Utgångspris
8 850 000 kr
Antal rum
10
Boarea
234 kvm
Typ
Friliggande villa
Biarea
150 kvm
Tomtareal
1929 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71

Alla bilder

Mjukt inbäddad i granitsluttningen ligger denna stora tiorumsvilla. Åsberget 6 - Bjurfors
Mjukt inbäddad i granitsluttningen ligger denna stora tiorumsvilla
Villan är på totalt ca 384 kvm inklusive biarea. Åsberget 6 - Bjurfors
Villan är på totalt ca 384 kvm inklusive biarea
Från huset kan du njuta av dessa solnedgångar. Åsberget 6 - Bjurfors
Från huset kan du njuta av dessa solnedgångar
Fran vardagsrummet är det denna fina havsutsikt. Åsberget 6 - Bjurfors
Fran vardagsrummet är det denna fina havsutsikt
Helt privat och insynsskyddad södersida. Åsberget 6 - Bjurfors
Helt privat och insynsskyddad södersida
Stor tomt om ca 1.900 kvm. Åsberget 6 - Bjurfors
Stor tomt om ca 1.900 kvm
Exteriörbild. Åsberget 6 - Bjurfors
Gäst-wc vid hallen. Åsberget 6 - Bjurfors
Gäst-wc vid hallen
Ljust och högt läge. Åsberget 6 - Bjurfors
Ljust och högt läge
. Åsberget 6 - Bjurfors
Matsalen ligger i fil med vardagsrummet. Åsberget 6 - Bjurfors
Matsalen ligger i fil med vardagsrummet
. Åsberget 6 - Bjurfors
. Åsberget 6 - Bjurfors
Matsalen ligger praktiskt nära köket. Åsberget 6 - Bjurfors
Matsalen ligger praktiskt nära köket
Köket är öppet och integrerat med matplasen. Åsberget 6 - Bjurfors
Köket är öppet och integrerat med matplasen
Badrum på entréplan. Åsberget 6 - Bjurfors
Badrum på entréplan
Relax-del vid sovrumsavdelning på entréplan. Åsberget 6 - Bjurfors
Relax-del vid sovrumsavdelning på entréplan
Rymligt kök och matplats. Åsberget 6 - Bjurfors
Rymligt kök och matplats
Totalt finns fem sovrum på entréplan. Åsberget 6 - Bjurfors
Totalt finns fem sovrum på entréplan
Sovrum på entréplan. Åsberget 6 - Bjurfors
Sovrum på entréplan
. Åsberget 6 - Bjurfors
Inynsskyddat sovrum på entréplan. Åsberget 6 - Bjurfors
Inynsskyddat sovrum på entréplan
Allrum på soutterängplan. Åsberget 6 - Bjurfors
Allrum på soutterängplan
med braskamin. Åsberget 6 - Bjurfors
med braskamin
Högt och soligt läge ca 200 meter över Skintebo småbåtshamn. Åsberget 6 - Bjurfors
Högt och soligt läge ca 200 meter över Skintebo småbåtshamn
Planlösning. Åsberget 6 - Bjurfors
planskissåsberget. Åsberget 6 - Bjurfors
planskissåsberget
Exteriörbild. Åsberget 6 - Bjurfors
Exteriörbild. Åsberget 6 - Bjurfors
Exteriörbild. Åsberget 6 - Bjurfors

Beskrivning

Solnedgångarna från sluttningstomtens olika etage är svårslagna.

Beskrivning

Tiorumsvilla på högt och soligt läge ca 200 meter över Skintebo småbåtshamn i Billdal. Huset är ensamt i sitt slag och solnedgångarna från sluttningstomtens olika etage är svårslagna.
Här bor du med havet som fond och med skärgårdens öar och klippor för dina fötter. Utsikten är lika generös som villans yta om totalt ca 384 kvm. Den grönskande trädgården skapar en helt insynsskyddad bostad varifrån du själv har utsikt över sluttningen ner mot havet och bort mot horisonten.

Mjukt inbäddad i granitsluttningen ligger denna stora tiorumsvilla. Det stora suterränghuset om totalt ca 384 kvm ligger på ett ovanligt högt och fritt läge i Billdal, i änden av en nästan liten hemlig återvändsgata.

Exteriörens låga profil gör att det brutna tegeltaket tycks sticka upp ur grönskan. Villan byggdes 1978 och närmare 40 års genomtänkt trädgårdsarbete har skapat en lummig inramning präglad av stensatta terrasser, klippor, grönytor och med skyddande lövskog i ryggen. Detta skapar en mycket privat och i det närmaste helt insynsskyddad känsla, när du står i trädgården. Ut mot havet och skärgården öppnar sig dock huset med stora fönsterpartier och terrasser ner över sluttningen och ut över havet. När en ljummen kvällsbris drar upp genom trädgården för den med sig doften av hav. Vågorna slår mot stranden, bara ca tvåhundra meter ner. På avstånd kan du höra de svaga ljuden från båtarna i Skintebo småbåtshamn.

