Alla bilder

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 80

På förhand
Avgift
5 305 kr
Antal rum
4
Boarea
96 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Fritt läge i söder låter dig blicka ut över ett ständigt föränderligt sceneri på Göta Älv

Beskrivning

Vid västra foten av Eriksbergkranen erbjuds här en modern fyra i svårslaget läge. Tanke har lagts bakom materialval, både sett till miljö och design, vilket resulterat i hög standard. Fönster i tre väderstreck ger stort ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär i bostaden. Fritt läge i söder låter dig blicka ut över ett ständigt föränderligt sceneri på Göta Älv och Göteborgs kända siluett. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från hamnens båtar och livet i innerstaden. På sin högt belägna plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter.

Vid foten av föreningens byggnad finner du småbåtshamnen. Eriksbergkranen är ett monument från den gamla varvsindustrin ger sin prägel till området kring dockan. Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café? Här bor ni i ett expansivt område med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt.

Interiör

Stäng ytterdörren, slås av lugnet detta hem välkomnar dig med. Direkt till höger finns skjutdörrsgarderober där skor och kläder kan förvaras på ett smidigt sätt. Dörrarna är av spegelglas. Direkt vid dörren ligger ekparkett vilket är genomgående i hela bostaden. Bostadens klädkammare hittar du här, vilket rymmer det mesta i förvaring.

Hallen leder dig in i till det ljusa och luftiga vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp från stora fönster. Stora fönsterpartier ger en härlig utsikt mot den grönskande Färjenäsparken. Ytorna är generösa vilket medför att det finns flertalet möbleringsalternativ. Det ryms med enkelhet större soffgrupp med tillhörande möblemang samt stor matbord. Längs kortsidan har du tillgång till en vädringsbalkong.

I öppen planlösning med vardagsrummet nås köket. Moderna skåpsluckor i trä andas en skandinavisk känsla. Här är alla val gjorda med eftertanke. Arbetsbänk av i grått harmoniserar som med den ovansittande vita kaklet. I detta kök erbjuds goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns alla förutsättningar för att lyckas med maten! Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, fläkt, ugn, micro samt diskmaskin. I köket finns en flyttbar köksö, en plats där dina nära och kära kan mingla medan maten tillreds.

Balkongen ligger i sydligt läge. Du når den från vardagsrummet. En svårslagen plats där du nästintill känner dig fri. På balkongen kan du njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Här finns gott om plats för en gedigen soffgrupp. Inglasningen förlänger året på balkongen från tidig vår till sen höst.

Master Bedroom når du från den förlängda hallen. Ett rogivande rum med fönster som vetter mot svala norr. Plats för dubbelsäng med tillhörande bord. Förvaring genom skjutdörrsgarderober.

Två mindre sovrum som kan användas efter önskemål. De är belägna på varsin sida av master bedroom. Varsitt fönster som ger naturlig ljusinsläpp.

Bostadens stora badrum är helkaklat i sober färgskala. Duschen skiljs av genom glasvikväggar. Handfat i kommod med tillhörande spegel. Här finns även en separat tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare. Ovan sitter en praktisk arbetsbänk vid sidan av finns skåp för förvaring. Det finns även golvvärme, handdukstork, spotlights i taket samt en wc.

Det mindre badrummet är även detta helkaklat mörk golv och vita väggar. Duschen skiljs av genom glasvikväggar. Handfat i kommod med tillhörande spegel. Det finns även golvvärme, handdukstork, spotlights i taket samt en wc.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Bockkranens består av 79 st bostadsrättslägenheter samt 3 hyreslokaler. Husen byggdes 2013 av NCC med inflyttning under slutet av 2013 och början av 2014. Alla lokaler är uthyrda.

Föreningen har även ett spa högst upp i ena huset med både jacuzzi och bastu samt en stor takterrass med utsikt över älven.

Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Föreningen gjorde per den 1 juli 2015 en extraamortering om 1 MSEK på ett av sina lån.

TV/Internet-anslutning

Digital-tv, bredband samt ip-telefoniabonnemang via Telia Tripleplay ingår i månadsavgiften. Hastighet på internet är 100/100 Mbit/s. Går att utöka mot extra avgift.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd och det finns smart cykelrum på gården. Längst upp i föreningens hus finns en takvåning för föreningens medlemmar med jacuzzi och bastu samt en mingelterrass

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Inglasad Balkong, läge söder.

Uteplats 2: Vädringsbalkong, läge väster.

Parkering

Garageplats finns i angränsande parkeringsgarage. Kostnad 900 kr/månad.

Föreningen har möjlighet att erbjuda en parkeringsplats per bostad. Det kan förekomma en kortare väntetid om ett korttidskontrakt måste säga upp.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 305 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Övrigt ingår
telia triple play
Kommentar månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten, Telia Triple play samt bostadsrättstillägget

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
63 600 kr
Andel av årsavgiften är
1,35101%
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Lägenhetsnummer
11602 (A1602)
Våningsplan
7 av 8 *
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
96 kvm **
Byggår
2013
*

Våningsplan 7 av 8.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
350 kr
Försäkring
250 kr
Summa
600 kr

Planskiss

Planlösning

Karta

Monsungatan 80

Området

Mäklaren om EriksbergAtt bo i Norra Älvstranden - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV
Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I/runt Färjenäsparken finns tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning, vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går i tät trafik mellan hållplatser på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg. Bland annat går stombusslinje 16. Det är även möjligt att cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 98
  Pris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 681 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 66
  Månadsavgift
  4 603 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Barken Storegrunds gata 1
  Utgångspris
  4 290 000 kr
  Månadsavgift
  6 400 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Visning: 2017-07-02 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 55
  Utgångspris
  6 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 762 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  107 kvm

  Visning: 2017-06-29 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Bratteråsgatan 44
  Pris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 047 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm