Kålltorp, Göteborg

Wingårdsgatan 11 C

Såld, 2017-06-20
Slutpris
2 250 000 kr
Avgift
2 526 kr
Antal rum
1
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 19

Alla bilder

Karta

Wingårdsgatan 11 C

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

Att bo i inom Kålltorp – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, cykelreparatörer, boklådor, fiskhandlare, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

Att bo i Kålltorp – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Kålltorps 3 bästa:
Frukost på Sunes fik
Lillasur Hantverksbageri
Torsdags-quiz på Glenns Sportsbar

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Adress
  Wingårdsgatan 1C
  Pris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  3 040 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2017-12-17 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solrosgatan 6A
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 259 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!