Husets exteriör är ren och okomplicerad med två raka huskroppar i vinkel under ett svagt sluttande, brutet tak med djupt takskägg. Suterrängvåningen är väl integrerad. Fasaden har stående träpanel och de många kvadratiska fönsterpartierna för tankarna till den sena funktionalismen.

Villans interiör är starkt präglad av ljus och stora öppna ytor. Via de många fönsterpartierna tränger sig himmel, hav och grönska på. Känslan av att befinna sig högt är påtaglig.
Trädgården om närmare 2000 kvm är mycket charmfull. Den är fantasifullt varierad med en omfattande rumslighet i många olika etage förbundna med stensatta gångar, trappor och slänter. Flera skyddade terrasser ger sol hela dagen, i söder har du naturen som närmaste granne. I väster ligger ingenting mellan dig och solnedgången i havet. Efter kvällsdoppet har du bara ett par minuter hem till villan, glöm inte att sätta på bastun när havet är väl svalkande. Välj mellan Billdalsbadet, Skintebo eller Amundön, mellan sandstrand, solvarna klippor eller ett dyk från piren.

Villa har haft en ägare sedan den byggdes 1978 och är väl underhållen genom åren. Driftskostnaderna är låga tack vare en luftvattenvärmepump, mekanisk återvinning på ventilationen samt tilläggsisolering på vinden. Det finns mycket bra förvarings- och förrådsmöjligheter samt garage.

Läget är som sagt både högt, privat och fridfullt. Därför är det nästan lite förvånande att huset ligger så centralt, lagom nära ett större radhuskvarter med lekplatser och kompisar till barnen, och med bara cirka 200 meter till hamnen och havet.

Billdal är känt för sina vackra omgivningar med lövskog och öppen terräng. Om du inte tar en löp- eller cykeltur längs havet kan du hinna ifatt dig själv på någon av naturstigarna i Billdals park. Med bussen Rosa Expressen åker du snabbt in till Göteborgs citykärna. Utöver den givna närheten till havet med båt- och vattensporter har du inte långt till aktiviteter som fotboll, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall. Du bor nära all nödvändig service, som bra förskolor och skolor, mataffär och välrenommerade restauranger i Nya Hovås. En klar morgon kan du cykla Säröbanan hela vägen in till city.

Interiör

Rumsbeskrivning: Parkera bilen på den stenlagda uppfarten som leder upp till huset. Här får även gästernas bilar plats. En stenlagd gång med två trappor omgärdad av planteringar leder upp till husets entré under tak. Kasta en blick bakåt, där nere glittrar havet mellan träd och grönska.

En stor hall med ljust klinkergolv slår an tonen för en interiör i traditionell blond och nordisk stil. Känslan av rymd och yta möter dig direkt. En vitmålad trätrappa förvinner ner till husets bottenplan. Ett rejält kapprum har plats för gästerna kläder, här finns även ett gäst-wc.

I kapprummet leder en dörr in till ett rum där nattgästerna kan ställa in sina väskor. Om du inte väljer att använda det som ostört arbets- eller tonårsrum. Tillbaka i hallen öppnar sig nu de stora sällskapsytorna med vardagsrum och matsal i halvöppen planlösning. Här flyter dagsljuset vackert över en genomgående ekparkett tack vare stora glaspartier i tre olika väderstreck. Känslan av höjd är påtaglig och utsikten över hav och skärgård bortom sluttningen är enastående. I solnedgången blir rummets atmosfär mycket suggestiv. Detta är ytor som rymmer allt från fester och mingel till sträckläsning i soffan.

I bekväm anslutning till matsalen, som har gott om plats för större middagar med släkt och vänner, ligger ett klokt planerat arbetskök. Inredningen går i vitt med generösa arbetsytor och barhäng för fördrinkar eller läxläsning - medan grytorna puttrar klart. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kyl, frys och diskmaskin

Köket öppnar sig mot en naturlig matplats i öppen planlösning med köket. Här kommer man ut på den stora terrassen som ligger i husets skyddade vinkel. Här skapas en liten gårdsmiljö där sommaren stannar kvar lite längre, i lä för västanvinden som river i vågorna en höstkväll. När trädgårdsbelysningen tänds i det tysta dunklet är det svårt att tro att du befinner dig bara minuter från folklivet inne i centrala Göteborg.

Denna inre hall, med hel garderobsvägg, förbinder till ytterligare fyra sovrum i en lite mer privat avdelning av huset. Alla rum är ljusa och öppna och har bra förvaring i garderober. Dessa sovrum har askparkett.

