Alla bilder

Örgryte - Torp, Göteborg

Barbro Hörbergs Gata 7

Nyproduktion
Budgivning pågår
Utgångspris
5 750 000 kr
Avgift
5 348 kr
Antal rum
4
Boarea
98,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 6 250 000 kr
BudBudgivareDatumTid
6 250 000 krBudgivare 42017-04-2112:40
6 200 000 krBudgivare 32017-04-2112:31
6 150 000 krBudgivare 42017-04-2112:31
6 100 000 krBudgivare 32017-04-2112:27
6 050 000 krBudgivare 42017-04-2112:17
6 000 000 krBudgivare 32017-04-2112:01
5 950 000 krBudgivare 42017-04-2111:50
5 900 000 krBudgivare 32017-04-2019:13
5 850 000 krBudgivare 12017-04-2013:48
5 750 000 krBudgivare 22017-04-2013:24
5 700 000 krBudgivare 12017-04-2010:34

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Varmt välkomna att bo och trivas på Barbro Hörbergs Gata 7 i Brf Synvillan. Bild från Skanska. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Varmt välkomna att bo och trivas på Barbro Hörbergs Gata 7 i Brf Synvillan. Bild från Skanska
Planritning. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Planritning
Planritning med ungefärlig storleksangivelse. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Planritning med ungefärlig storleksangivelse
Bild på området samt placering på bostaden. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Bild på området samt placering på bostaden
Ritning på det kommande köket, innan tillval är gjorda. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Ritning på det kommande köket, innan tillval är gjorda
Traditionella detaljer såsom teglade takfötter som möter taket. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Traditionella detaljer såsom teglade takfötter som möter taket
Husen sluttar ner i etapper. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Husen sluttar ner i etapper
Vacker fastighet som kommer vara helt inflyttningsklar hösten 2017. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Vacker fastighet som kommer vara helt inflyttningsklar hösten 2017
Ett stenkast från ingången har man tillgång till hela Skatås och den fantastiska parken. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Ett stenkast från ingången har man tillgång till hela Skatås och den fantastiska parken
Interiörbild. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Skulpturen kommer att förgylla utomhusmiljön. Från Skanskas konsttävling. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Skulpturen kommer att förgylla utomhusmiljön. Från Skanskas konsttävling
Vacker glaskonst som pryder entréerna: "Testbilder". Anknyter till tidigare TV-huset. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Vacker glaskonst som pryder entréerna: "Testbilder". Anknyter till tidigare TV-huset
Mellan husen i området finns gemensamma uteplatser som skapar sammanhållning. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Mellan husen i området finns gemensamma uteplatser som skapar sammanhållning
Precis vid infarten till området hittar du spårvagnshållplatsen Bögatan. På 6 minuter är du i stan.. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Precis vid infarten till området hittar du spårvagnshållplatsen Bögatan. På 6 minuter är du i stan.
Bö affärscentrum. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Bö affärscentrum
Ovanför Örgryte-Torp finns det anrika området Stora Torp. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Ovanför Örgryte-Torp finns det anrika området Stora Torp
Om man fortsätter uppåt den vackra och rofyllda skogsvägen når man Delsjöns naturområde. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Om man fortsätter uppåt den vackra och rofyllda skogsvägen når man Delsjöns naturområde
Rofyllda promenader utanför husknuten. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Rofyllda promenader utanför husknuten
Efter en kort promenad går man förbi en gammal hästgård. Här säljs färska ägg. Besök även hönorna!. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Efter en kort promenad går man förbi en gammal hästgård. Här säljs färska ägg. Besök även hönorna!
På vägen kan man stanna till vid Café Lyckan för en fika eller lite våfflor. Här finns även kaniner. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
På vägen kan man stanna till vid Café Lyckan för en fika eller lite våfflor. Här finns även kaniner
Man passerar även 4:ans hål på Delsjö Golfklubbs bana. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Man passerar även 4:ans hål på Delsjö Golfklubbs bana
Delsjö badplats, 25 minuters gångavstånd! Och en fantastisk promenad dit med mycket att titta på. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Delsjö badplats, 25 minuters gångavstånd! Och en fantastisk promenad dit med mycket att titta på
Härlig sandstrand vid Delsjön. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Härlig sandstrand vid Delsjön
Skatås motionsanläggning för den hurtige!. Barbro Hörbergs Gata 7 - Bjurfors
Skatås motionsanläggning för den hurtige!

