Alla bilder

Majorna, Göteborg

Amiralitetsgatan 9C

Såld, 2017-11-24
Slutpris
2 750 000 kr
Avgift
2 878 kr
Antal rum
2
Boarea
52,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Alla bilder

Karta

Amiralitetsgatan 9C

Området

Mäklaren om MajornaAtt bo i Majorna. Bjurfors hjälper dig att hitta din bostad i Majorna.

Det är ingen underdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för unga såväl som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och -töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

Att bo i Majorna. Bjurfors hjälper dig att hitta din bostad i Majorna.AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa majbor. Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa till-baka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser, som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Majornas 3 bästa:
Brunch på Cafe Zenit
Franska bageriet Boulangerie Ducoin
Ekobutiken Ekorätt

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Amiralitetsgatan 11D
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 931 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2018-01-28 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 326 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Visning: 2018-01-28 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Seglaregatan 35
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 361 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Djurgårdsgatan 24
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2018-01-28 12.30 Boka här