 1979 och förvärvade fastigheten år 1981. Föreningen är ett privatbostadsföretag och en äkta förening i välskött hus byggt på mark som ägs av HSB Brf Kometen 132. Bostadsytan är på 1648 kvadratmeter och den totala ytan är på 2042 kvadratmeter fördelat på 20 bostadsrätter samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Till föreningen hör adresserna Upplandsgatan 37 samt Observatoriegatan 13.

Föreningens ekonomi är god och belåningsgraden per kvadratmeter boyta är i dagsläget (årsredovisning 2015) på 3174 kr/kvm.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är ca 300 kr/hushåll. (Halvårsavgift ca 150 kr/hushåll) Ansökan om medlemskap görs på; www.hsb.se/stockholm.

Gjorda renoveringar:

2015 Genomfördes en omfattande renovering av taket.

2015 Totalrenoverades tvättstugan.

2012 Målades balkonger samt fönster mot gård och värmesystem injusterades.

2011 Tätades fönster och fönster mot gata målades.

2008 Spolades stammarna.

2005 Renoverades trapphusen, lägenheternas dörrar målades och postboxar installerades.

2004 Kabel-tv system uppgraderades. Ny värmecentral samt radiatortermostater installerades i lägenheterna. Snörösskydd kompletterades.

1998 Renoverades takfot mot gata och putsarbeten utfördes i samband med putsskada. OVK-Obligatorisk ventilationskontroll genomfördes och fönster målades.

1996 Målades taket. Bredband installerades och ny torktumlare installerades.

1981 Byte av VA-stammar och elstigare.

Planerat underhåll:

Inga stora reparationer planeras enligt årsredovisning 2015.

TV/Internet-anslutning

Kabel-TV levereras via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband levereras via Bredbandsbolaget och ingår i månadsavgiften.

Energiprestanda

Energiprestanda 145 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

I källaren finns ett hobbyrum att tillgå samt cykelfförråd. Det finns även möjlighet att förvara cykeln på innergården.

I gårdshuset finns en under år 2015 totalrenoverad tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp samt mangel.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin och lummig innergård som är till för alla boende i föreningen. Här finns ett flertal sittgrupper och grillmöjligheter.

Parkering

Boendeparkering på gatan kostar 1100 kr/mån. Boendeparkeringstillstånd ordnas genom Gatu- och Fastighetskontoret, 08-508 263 00. Avgiftsfri parkering kl. 17.00 - 9.00 samt helger.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 727 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja
Övrigt ingår
Bredband

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
32 724 kr
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 250 000 kr
Lägenhetsnummer
99-2132-1-20-6
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
67 kvm **
Byggår
1881
**

2 rum och kök enligt föreningens förteckning. Disponeras idag som 3 rum och kök.

Driftskostnad

Hushållsström
250 kr
Försäkring
175 kr
Summa
425 kr

Planskiss

Planlösning

Karta

Observatoriegatan 13, 4tr

Området

Att bo i VasastanAtt bo i Vasastan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns tre tunnelbanestationer, flera busslinjer och pendeltåg från Karlbergs station. I och med bygget av Citybanan som beräknas bli färdig 2017 blir det en gemensam station för tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.