Alla bilder

Vasastan, Stockholm

Vanadisvägen 31B, 2 tr

Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
2 441 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

20 aug

20 aug

Kl 13:45-14:30

Öppen visning - Välkommen!

21 aug

21 aug

Kl 18:30-19:00

Öppen visning - Välkommen!

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Emil Hoffman

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 073-257 56 50

Alla bilder

Beskrivning

Perfekt tvåa med balkong i en av Vasastans vackraste fastigheter från förra sekelskiftet.

Beskrivning

Varmt välkommen till en mycket fint planerad bostad med balkong i pampig sekelskiftesfastighet längs vackra Vanadisallén. Lägenheten som ligger två trappor upp i gårdshuset nås via hiss till våningsplanet. Här hittar ni förutom en härlig balkong som vetter mot föreningens trevliga innergård även vackra brädgolv, en väl tilltagen takhöjd samt en genomgående planlösning med stora spröjsade fönster i två väderstreck.

Lägenheten disponeras med en social del med stort vardagsrum och fullutrustat kök som inrymmer både ett ordentligt middagsbord för upp till åtta-tio personer samt soffa och fåtöljer. Här ifrån nås även lägenhetens balkong. I den andra delen av lägenheten ligger sovrummet som har två vackra spröjsade fönster och utrymme för dubbelsäng och mycket förvaring genom garderober.

Här bor ni i en välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna avklarade. Fastigheten är tveklöst en av områdes vackraste och ligger attraktivt belägen i Vasastans eftertraktade gallerikvarter längs den sommartid grönskande Vanadisallén. Kommunikationer genom tunnelbana från Sankt Eriksplan, alternativt Odenplan. Nu har även nya Citybanan med nedgång i kvarteret precis öppnat. Sammantaget en utmärkt möjlighet att förvärva en optimal tvårummare med mycket charm och en socialt främjande planlösning som får lägenheten att upplevas som både mycket ljus och rymlig.

Välkommen på visning!

Interiör

ENTRÉ - Hall med utrymme för sittplats och förvaring samt avhängning för ytterkläder och skor. Väggarna är vita och på golvet ligger ett vitmålat furugolv.

KÖK - Stilrent kök i öppen lösning mot vardagsrum med mycket förvaring bakom vita skåpsfronter. Ljus arbetsbänk och glasbeklädd vägg övertill som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av: spishäll, varmluftsugn, mikro, kaffemaskin, fläkt, diskmaskin, tvättmaskin samt kyl och frys. Samtliga maskiner är smakfullt integrerade i arbetsmiljön. Väggarna är vita och på golvet ligger ett vitmålat furugolv.

VARDAGSRUM - Vackert rum som ger en ljus och luftig känsla och inrymmer stort middagsbord samt soffa, fåtöljer och tv-möblemang för den som önskar. På en del av väggen i rummet är färgen nedknackad för att framhäva innerväggens råmaterial som består av rött tegel och murbruk. Väggarna är vita och på golvet ligger ett vitmålat furugolv.

SOVRUM - Med två vackra spröjsade fönster och gott om plats för dubbelsäng och förvaring genom garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger ett vitmålat furugolv.

BADRUM - Helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. WC, dusch, handdusktork samt tvättställ med kommod och badrumsskåp med spegelfront övertill.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Midgård nr 201 i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta

Allmänt om föreningen

HSB Brf Midgård 201 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1982. Föreningen äger marken och består av 59 lägenheter och 5 lokaler (hyresgäster i form av galleri, kläddesigner, finsnickeri, Fortum och städbolag).

Utförda renoveringar:
2016 - Renovering av tak
2015 - Entréportar och trapphus
2012 - Stamspolning
2012 - Byggnation av återvinnings-/källsorteringsrum
2011 - Fasadrenovering
2011 - Takomläggning
2011 - Fönstermålning
2008 - Renovering av fönster
2008 - Balkonger
1985 - Stambyte
1985 - Byte av elstigare

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt balkongtillägg om 50 kr/mån. Medlemskap i HSB är ett krav för att bli medlem i bostadsrättsföreningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd/barnvagsrum, förråd, samlingslokal med pingisbord och pentry (går att hyra) samt tvättstuga. Välskött innergård med grill och lekplats.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Bredband och Fast lina. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 441 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Obligatoriskt tillägg om 50kr/mån för balkong.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,21851%
Årsavgift i föreningen
29 292 kr
Andel av årsavgiften är
1,21851%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1201
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm**

* Våningsplan 2 av 5.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
350 kr
Försäkring
100 kr
Summa
450 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus

Planskiss

Planlösning

Karta

Vanadisvägen 31B, 2 tr

Området

Att bo i VasastanAtt bo i Vasastan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns tre tunnelbanestationer, flera busslinjer och pendeltåg från Karlbergs station. I och med bygget av Citybanan som beräknas bli färdig 2017 blir det en gemensam station för tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Gästrikegatan 10
  Utgångspris
  5 075 000 kr
  Månadsavgift
  2 137 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm