Alla bilder

Kungsladugård, Göteborg

Strandridaregatan 5 A

På förhand
Utgångspris
2 800 000 kr
Avgift
2 509 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Välkomna till denna landshövdingehuspärla!. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Välkomna till denna landshövdingehuspärla!
Den välvda gången som leder in till den mysiga innergården. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Den välvda gången som leder in till den mysiga innergården
Här finns trevliga sittgrupper, odlingslotter och en lekplats för barnen. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Här finns trevliga sittgrupper, odlingslotter och en lekplats för barnen
Alldeles i närheten ligger Tapasbaren, ett populärt ställe bland Kungsladugårdsborna. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Alldeles i närheten ligger Tapasbaren, ett populärt ställe bland Kungsladugårdsborna
Interiörbild. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Även surdegsbageriet Cum Pane ligger nära. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Även surdegsbageriet Cum Pane ligger nära
Fredagsbuketten inhandlas på Mariaplans florister!. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors
Fredagsbuketten inhandlas på Mariaplans florister!
Planlösning. Strandridaregatan 5 A - Bjurfors

Beskrivning

Ljuv landshövdingedröm med sociala ytor

Beskrivning

En halvtrappa upp välkomnas ni in i detta ljuvliga hem. Ni möts av vackra naturmaterial, ett rofyllt lugn och en alldeles särskild atmosfär. Lägenheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Hemmet smyckas av ett platsbyggt och tidsenligt kök med väl utvalda detaljer, dekorativa snickerier, stuckaturer, takrosetter, brädgolv och vackra, spröjsade fönster som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa vackra väggar. Den direkta närheten till den grönskande innergården med odlingsmöjligheter skapar radhuskänsla mitt i Kungsladugård.

Rumsbeskrivningar

Låt oss stolt få presentera detta unika hem som renoverats med en otrolig noggrannhet och känsla.

En halvtrappa upp välkomnas ni in i den trevliga hallen där detaljer från sekelskiftet direkt sätter karaktären till detta hem. Hallen är luftig och möjlighet till avhängning finns direkt till höger och här finns förvaringsutrymmen i form av tre platsbyggda garderober. På golvet ligger det klassiska brädgolvet som återfinns i samtliga rum och väggarna kläs av vit panel. Ett behagligt lugn sprider sig över hela bostaden och man får känslan av att befinna sig långt bort från trafik och storstadspuls.

Vidare in i vardagsrummet som ligger i en halvöppen planlösning med köket. Direkt slår ni av det härliga ljuset som sprider sig i rummet tack vare det vackert, tredelade och spröjsade fönstret mot innergården. Höga fotlister, en nätt takrosett, vitrinskåp och skafferi i original samt gjutjärnselement är fler detaljer som bidrar med charm till hemmet. Väggarna är målade i en ljust grå ton. Rummet möbleras enkelt med soffa med tillhörande möblemang, bokhylla och en matplats för upp mot 8 personer som knyter samman vardagsrummet med köket.

Köket har, liksom resten av hemmet, genomgått en mycket noggrann och varsam renovering. Ett platsbyggt kök med ljusgrå luckor som möter en bänkskiva i marmor. Ovan bänkskivan sitter en bröstpanel i vitt och efter den är väggen ljust gråmålad. Ett skafferi och ett vitrinskåp som platsbyggts utgör smycken i sig men skänker också rikligt med förvaring. Varje detalj är väl utvald och tillsammans möts de i en mycket tilltalande helhet. Hela rummet får rikligt med dagsljus när solen tittar in genom fönsterpartiet som renoverats omsorgsfullt med bevarat originalglas. Köket är fullt maskinellt utrustat med gasspis, varmluftsugn, integrerad kyl/frys, fläkt och diskmaskin.

Via en glasad pardörr som låter ljuset spela fritt från motsatta väderstreck, nås bostadens sovrum. Här finns gott om utrymme till en stor säng med tillhörande sängmöbler och klädförvaring i en inbyggd garderob samt plats för fler. Även här smyckas rummet av ett fint tredelat fönster, höga fotlister och brädgolv. Väggarna kläs av en blommig tapet signerad Hanna Wendelbo-Hansson.

Badrummet är ännu ett resultat av en smakfull och genomtänkt renovering. Badrummet byggdes nytt i lägenheten 2014. Ett falsat vitt kakel möter ett klinkers i schackrutigt. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och ett högskåp med spegel för förvaring. Golvvärme och spotlights för extra komfort.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Silverkällan nr 3 innehar en fastighet i Kungsladugård och föreningen upplåter 8 stycken lägenheter med bostadsrätt. Det charmiga landshövdingehuset byggdes 1923 och ombildades från en bostadsförening till en bostadsrättsförening 1995.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, basutbudet ingår.

Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår ej i avgiften.

