Pris
5 395 000 kr
Avgift
4 988 kr
Antal rum
3
Boarea
91 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 13
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

30 mar

30 mar

Kl 17:00-17:30

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

2 apr

2 apr

Kl 13:00-13:30

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Mäklare

Alla bilder

Matplats invid fönstren. Monsungatan 72 - Bjurfors
Matplats invid fönstren
Eriksbergskranen. Monsungatan 72 - Bjurfors
Eriksbergskranen
En härlig cityview. Monsungatan 72 - Bjurfors
En härlig cityview
Blicka ut mot det glittrande vattnet. Monsungatan 72 - Bjurfors
Blicka ut mot det glittrande vattnet
Inglasad förlänger året på balkongen.. Monsungatan 72 - Bjurfors
Inglasad förlänger året på balkongen.
Välkommen ut på balkongen. Monsungatan 72 - Bjurfors
Välkommen ut på balkongen
Stora ytor i vardagsrummet. Monsungatan 72 - Bjurfors
Stora ytor i vardagsrummet
Vardagsrum bort mot kök. Monsungatan 72 - Bjurfors
Vardagsrum bort mot kök
Öppet mellan vardagsrum och kök. Monsungatan 72 - Bjurfors
Öppet mellan vardagsrum och kök
Detaljbild. Monsungatan 72 - Bjurfors
Detaljbild
Köket med stilrena val. Monsungatan 72 - Bjurfors
Köket med stilrena val
Detaljbild. Monsungatan 72 - Bjurfors
Detaljbild
Kök med vy mot hallen. Monsungatan 72 - Bjurfors
Kök med vy mot hallen
Interiörbild. Monsungatan 72 - Bjurfors
Praktisk hall mellan sovrum och badrum. Monsungatan 72 - Bjurfors
Praktisk hall mellan sovrum och badrum
Stora sovrummet. Monsungatan 72 - Bjurfors
Stora sovrummet
Badrum. Monsungatan 72 - Bjurfors
Badrum
Tvättdel i badrummet. Monsungatan 72 - Bjurfors
Tvättdel i badrummet
Lilla sovrummet. Monsungatan 72 - Bjurfors
Lilla sovrummet
Planlösning. Monsungatan 72 - Bjurfors
Eriksbergsdockan. Monsungatan 72 - Bjurfors
Eriksbergsdockan
Båtarna ligger förtöjda invid bostaden. Monsungatan 72 - Bjurfors
Båtarna ligger förtöjda invid bostaden
Exteriörbild. Monsungatan 72 - Bjurfors
Exteriörbild. Monsungatan 72 - Bjurfors
Exteriörbild. Monsungatan 72 - Bjurfors
Interiörbild. Monsungatan 72 - Bjurfors

Beskrivning

Bo i ett av Eriksbergs bästa lägen precis vid foten av Eriksbergkranen.

Beskrivning

Vid kajkanten invid Eriksbergdockan erbjuds här en modern trea. Väl genomtänkt planlösning med bra uppdelning mellan privata-, och sociala sfären. Tanke har lagts bakom materialval, både sett till miljö och design, vilket resulterat i en hög standard. Fönster ger stort ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär i bostaden. Inglasad balkong där du kan njuta från tidig vår till sen höst. Här är en vidsträckt utsikt över Docka, Göta Älv samt bort mot centrala Göteborg.

Här bor ni i ett expansivt område med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café. I närheten ligger den grönskande Färjenäsparken med många grönytor.

Interiör

När du kommer in i hallen och stängt ytterdörren slås du av tystnaden, lugnet och den inbjudande känsla som detta hem välkomnar dig med. Bostaden har genomgående ljusa väggar och ekparkett på golv.

Hallen leder dig vidare in i bostaden till det ljusa och luftiga vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp från stora fönster. Här ryms med enkelhet större soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen i soligt läge där ni kan njuta av den fantastiska utsikten ner mot vattnet. Genom infravärme förlängs livet på balkongen från tidig vår till sen höst.

I fil med vardagsrummet nås köket. Vita skåpsluckor bryter fint mot rostfria vitvaror. Vacker stenbänkskiva med ovansittande svart kakel som ger ett stilrent intryck. I detta kök erbjuds goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns alla förutsättningar för att lyckas med maten! Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, fläkt, ugn, Micro samt diskmaskin. Naturligt belägen matplats invid fönstret med utsikt mot kranen.

Sovrummet ligger rofyllt placerat med fönster mot dockan. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. I skjutdörrsgarderober kan kläder och skor förvaras på ett smidigt sätt.

Mellan sovrummet och badrummet finns en inre hall. Här har du en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Inredning från Elfa ger många möjligheter att skapa förvarningssystem efter just dina behov.

Stort helkaklat badrum i sober färgskala. Inredning med toalett, dusch med vikväggar, spegel med belysning, handfat med kommod samt handdukstork. Här finns även en separat tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare. Ovan sitter en praktisk arbetsbänk med ovansittande skåp för förvaring.

Det mindre sovrummet ligger med fönster mot innegården. Plats för säng och skrivbord. I anslutning till detta rum finns en klädkammare samt skjutdörrsgarderob. Klädkammare används idag som arbetsrum.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Bockkranens består av 79 st bostadsrättslägenheter samt 3 hyreslokaler. Husen byggdes 2013 av NCC med inflyttning under slutet av 2013 och början av 2014. Alla lokaler är uthyrda.

Föreningen har även ett spa högst upp i ena huset med både jacuzzi och bastu samt en stor takterrass med utsikt över älven.

Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Föreningen gjorde per den 1 juli 2015 en extraamortering om 1 MSEK på ett av sina lån.

TV/Internet-anslutning

Digital-tv, bredband 100 MB samt ip-telefoniabonnemang via Telia Tripleplay ingår i månadsavgiften.

Energiprestanda

Energiklass C, energiprestanda 72 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd och det finns ett smart cykelrum på gården. Längst upp i föreningens hus finns en takvåning för föreningens medlemmar med jacuzzi och bastu samt en mingelterrass

Uteplats/balkong

Balkong, inglasad, läge öster.

Parkering

Garageplats finns i angränsande parkeringsgarage. Kostnad 900 kr/månad.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 988 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Övrigt ingår
bredband, tv och IP-telefoni via Telia Triple-play

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
59 856 kr
Andel av årsavgiften är
1,27019%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 395 000 kr
Lägenhetsnummer
41502 (D1502)
Våningsplan
6 av 13 *
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
91 kvm **
Byggår
2013
*

Våningsplan 6 av 13.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad

Hushållsström
200 kr
Försäkring
120 kr
Summa
320 kr

Planskiss

Planlösning

Karta

Monsungatan 72

Området

Mäklaren om EriksbergAtt bo i Norra Älvstranden - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV
Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I/runt Färjenäsparken finns tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning, vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.  

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går i tät trafik mellan hållplatser på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg. Bland annat går stombusslinje 16. Det är även möjligt att cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per m��nad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Astris Gata 62
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 280 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  97 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 98
  Pris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 681 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm