Alla bilder

Biskopsgården, Göteborg

Badvädersgatan 5

På förhand
Avgift
2 629 kr
Antal rum
1
Boarea
47,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Alla bilder

Interiörbild. Badvädersgatan 5 - Bjurfors
Planlösning. Badvädersgatan 5 - Bjurfors
Planlösning
Interiörbild. Badvädersgatan 5 - Bjurfors
Interiörbild. Badvädersgatan 5 - Bjurfors

Beskrivning

Kommande försäljning

Beskrivning

Varmt välkomna till Badvädersgatan 5! Här erbjuds ett bekvämt boende med låg avgift i stabil HSB-förening. Denna ljusa etta är välplanerad med en trivsam planlösning. Vardagsrummets rymd skapar möjlighet till olika typer av möblemang. Köket är smart planerat med matplats samt gott om arbetsyta. Här finns även ett praktisk sovalkov så sängen slipper stå i vardagsrummet. Perfekt som studentlägenhet, övernattningslägenhet eller för dig som söker ett trevligt och billigt boende.

OBS Kommande försäljning. Priset är ännu inte fastställt.

Maila mig din intresseanmälan så hör jag av mig när det är dags.

Interiör

Välkomnande möblerbar hall med goda avhängningsmöjligheter. Det finns gott om förvaring i stor klädkammare. På golvet ligger parkett och väggarna är ljust tapetserade kombinerat med vit träpanel.

Vardagsrummet är ljust och trivsamt och har en öppen, social planlösning med köket. Flera fönster finns här vilket bidrar till att bostaden känns rymlig och ljus. Rummet rymmer med enkelhet både större soffgrupp och arbetsplats om så önskas. Golvet pryds av den fina fiskbensparketten och väggarna är ljust tapetserade. Innanför vardagsrummet ligger sovalkoven som rymmer större säng.

Köket renoverades 2006 och är smakfullt inrett med vita köksluckor. Ovan bänskiva i björk sitter blått kakel som snyggt bryter av. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaring med flertalet över- och underskåp. Här finns spis, fläkt samt kombinerad kyl/frys.

Till höger om hallen ligger badrummet. Det är helkaklat med vitt kakel på väggarna och ljus klinker på golvet. Här finns toalett, tvättställ och badkar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Barometern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
322
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 322 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 affärslokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som löper till år 2018.

Gjorda renoveringar:
1985: Byte till 3-glas fönster
1993: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995: Inglasning av balkonger
1997: Renovering och tilläggsisolering av gavlarna
2000-07 : Etappvis renovering av dräneringssystem
2000: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2001-02: Byte källardörrar till ståldörrar
2007: Fasader renoverades och tilläggsisolerades
2012: Byte av garageportarpå alla garage, byte av porttelefonssystem och passérsystem och byte av balkongtak på översta balkongerna.
2013: Ombyggnad av källarlokal till fritidslokal
2014: Byte av termostater till alla radiatorer
2017: OVK

Pågående/ kommande renoveringar:
2017: Inredning av källarlokal med bastu och ett litet gym för motionärer. Beräknas vara klart aug/sept- 17.
2017: Pågående relining av avloppsstammar (källarplan), klar ca 10 juni- 17.
2017: Elrenovering. Varje trapphus tar 2 veckor x 13 trapphus. Beräknas bli klart i oktober- 17.
2017: Nya nedgrävda sopbehållare installeras i jun-aug och sopnedkasten i trapphusen stängs.

Avgiften höjdes 7 % den 1 juli 2017. P-platserna höjdes med 20 kr och kommer from 1 juli 2017 att kosta 200 kr/mån. Höjningen beror på höjd tomträttsavgäld 2018, höjda avskrivnings- och räntekostnader för elrenoveringen m.m. Höjningen i kr/ mån blir ca 250 kr/mån för en 3:a och 210 kr/mån för en 2:a.

Informationen ovan är avstämd med styrelsen, brf.barometern@gmail.com.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för ca 100kr/månad, separat kö tillämpas. Finns även garage och även där separat kö som tillämpas.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.
Internetanslutning: Bredband via ComHem samt fiberlan via Tele2.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns även tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, moped/MC-rum, cykelrum, fritidslokal, samlingslokal samt gästlägenhet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 629 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2211%
Årsavgift i föreningen
31 548 kr
Andel av årsavgiften är
0,2211%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 8*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
47,6 kvm

* Våningsplan 1 av 8.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
100 kr
Summa
250 kr

Uppgiften om försäkring och hushållsström är väldigt individuell och skall ses som ett riktvärde.

Byggnadssätt

Byggår
1961

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
123

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Badvädersgatan 5

Området

Att bo i BiskopsgårdenAtt bo i Biskopsgården – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderbodarna 3
  Månadsavgift
  3 696 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Regnvädersgatan 26
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 408 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!