Energiprestanda

Energideklaration har ej utförts.

Övriga utrymmen

Till bostadsrätten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Tvättstugan finner man i källaren och där finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Gårdsplats/innergård

Föreningen delar en fantastisk innergård tillsammans med grannföreningarna, och här finns fruktträd, utemöbler och lekplats för de små.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övrigt

Här bor man i en levande och charmig stadsdel med en skön atmosfär och ett stort kulturutbud. I stadsdelen som består av Majorna, Sandarna och Kungsladugård bor det tillsammans ca 30 000 personer. Bor man i Kungsladugård har man nära till det mesta: Centrum, apotek, bank, plaskdammen, hamnen, skärgården. Inom gångavstånd finns även Klippan, Slottsskogen och Botaniska Trädgården som bjuder på en storslagen natur och möjligheter till en mängd olika aktiviteter. Här finns också ett rikligt utbud av mysiga restauranger, pubar och caféer.

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 509 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
12%
Årsavgift i föreningen
30 108 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 800 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
1 av 3 *
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
46 kvm **
Byggår
1923
*

Våningsplan 1 av 3.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Planskiss

Planlösning

Karta

Strandridaregatan 5 A

Området

Mäklaren om Kungsladugård

Gemytliga Kungsladugård är som en stad i staden. Från Mariaplan som central punkt med sina mysiga butiker, caféer och restauranger, breder de olika kvarteren ut sig med sina särskiljande drag. Den levande stadskänslan bryts av med grönområden som Slottsskogen och Svalebo, härliga lekplatser och ytor för stora och små och inte minst närheten till både havet och city, dit man lätt tar sig med cykel eller spårvagn.

Att bo i inom Kungsladugård – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.VÄLPLANERAT OCH UTRYMME FÖR SPONTANITET
I Kungsladugård hittar du några av stans vackraste och bäst bevarade landshövdingehus, med prunkande gröna storgårdar. Här är det lätt att trivas och stadsdelen har blivit en av de mest eftertraktade i Göteborg.

Stadsdelen har fått sitt namn efter Älvsborgs Kungsladugård, som tillhörde Älvsborgs slott som låg i området fram till 1621 när Göteborg bildades. Området var sedan i stort sett obebyggt ända tills början av 1900-talet då stadsplaneraren Albert Lilienberg fick i uppdrag att dra upp riktlinjerna för en stadsdel där människor i alla samhällsklasser kunde bo. Målet var att skapa variation med människan och stads-rummet i centrum. Man får väl säga att det lyckades väl – Kungsladugård är en stadsdel där det är lätt för vem som helst att trivas.

POOLHÄNG OCH PULKAÅKNING
Den naturliga mittpunkten Mariaplan är en fantastisk plats att röra sig kring en ledig dag, kika in i de fina små butikerna, köpa färskt bröd och kanske avsluta med en god middag på någon av alla restauranger och kvarterskrogar som inte bara lockar stammisar. Hit vallfärdar mat- och kulturintresserade från alla stadsdelar.

Den breda boulevarden Älvsborgsgatan som går upp mot Mariaplan anlades som en aveny för arbetarklassen, med Kungsladugårdsskolan och plaskdammen som en pampig avslutning. Varma sommardagar är ”Plaskis” fullt med badsugna och lekfulla barn och på vintern är backen intill perfekt för pulkaåkning. Ett hopp nedanför Mariaplan ligger ett annat omtyckt område, Gröna Vallen med fotbollsplaner och lekplats som passar alla åldrar.

FÅGELKVAtt bo i Kungsladugård – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.ITTER OCH CAFÉSORL
Stadsdelens södra del präglas av egnahemsområdet med villor och radhus som började byggas på 1920-talet i nationalromantisk stil och på 40-talet tillkom fler en- och tvåfamiljsvillor.

Än idag är det här området en fridfull trädgårdsstad, där det är ljuvligt att promenera runt och lyssna på fåglarnas kvitter en stilla vårkväll. Eller varför inte ta vägen förbi koloniträdgårdarna som ligger strax intill, granne med Slottsskogen? Men var inte orolig att det blir för lugnt. På bara några steg är du tillbaka bland liv och rörelse, butiker, spårvagnar, restauranger och caféer igen.

Kungsladugårds 3 bästa:
Enoteca Maglia - gourmetmat i avslappnad miljö
Ekologiska brödbutiken Cum Pane
Gudagott – ost, kött och delikatesser

Köpa eller sälja bostad i Kungsladugård? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  Adress
  Godhemsgatan 3F
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 613 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm
 • Andelsrätt

  Kungsladugård, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna Vallen 9A
  Pris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 303 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Majstångsgatan 7A
  Utgångspris
  3 000 000 kr
  Månadsavgift
  2 945 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Strandridaregatan 1B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 528 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!