Alla bilder

Masthugget, Göteborg

Bäckegatan 30 A

På förhand
Utgångspris
2 500 000 kr
Avgift
3 489 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Välkomna till Bäckegatan 30A!. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Välkomna till Bäckegatan 30A!
Föreningens lummiga gård bjuder på grönskande miljöer. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Föreningens lummiga gård bjuder på grönskande miljöer
Interiörbild. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Interiörbild. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Gemensamma uteplatser och grillar finns att tillgå. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Gemensamma uteplatser och grillar finns att tillgå
Välkomna till denna oas!. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Välkomna till denna oas!
Interiörbild. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Planlösning. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Längs med Fjällgatan ligger det nyöppnade bageriet Bullen & Brödet. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Längs med Fjällgatan ligger det nyöppnade bageriet Bullen & Brödet
Här finns även frukt- och grönsakshandlare. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Här finns även frukt- och grönsakshandlare
Ett stenkast från bostaden väntar trevliga promenadstråk vid Masthuggskyrkan. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Ett stenkast från bostaden väntar trevliga promenadstråk vid Masthuggskyrkan
Och inte minst slottskogen.... Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Och inte minst slottskogen...
...en oas mitt i stan. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
...en oas mitt i stan
Sommartid intar du måltiderna på föreningens nyanlagda trädäck. Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Sommartid intar du måltiderna på föreningens nyanlagda trädäck
Lummig omgivning och närhet till både.... Bäckegatan 30 A - Bjurfors
Lummig omgivning och närhet till både...

Beskrivning

Generösa umgängesytor i Charmiga Masthugget

Beskrivning

Välkomna till denna väldisponerade bostad i charmiga Gamla Masthugget bara ett stenkast från Slottskogens vackra och natursköna omgivningar. De härliga sällskapsytorna utgörs av kök och vardagsrum i öppen planlösning som bjuder in till trivsamma middagar och sociala tillställningar. Spröjsade fönster, fina listverk och generös takhöjd gör detta till ett hem att trivas i! Rofyllt sovrum med lugnt läge in mot föreningens ljuvliga innergård. Modernt badrum i tidlös färgpalett med insynsskyddat fönster för ett behagligt ljusinsläpp.

Här bor ni i en stabil, välskött förening med en underbar gemenskap. En grönskande gård med gemensamma uteplatser, grillar och naturliga mötesplatser. Söker du stadspulsen har du direkt närhet till Linnégatans stora utbud av caféer och restauranger. Buss 60 tar dig snabbt vidare in till stan.

Rumsbeskrivningar

Med ett bekvämt läge en trappa upp välkomnas ni in i en rymlig möblerbar hall med avhängningsmöjligheter såväl som gott om förvaring i en skjutdörrsgarderob rakt fram. Ett fint parkettgolv löper från hallen vidare in i övriga bostaden. De vita väggarna gör sig väl med bostaden och inger en luftig och ljus känsla.

Vidare in finner ni de underbara sällskapsytorna i form av kök och vardagsrum i öppen planlösning. Ljusa väggar i en sober ljusbeige kulör inbringar värme till rummet. I det väl tilltagna köket råder det varken brist på arbetsytor eller förvaring. Bakom luckorna i ljus ek kan fi få plats med det mesta. Ovan bänkskivan i ek sitter en smakfull ljusgrå mosaik. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn, diskmaskin, fläktkåpa och kyl/frys. När det vankas festligheter kan ni med lätthet duka upp till långbord och ha minst tio nära vänner på bjudning. Vid trivsamma hemmakvällar finns det gott om plats för en gedigen soffgrupp med tillhörande möbler. Två vackra spröjsade fönster i tidstypisk utformning skänker rikligt med ljus.

För en god natts sömn har ni sovrummet som ligger med rofyllt läge in mot föreningens lummiga innergård. Här finner ni två garderober som tar hand om förvaringen. Väggarna kläs av en ljuv pastellgrön färg som bidrar ytterligare till den harmoniska känslan.

Badrummet är generöst utformat med helkaklade väggar i vitt med ett dekorativt mosaikparti i en ljugrånyans. Utrustningen består av handfat, spegelskåp och dusch med dragbar glasdörr. Ett insynsskyddat fönster förser rummet med ett behagligt ljus och möjliggör praktisk vädring.

Fakta

Bostadsrättsförening

Föreningens fastigheter byggdes 1934 och består av 42 stycken lägenheter varav 38 upplåtes med bostadsrätt och 4 st upplåtes med hyresrätt. När någon av dessa hyresrätter sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att stärka föreningens redan goda ekonomi. Föreningen har 6 st hyresrättslokaler.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättats 2014 och sträcker sig fram till 2030. Just nu tas det in offerter på en relining av stammarna i bottenplattan. Föreningen har mycket pengar i kassan och behöver troligtvis inte höja avgifterna på grund av detta.

1974: Rörstam- och elstambyte

2006: Totalrenovering fönster, omputsning av fasad, totalrenovering av puts på respektive fastighets sockel.

2010: Dränering av samtliga hus, löpande partiellt stambyte: I samband med badrumsrenovering går föreningen in och byter den horisontella stammen och stammen ner till nästa lägenhet.

2011: Iordningställande av gården

2012-2013: Omläggning av tak, taken lades om med lertegel.

2013: Byte av expansionskärl

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Fiber via Bredbandsbolaget (100/100 ingår i avgiften).

Energiprestanda

Energiklass A, energiprestanda 157 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd beläget i samma uppgång som bostaden. I föreningen finns barnvagnsrum, cykelförråd, och tvättstuga med torkrum (beläget i uppgång 30A), övernattningslägenhet (32B), gemensamhetslokal (32B) och snickarrum (36B).

Gårdsplats/innergård

Mysig och lummig uteplats med sommarmöbler på nylagd trall.

Parkering

Boendeparkering finns även att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övrigt

Här bor man lugnt och bekvämt med tillgång till affärer och kommunikationer. Med en kort promenad nås både Linnégatan med dess puls och utbud. Härliga Slottsskogen ligger endast ett stenkast från lägenheten. Masthugget var hamnens, varvens och sjöfartens arbetarstadsdel. Under 1700- talets uppsving utvecklades masthuggsområdet och under 1800-talets två sista decennier fick Masthugget sin bebyggelse av huvudsakligen landshövdingehus och trähus.

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 489 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja
Övrigt ingår
Bredband (Fiber via Bredbandsbolaget 100/100)

Ekonomi

Andel i föreningen
2,34%
Årsavgift i föreningen
41 868 kr
Andel av årsavgiften är
2,64%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
443 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 500 000 kr
Lägenhetsnummer
36
Våningsplan
1 av 3 *
Rum
2
Boarea
58 kvm
Byggår
1934
*

Våningsplan 1 av 3.

Driftskostnad

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning.

Planskiss

Planlösning

Karta

Bäckegatan 30 A

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta Att bo i Masthugget - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Masthuggets 3 bästa:
Bageriet Bullen och brödet
Brasilianska restaurangen Ipanema
Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vaktmästaregången 7
  som utgångspris
  1 900 000 kr
  Månadsavgift
  2 288 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!