Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
2 346 kr
Antal rum
2,5
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
0,5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Emil Hoffman

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 073-257 56 50

Alla bilder

Beskrivning

Stilren 2,5:a på vackra Tre Liljor

Beskrivning

Välplanerad bostad på lugna Tre liljor som idag disponeras som tre rum och kök. Lägenheten ligger en halv trappa upp utan direkt insyn i en klassisk 20-talsfastighet. Fastigheten har hiss och barnvagnsförråd i entréplan. Lägenhetens interiör är i fint skick där nya material tillsammans med originaldetaljer ifrån byggnadsåret ger ett harmoniskt intryck. Målade furugolv, högt i tak, stora spröjsade fönster och djupa fönsternischer är alla vackra exempel på detta. Lägenhetens planlösning är mycket yteffektiv och disponeras med stort sällskapsrum med plats för både sittgrupp och middagsmöbel. Kök med bra förvaring och arbetsyta som knyter an till möblerbar hall som idag används som matrum. Stort sovrum som idag på ett praktisk sätt delats av till två rum som båda inrymmer dubbelsäng. Nyligen renoverat badrum med tvättmaskin. Förvaringen är god med flera originalgarderober och ytterligare förvaringslösningar.

Brf Hugin 23 är en stabil förening med god ekonomi som äger en välskött fastighet på attraktiv adress i Vasastan. Här bor ni med direkt närhet till kommunikationer genom tunnelbana och pendeltåg från Odenplan. Promenadavstånd till härliga grönområden som Haga- och Vasaparken. I området ligger flera välsorterade matvarubutiker och välrenommerade restauranger.
Föreningen har även en tyst och grönskade innergård som enkelt nås från trapphuset. Lägenhetsinnehavaren disponerar även ett källar- och ett vindsförråd.

Välkommen på visning!

Interiör

HALL/MATPLATS - Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i intilliggande kapprum och garderob. Den mörkgröna entrédörren bryter av den annars ljusa väggen. Öppen planlösning mellan hall och dagens matplats. Här får ni plats med en matgrupp för fyra-sex personer. Vita väggar och målat trägolv i ljus kulör.
KÖK - Prydligt och effektivt kök med full maskinell utrustning. Diskho i rostfritt stål samt arbetsbänk i ek. Varmluftsugn, spishäll, kolfilterfläkt, diskmaskin och mikro.

WC/DUSCH - Stilrent badrum som är inrett med vitt kakel, svartvita klinkers, golvvärme, handdukstork, WC-stol, duschhörna, tvättmaskin samt handfatskommod med spegel.

VARDAGSRUM - Luftigt vardagsrum med ljusa väggar och golv som lyses upp av det fina spröjsade fönstret. Här får ni enkelt plats med soffa samt tv-möbel. Utrymme finns även att möblera med middagsbord.

SOVRUM 1 - Används som master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord samt förvaringsskåp uppsatt på väggen. Det blyinfattade glasfönstret ovan sängen sprider solens strålar in i rummet från det intilliggande sovrummet.

SOVRUM 2 - I dagsläget ett ljust barnrum med plats för allt som behövs, kan möbleras till master bedroom eller gästrum. Spröjsat fint fönster med utsikt mot lugna Tre Liljor-parken.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hugin 23
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Hugin 23 bildades i samband med att fastigheten byggdes 1926. Föreningen består 40 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 2.730 kvm, varav 2.540 kvm utgör lägenhetsyta och 190 kvm utgör lokalyta.
Föreningen var fram till 2006 en bostadsförening, därefter antogs nya stadgar och man är sedan dess en bostadsrättsförening. Föreningen beskattas som äkta. Juridisk person accepteras inte som köpare.
Föreningen har god ekonomi och låg skuldsättning

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2016- Slipning av entre+ trappuppgångar
2016- Renovering av hissmaskinrum
2016- Upprustning av innerträdgård
2015- Renovering av lokal, 120 kvm
2013- Renovering av lokal, 35 kvm
2013- Målning av fönster
2012- Målning av yttertak

Med start i november 17 pågår ett stambyte av samtliga avloppsrör i källaren, som planeras ta ca två månader. Underhållsarbetet finansieras med lån enligt antagen budget och kommer inte att generera några avgiftshöjningar.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem. Bredband. Leverantör: Ownit.

Gårdsplats/innergård

Föreningens medlemmar har tillgång till mysig och grönskande innergård med vackra planteringar och buskar, kompost, trädgårdsmöbler ifrån grythyttan och platsbygd grill.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och ett källarförråd. I fastigheten finns en fräsch tvättstuga (renoverad 2007) med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns ett cykelrum och på entréplan ett barnvagnsförråd. I de vackra trapphuset disponeras gemensamma balkonger fritt på varje halvtrappa samt en torkvind.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem.

Bredband. Leverantör: Ownit

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 346 kr

Bredband ingår i månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,98%
Årsavgift i föreningen
28 152 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
0,5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2,5
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
60 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
133

Planskiss

Planlösning

Karta

Tre Liljor 5

Området

Att bo i VasastanAtt bo i Vasastan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Döbelnsgatan 47, 1,5 tr
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 890 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2018-01-22 17.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Luntmakargatan 85, 3 tr
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 665 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2018-01-24 17.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Sveavägen 117
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 925 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2018-01-28 13.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Döbelnsgatan 95
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Visning: 2018-01-28 12.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Karlbergsvägen 11 A, 1 tr
  Utgångspris
  6 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 170 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Roslagsgatan 23
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 410 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Rörstrandsgatan 40A, ö.g.
  Accepterat pris
  6 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 562 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2018-01-23 18.00 Boka här