Alla bilder

Hovås - Brottkärr, Göteborg

Hovås enebacke 13B

Exkl.
Pris
11 600 000 kr
Antal rum
7
Boarea
215 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtareal
856 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71

 • Extra kontaktperson

  Malin Zetterberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-68 69 74

Alla bilder

En kall vinterdag förvandlas dammen till en egen skridskobana. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
En kall vinterdag förvandlas dammen till en egen skridskobana
Sexrumsvillan om ca 200 kvadrat byggdes 2010. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Sexrumsvillan om ca 200 kvadrat byggdes 2010
En tidig morgon ute på däcket är stillheten total, här uppe på en av Brottkärrs högsta platser. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
En tidig morgon ute på däcket är stillheten total, här uppe på en av Brottkärrs högsta platser
Stora glaspartier släpper in såväl kaskader av dagsljus samt havsutsikt. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Stora glaspartier släpper in såväl kaskader av dagsljus samt havsutsikt
Kvällstid glittrar ljusen utifrån öarna i takt med stjärnorna.. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Kvällstid glittrar ljusen utifrån öarna i takt med stjärnorna.
Solnedgången sveper in sluttningarna ner mot viken i ett varmt solljus.. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Solnedgången sveper in sluttningarna ner mot viken i ett varmt solljus.
Bland husets absoluta huvudnummer bör nämnas övervåningens stora vardagsrum i öppen planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Bland husets absoluta huvudnummer bör nämnas övervåningens stora vardagsrum i öppen planlösning
med det stilrena Kvänumköket. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
med det stilrena Kvänumköket
Bänkskivan är utförd i Plexicor (likt Corian).. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Bänkskivan är utförd i Plexicor (likt Corian).
Det stora badkaret är inkaklat och placerat under ett stort, insynsskyddat fönster. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Det stora badkaret är inkaklat och placerat under ett stort, insynsskyddat fönster
där man kan ligga och njuta med utsikt över naturen. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
där man kan ligga och njuta med utsikt över naturen
I fastigheten finns fyra duschar och ett badkar. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
I fastigheten finns fyra duschar och ett badkar
Den enastående utsikten är ständigt närvarande. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Den enastående utsikten är ständigt närvarande
Lite hemligt, bakom en diskret skjutdörr i köket, ligger husets master bedroom med badrum en suite. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Lite hemligt, bakom en diskret skjutdörr i köket, ligger husets master bedroom med badrum en suite
Trappans design är futuristisk och utförandet är i stål med trappsteg i oljad ek. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Trappans design är futuristisk och utförandet är i stål med trappsteg i oljad ek
I entrén vilar stora klinkerplattor med vattenburen golvvärme.. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
I entrén vilar stora klinkerplattor med vattenburen golvvärme.
På entréplan finns ett av husetes femstjärniga badrum med dubbla duschar. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
På entréplan finns ett av husetes femstjärniga badrum med dubbla duschar
Takhöjden är hela 2,7 meter på båda våningarna. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Takhöjden är hela 2,7 meter på båda våningarna
Påkostat golv med märket Berry Alloc Grand Avenue La Rambla är omlagt i nästa hela huset. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Påkostat golv med märket Berry Alloc Grand Avenue La Rambla är omlagt i nästa hela huset
Finns totalt fyra sovrum i villan vara tre på entréplan. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Finns totalt fyra sovrum i villan vara tre på entréplan
Insynsskyddat sovrum på entréplan. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Insynsskyddat sovrum på entréplan
Till huset hör ett påkostat gästhus om ca 18 kvm. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Till huset hör ett påkostat gästhus om ca 18 kvm
Det höga trähuset från Willa Nordic ligger längst in på en lugn och barnvänlig återvändsgata.. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Det höga trähuset från Willa Nordic ligger längst in på en lugn och barnvänlig återvändsgata.
Planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors
Planlösning. Hovås enebacke 13B - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

En tidig morgon ute på däcket är stillheten total, här uppe på Hovås Enebacke, en av Brottkärrs högsta platser. Långt därnere glittrar havet i Brottkärrs Hamn. Men bara några meter nedanför huset breder dammen ut sig. Lövträden reflekteras i den blanka vattenspegeln där en lätt gryningsdimma rör sig över ytan. En ensam hare sitter blickstilla i skogskanten på andra sidan och tystnaden bryts bara av dammens karpar som slår i vattenytan.
Det höga trähuset från Willa Nordic ligger längst in på en lugn och barnvänlig återvändsgata. Sexrumsvillan om ca 200 kvadrat byggdes 2010. Husets gestaltning är sällsynt formren och präglad av den liggande träfasaden samt de små och stora glaspartierna vars oregelbundna placering för tankarna till funktionalismen. Taket är mycket svagt sluttande, nästintill platt, vilket skapar karaktär ihop med husets enkla och rena L-form. Interiören öppnar upp ljusa ytor med påtagliga rumsvolymer - en förklaring är att takhöjden är hela 2,7 meter på båda våningarna.
Bland husets absoluta huvudnummer bör nämnas övervåningens stora vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stora glaspartier släpper in såväl kaskader av dagsljus som havsutsikten. Det starka intrycket förstärks av rummets transparens som gör perspektiven djupa; ut över sluttningen ner mot hamnen och havet, den stilla dammen alldeles nedanför och grönskan som inramar hela huset. Skjutbara glaspartier öppnar ytterligare upp ut mot andra våningens terrass där L-formen skapar en ett mysigt hörn. Huset är omfamnat av däck i praktiskt träkompositmaterial, varav en del ligger skyddad under tak med balkongen ovanpå.
Den soliga tomten är präglad av klippor och öppna gräsytor. Här finns gott om plats för lek och fotboll. Känslan av höjd i trädgården är påtaglig samtidigt som den stora dammen med sin bortre lövskogskant skapar en miljö helt ensam i sitt slag. En kall vinterdag förvandlas dammen till en egen skridskobana, på sommaren kan barnen leka pirater i uppblåsbara båtar. Atmosfären en sommarkväll är inte sällan helt ljuvlig. Solnedgången sveper in sluttningarna ner mot viken i ett varmt solljus. Kobbarna och öarna därnere glöder och du ser ända ut till Vrångö. Långt borta hörs skriet av en ensam mås och det avlägsna dunket från en inombordare. Här i den doftande trädgårdens lugn fräser det tyst från grillen. När stjärnorna tänds speglas de i dammens blanka yta.
Till huset hör ett påkostat gästhus om ca 18 kvm. Förvaringsmöjligheterna är tilltagna i både ett yttre förråd samt inne i villan. Driftkostnaderna är sällsynt låga tack vare bergvärme i kombination med golvvärme i hela huset.
På den nya cykelvägen rullar du snabbt ner till havet och populära Amundön och den levande småbåtshamnen. Några minuters promenad tar dig till fina havsbad. En skön morgon kanske du vill cykla på Säröbanan hela vägen till centrala Göteborg. Vägen hem igen, längs havet i solnedgången, bör vara en av landets starkaste cykelupplevelser.
Brottkärr är den södra delen av Hovås. Det är ett populärt område mest känt för Amundöarna som ligger överst på Göteborgs lista över blivande naturreservat. Packa matsäcken och upptäck din favorit bland badvikarna T-bryggan, Kungsviken och Drottningviken som anses extra barnvänliga. Runt Stora Amundön går en naturstig på 4 kilometer. Du passerar kala klippor med vidsträckt utsikt över hav och öppen ljung. Du strövar genom tyst granskog och grönskande lövträd. När du nästan har kommit fram till hamnen igen skymtar du den öppna ängsmarken mellan eklundarna höga träd.
I Brottkärr finns även en tennisklubb med två grusbanor samt tre inomhusbanor. Inom gångavstånd ligger anrika Hovås golfbana. Du har även bra kommunikationer in till city samt nära till Ica Kvantum, där det även finns frisör, apotek och gym. Restauranger hittar du vid Hovås Golfbana, Hovås Kallbadhus och Nya Hovås. I omgående närhet finns Brännemystens dagis samt dagiskooperativet Lekstugan. Nybyggda Brottkärrsskolan åk 0-6 är också nära och i Nygårdsskolan kan barnen gå från förskolan upp till nian. Friskolan Fenestra finns för åk 4-9.

Interiör

Följ gatan tills den tar slut. Parkera på uppfarten med plats för tre bilar eller i carporten med plats för två. På väg till husets entré ligger ett fullt utrustat gästhus med ett litet kök, badrum och ett kombinerat sov- och allrum. Gästhuset byggdes 2011 och rymmer även ett större förråd. Här ställer dina nattgäster i sina väskor innan de får en klirrande fördrink i handen, eller också är det här familjens äldsta barn huserar. Huset är inte minst lämpligt som kontor för egenföretagaren.
Den breda entrédörren i teak har glaspartier över och vid sidan om. Det gör att den stora hallen känns extra ljus, med sitt dagsljusinflöde från fyra håll. Störst intryck gör dock känslan av en påtaglig rymd tack vare takhöjden på 2,7 meter och trappan som öppnar upp till övervåningen. På golvet vilar stora klinkerplattor med vattenburen golvvärme. Här finns plats för både hallmöbler och avhängningsmöjligheter för dina gäster. Familjens ytterkläder och skor får plats i en rymlig klädkammare in till höger.
Till vänster finns ett rymligt och insynsskyddat sovrum med nytt påkostat golv med smakfull grå design. Detta golv går för övrigt igen i stora delar av huset. Sovrummet har två stora glaspartier där du kommer ut på den vindskyddade, stenlagda uteplatsen i söderläge. Uteplatsen ligger i husets skyddande vinkel och har balkongen som tak.
Till höger i hallen leder en dörr in till den rymliga tvättstugan med vask och bra arbetsytor. Tvättstugan förbinder till en praktisk groventré med klinkergolv och bra förvaring.
Hallens klinker övergår nu i det påkostade golvet med märket Berry Alloc Grand Avenue La Rambla som är omlagt i nästa hela huset. Till höger ligger ett av husetes femstjärniga badrum med wc, dubbla handfat, handdukstork och dubbeldusch bakom glasvägg. Ljus golvklinker och helkaklade väggar med stora och vita kvadratiska plattor skapar en ljus och stilren miljö.
Hallen öppnar nu upp ut i ett trivsamt allrum med plats för allt från tevespel, lekar och familjens fredagsmys. Härifrån finns utgångar till uteplatserna på vardera sidan om husets långsida. Stora glaspartier ger dagsljus och framförallt en utsikt, ensam i sitt slag, över dammen som öppnar sig nedanför tomtgränsen.
I husets nästa gavel ligger två tysta och helt insynsskyddade sovrum, varsitt stort fönster och ett högsmalt fönster samt bra förvaring i garderober. Rummet förbinder till varandra genom en öppning.

Tillbaka vid entrén leder en trappa upp till övervåningen. Designen är futuristisk och utförandet är i stål med trappsteg i oljad ek. Väl uppe slår ljuset och den enorma rumsvolymen emot dig. Det första intrycket av vardagsrummet, som ligger i öppen planlösning med köket, är snudd på dramatiskt. Tack vare de många stora, i princip takhöga, glaspartierna i tre väderstreck tillåts dagsljuset färdas fritt. I kortsidans ena hörn sitter två lekfulla, högsmala fönster som ger rummet extra karaktär. Även här är takhöjden slående för att inte tala om utsikten över hav, kobbar, och den grönskande sluttningen ner mot hamnen. Kvällstid glittrar ljusen utifrån öarna i takt med stjärnorna.
En varm kväll står glaspartiet öppet ut till den övre terrassen, ifall gästerna vill uppleva solnedgången från parkettplats. Vill de hänga vid köksön medan sista handen läggs vid maten, finns det gott om plats. Den vita köksinredningen kommer från Kvänum. Köket är utrustat med extra bred induktionshäll (Siemens 2010), varmluftsugn (Siemens, 2010), fläkt, kyl (Siemens, 2010), frys (Siemens, 2010), diskmaskin (2010), mikrougn (2010). En dörr i köksdelens hörn leder in i ett skafferi med mycket bra förvaringsmöjligheter. Bänkskivan är utförd i Plexicor (likt Corian).
Mellan köksdelen och resten av vardagsrummet finns en naturlig matplats med plats för riktigt många runt bordet. Här är platsen för allt från större fester med sittning och dans till familjens lugna helgfrukostar. Den enastående utsikten är ständigt närvarande. En och annan kulen höstkväll saknas det möjligen en knastrande brasa - en del av bjälklaget är dock förstärkt för en braskamin enkelt ska kunna installeras.
Lite hemligt, bakom en diskret skjutdörr i köket, ligger husets master bedroom med badrum en suite och dressingroom. Här kan du vakna till koltrastsång och havsutsikt. Även här kommer du ut på övervåningens stora terrass som ligger under tak, alldeles utanför sovrummet.
Badrummet känns stort och ljust och går i samma vita, stilrena ton som nedervåningens. Det stora badkaret är inkaklat och placerat under ett stort, insynsskyddat fönster där man kan ligga och njuta med utsikt över naturen. Här kan du pusta ut efter löprundan längs med havet. Badrummet är i övrigt utrustat med wc, dubbla handfat, handdukstork och dusch bakom glasvägg. Som i resten av huset slipper du iskalla klinkerplattor tack vare den behagliga golvvärmen.
Sammanfattningsvis är detta ett stort och bekvämt boende, anpassat efter ett aktivt liv vid havet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brottkärr 490:3

Tomt

Typ
Havsutsikt, häckar, hörntomt och trädgårdstomt

Tomtarea 856 m² (friköpt). Tomten: hörntomt, trädgårdstomt med havsutsikt och häckar.

TV/bredband

Finns fiber

Planbestämmelser

Detaljplan (2003-02-27)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:49, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:52, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:53, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:54, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:55, Samfällighet: Göteborg Brottkärr S:4

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 414 000 kr
Byggnadsvärde
3 104 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
11 600 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
215 kvm*
Tomtareal
856 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Värme
19 000 kr
Försäkring
8 300 kr
Samfällighetsavgift
400 kr
Renhållning
1 400 kr
Vatten/Avlopp
4 000 kr
Vägavgift/snö
500 kr
Summa
33 600 kr

Den tidigare ägarens driftkostnader.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2010
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä, stålbalk
Uppvärmning
Bergvärme, ca 180 meter, vattenburen golvvärme i båda planen
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
Alubeklädda Elitfönster, Hajomparti

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Karta

Hovås enebacke 13B

Området

Mäklaren om Brottkärr

Precis vid havet, med utsikt mot Göteborgs Att bo i Brottkärr - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!skärgård och Stora och Lilla Amundön ligger kustparadiset Brottkärr. En pärla som länge varit ett av Göteborgs mest attraktiva bostadsområden och som med nybyggnation och inflyttning nu tar ett stort kliv in i nästa epok.

MED GRÖNA NATUROMRÅDEN i ryggen och blicken mot havet är det lätt att finna lugnet och harmonin. Året om och i alla väder. Det stämningsfulla ljudet av master som slår vid Amundö Marina & ABK (Amundö båt klubb) påminner om att havet aldrig är långt borta. Promenerar du ut mot Amundön möts du av gröna ängar med betande hästar och gångstigar löper genom orörd natur. Ön står på tur att bli Göteborgs nästa naturreservat och är en riktig skatt i Göteborgs skärgård. Här hittar du snabbt ditt eget smultronställe bland klippor, utkiksplatser och badvikar.

SOM OM DET inte vore nog med skön natur att motionera eller ströva omkring i, ligger Brottkärrs tennisklubb, med två grusbanor och tre inomhusbanor, på bara några minuters promenadavstånd. Inte långt därifrån breder Sveriges äldsta golfbana ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över en god lunch medan du blickar ut mot havet.

SOM BOSTADSOMRÅDE är Brottkärr på stor frammarsch och sekelskiftesvillorna har blandats upp med nya villor, bostadsrätter och hyresrätter, vilket skapar en intressant och dynamisk känsla. Närmaste granne är bostadsområdet Nya Hovås – en urban och småskalig blandstad som växer fram. Där möter hav och natur det enkla, moderna stadslivet med tillgång till ett brett och personligt utbud av butiker, restauranger, kaféer, träningsmöjligheter och kommunikationer. Det innebär förnyelse med mängder av nya möjligheter till kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden.

BLIR LÄNGTAN in till centrala Göteborg ändå svår, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö – ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Brottkärr möts natur och kultur, nutid, dåtid och framtid. Vissa saker är och förblir dock alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, vacker arkitektur och hög livskvalitet.

Köpa eller sälja bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska f��rutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Hovås - Brottkärr, Göteborg

  Besiktigad
  Adress
  Havsklinten 7
  Pris
  8 975 000 kr
  Antal rum
  5
  Boarea / Biarea
  165 kvm / 18 kvm
  Tomtarea
  1367 kvm