Alla bilder

Kungshöjd, Göteborg

Hvitfeldtsgatan 11 A

På förhand
Utgångspris
5 950 000 kr
Avgift
6 226 kr
Antal rum
3
Boarea
108 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Schwegman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52

 • Extra kontaktperson

  Josefin Fransson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Alla bilder

Beskrivning

Takvåning med terrass på Kungshöjd

Beskrivning

Fint belägen på Kungshöjd, i en av områdets pampiga sekelskiftesfastigheter anno 1904 ligger denna underbara takvåning. Till våningen hör en generös terrass med soligt söderläge och lugnt läge mot innergården. Här erbjuds ett kvalitativt och attraktivt boende där det charmen från det förra sekelskiftes harmonierar med en modern interiör. Detaljerna som sätter sin prägel på bostaden är många, här finns takfönster och en öppen spis att njuta av. Planlösningen är öppen och inbjudande. För den större familjen kan vardagsrummet om så önskas enkelt delas av för på så vis återgå till den ursprungliga planlösningen med ytterligare ett sovrum. Möjlighet till ytterligare en WC finns.

Lägenheten är varsamt renoverad där framförallt planlösningen öppnats upp. Här samsas sekelskiftets tidlösa vinklar och detaljer, med ett modernt och urbant formspråk. Rena och klassiska linjer bryts mot spännande och överraskande arkitektur i ett smakfullt möte. Idag är rummen fördelade på gästrum, vardagsrum, master bedroom samt matsal med plats för många sittande middagsgäster.
Detta är en bostad utöver det vanliga med ett unikt läge.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 41:5

Uteplats/balkong

Till bostaden hör en terrass med soligt söderläge.

På gården finns det gott om utrymme för sociala aktiviteter. Bord och stolar för 14 personer samt två stora grillar gör det lätt laga mat för många. Vill man boka gården för större sällskap så gör man det på listan i tvättstugan. På vintern pyntas gården upp med gran och ljus – allt för den rätta julkänslan.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Carolus Rex
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Carolus Rex förvärvade år 1983 fastigheten Inom Vallgraven 41:5 och föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten är en pampig hörnfastighet anno 1904, belägen på attraktiva Kungshöjd, och har entréer från Hvitfeldtsgatan 11 A & B samt Kungshöjdsgatan 5. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Under 1980-talet utfördes en större renovering av fastigheten då V/A-stammarna byttes ut och även el-stigarna. Under 2007-2008 utfördes en fasadrenovering och de vackra detaljerna som smyckar fastigheten återställdes. Samma år renoverades även balkongerna och år 2009 utfördes energideklarationen. 2010 gjordes låsbyte i entrén och gemensamma lokaler, under samma år byggde man även ett nytt soprum och nya förråd. Plåttaket målades under 2012, samt renovering av fläktar. Under år 2013 sanerades källarförrådet och man bytte portar. Under 2014-2015 har man haft en pågående renovering av trapphus och bytt ut alla dörrar, samma år har man även åtgärdat en utvändig fuktskada mot grannfastigheten och byggt en ny gårdsmur och nya blomsterrabatter.

Under 2017 kommer man att renovera och byta ut fläktar i föreningen och därefter kommer en slipning av trapphusen att påbörjas.

Den ekonomiska förvaltaren sköts av Sbc. Föreningen har de senaste åren fått en tilltagande kassa och har idag en stabil och god ekonomi. Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfcarolusrex.se

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam tvättstuga, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Lilla huset på gården rymmer soptunnor, komposttunnor, wellpapp, glas och pappersåtervinning.

Under Hvitfeldtsgatan 11 B ryms källarförråd för alla lägenheter förutom till denna bostad där förrådet finns i anslutning till cykelparkeringen.

TV/bredband

Bredband och kabel-tv levereras av ComHem

Parkering

Boendeparkering finns runt Kungshöjd och Otterhällan och faller under område ”C4”, kostnaden ligger på 635 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 226 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
4,55%
Årsavgift i föreningen
74 712 kr
Andel av årsavgiften är
4,54298%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 950 000 kr
Lägenhetsnummer
27
Våningsplan
6 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
108 kvm

* Våningsplan 6 av 6.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Byggnadssätt

Byggår
1904

Planskiss

Planlösning

Karta

Hvitfeldtsgatan 11 A

Området

Mäklaren om Kungshöjd

Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Genom höjden löper Kungs-gatans sista lilla puckel innan den avslutas nere vid Esperantoplatsen. Uppe från höjden har du bästa utsikten och ser de centrala stadsdelarna knytas ihop nedanför: Haga, Vasa, Järntorget och centrum. Allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

Att bo i inom Kungshöjd – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.VALLGRAVAR OCH TAKÅSAR
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och lugnt, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här är det nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntornen som man kan se från stora delar av stan. Tanken var att påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här och huset fick därför en borgliknande fasad.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för det ganska nya restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekörka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekörka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för attskydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt intressant hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

Att bo i Kungshöjd – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

SOLGLIMTAR OCH ÄLVRUM
Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller det nya resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Kungshöjds 3 bästa:
Tapas på Pinchos eller Mañana
Nya Rosenlund restaurangstråk
Magasinsgatan med café Da Matteo

Köpa eller sälja bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungshöjd, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hvitfeldtsgatan 7 B
  Utgångspris
  5 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 689 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!