Här ligger även ett av husets badrum med helkakel och klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, wc och dubbla handfat. Förvaring i en inbyggd garderob. Intill badrummet finns en mindre hall med klädkammare och utgång till norrsidan.

Följ trappan i entréhallen ner till husets ljusa och stora suterrängvåning. En hall förbinder till ett större allrum för fredagsmys, filmkvällar och tevespel. Rummet domineras av ett massivt furugolv och en öppen spis där björkveden knastrar en kulen kväll. Två stora fönster tar vara på kvällsljuset.

På suterrängplanet finns omfattande ytor för förvaring; ett stort förrådsrum, pannrum, två klädkammare. Här finns också en stor hederlig tvättstuga med rejäla arbetsytor och vask. Här kan du hämta kläderna som skall tvättas (de kan slängas ner via en praktisk lucka på övervåningen).

Våningen har även ett badrum med dusch, separat wc och en bastu att pusta ut i efter skogspromenaden. Här nere kan gäster eller tonårsbarn husera fritt. Ytterligare ett allrum, stort som vardagsrummet, ger chans till både biljard- och pingisbord eller eget gym. Söder om allrummet finns ytterligare ett rum som kan användas som förvaring eller varför inte ett mindre gym? Via pannrummet når du även husets garage.

Sammantaget är detta ett stort hus helt anpassat till ett aktivt liv invid havet och nära till natursköna omgivningar. Känslan av att befinna sig på hög höjd; nära både hav, himmel och sol är påtaglig på denna plats.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skintebo 301:2

Tomt

Tomtarea 1 929 m² (friköpt).

TV/bredband

Telia öppen fiber

Planbestämmelser

Detaljplan (1993-04-22)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Göteborg Skintebo GA:14, Göteborg Skintebo GA:15, Göteborg Skintebo GA:33, Göteborg Skintebo S:8

Vägbeskrivning

gf

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 802 000 kr
Byggnadsvärde
2 008 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 850 000 kr
Rum
10
Sovrum
5
Max antal sovrum
7
Boarea
234 kvm*
Tomtareal
1929 kvm
Biarea
150 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per år)

Sotning
400 kr
Hushållsström
11 235 kr
Värme
23 125 kr
Försäkring
7 200 kr
Samfällighetsavgift
1 350 kr
Renhållning
1 600 kr
Vatten/Avlopp
3 700 kr
Summa
48 610 kr

Årsförbrukning ca 25 760 kwh.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1978
Fasad
Trä
Grund
Betong
Stomme
Leca/trä
Uppvärmning
Luftvatten värmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
FTX
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
51
Energideklarationsdatum
2015-11-05

Planskiss

Planlösning

Karta

Åsberget 6

Området

Mäklaren om Billdal

Mellan skog och hav, storstad och landsbygd Att bo i Billdal - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!ligger idyllen Billdal. Här finns det mesta man behöver på bekvämt gångavstånd, längs trygga och lugna gång- och cykelbanor. Tillsammans med närheten till badplatser och småbåtshamnar skapas de bästa tänkbara förutsättningarna för hög livskvalitet.

OMRÅDET
Bekvämt, naturskönt och stadsnära är för många ord som beskriver livskvalitet. Att se havets skiftningar över året, andas in den friska, salta luften och känna den där sköna tryggheten i sitt eget gemytliga hemmakvarter – det är också livskvalitet. Det sammanfattar livet i Billdal ganska bra. Som bostadsområde representerar Billdal en skön blandning av villor i alla storlekar och stilar. Från pittoreska sekelskifteshus och sommarstugetorp via stora, klassiska 70- och 80-talsvillor till moderna och stilrena radhus. Här och var finns också enstaka hästgårdar som bidrar till den lantliga känslan. Ändå är det inte långt till butiker, service, restauranger och caféer, vid Kungsporten eller Nya Hovås. Blir längtan in till centrala Göteborg svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster från Göteborg ut till de södra sommarparadisen. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll.

KULTUR OCH FRITID
Billdal gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. Med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog är området som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Den som är ute efter mer organiserade aktiviteter behöver inte heller leta länge. Ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och simhall finns alla inom promenadavstånd. Ett annat härligt grönområde är Billdals Park med sköna vandringsstråk, vacker lövskog och Krogabäcken, där man kan se laxen vandra i laxtrappan. Här finns också fina ridvägar och många fina utsiktsplatser. Billdal förenar det bästa av två världar, eller snarare av flera världar. Ena stunden är du mitt ute på landet, för att i nästa stund shoppa i en nyetablerad butik och avsluta med en avkopplande stund vid havet.

Köpa eller sälja bostad i Billdal? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.