Beskrivning

Högst upp i huset med fokus på sällskapsytor och tidsenliga val

Beskrivning

Här erbjuds en nyproducerad lägenhet med närhet till både natur och stadskärnan. Detta boende är något utöver de vanliga och erbjuder ett hem som andas kvalité och nytänkande.

Bostaden är mycket välplanerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger stora sociala ytor. Köket är välutrustat och har moderna materialval från Marbodal. Det finns bra avställningsytor och praktisk förvaring bakom släta vita luckor. Vardagsrummet är lätt att möblera och de stora fönstren tillsammans med den rymliga balkongen om 7,5 kvm bidrar till ett härligt ljusinsläpp i hela lägenheten. Luftigt badrum i stilrena val som innehar en tvättdel. Det finns även en gästtoalett.

Kvarteret Örgryte-Torp

Granne med Stora Torp och slottsträdgården växer Brf Synvillan fram och blir ett familjevänligt kvarter i ett av stans mest attraktiva lägen. Synvillan blir dessutom Svanenmärkt och omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstan. Så löd en del av Skanskas information för Brf Synvillan.

Johan Casselbrant och Kanozi Arkitekter i Göteborg har ritat Brf Synvillan. De har tillsammans skapat en känsla av sammanhållning i både kvarter och stadsdel. De har tagit hand om befintliga miljöer och låtit det nya kvarteret lyfta det som redan funnits. Man har skapat en mer klassisk tappning. Här finns mer traditionella detaljer såsom teglade takfötter som möter taket och tegelramar runt fönstren vilket bidrar till den sobra elegans som kännetecknar det nya området.

Husen byggs med lite förskjutning i höjden, vilket gör att den naturliga grönskan följer med ner för den sluttande tomten och in mellan kvarteren. Likaså närheten till slottet Stora Torp med dess vackra trädgård skapar en fridfull känsla i det direkta närområdet.

Husens fem entréer ska prydas med glaskonst och en bronsstaty uppförs i bostadsområdet. Offentlig konst skapar en känsla av plats och utrymme, och gör människor mer medvetna om sina miljöer och mer intresserade av att bevara dem.

Närmsta omgivningen

Örgryte Torp är ett attraktivt område där alla kan trivas. Utanför dörren finns grönska och ett stenkast därifrån hittar du Delsjöområdet och Skatås motionscenter där bad och annat friluftsliv lockar. Här finns flertalet trevliga motionsslingor, även fotbolls och volleybollplaner erbjuds. På 10 minuters promenad från bostaden finns även GLTK tennisklubb, Nordic Wellness Gym och Göteborgs fältrittklubb. För de med barn, kommer Poseidon bygga en förskola med fyra avdelningar i de husen som ligger skyddade längst in i området vid en återvändsgata, på Gun Wallgrens Gata. På gården blir det gott om utrymme för lek och umgänge. Denna kommer öppna den 3 augusti.

Även mat och shoppingfantaster kan skatta sig lyckliga här, då tillgången till hela stadens utbud av restauranger och caféer alltid är nära till hands. På fina cykelvägar tar du dig även snabbt och enkelt till Göteborg city. Om du hellre vill ta spårvagnen går den strax utanför din nya lägenhet då kommunikationerna i området är ypperliga. Spårvagnshållplatsen Bögatan som är närmast, trafikeras av linje 5. På endast 6 minuter nås Korsvägen och sedan Avenyn. Brunnsparken nås på 13 minuter.

Annat som är bra att tänka på är att evenemangsstråket verkligen är nära. Både för sportfantaster men även andra som vill gå på olika artistframträdanden eller mässor. Ta en uppfriskande promenad och slipp leta parkeringsplats om det skulle vara fullt på kollektivtrafiken efter ett Ullevi-arrangemang.

Butiker

Inom närområdet finns närbutiken Tempo, placerad på närliggande Bögatan och här finns även service- och blomsterbutik samt en thairestaurang och pizzeria. Vid Sankt Sigfrids plan finns fler restauranger samt en blomster- och inredningsbutik. ICA Fokus finns för veckohandling. I Focushuset finns även systembolag, apotek, skomakare och butiker, frisör samt restaurang.

Rumsbeskrivningar

Högst upp i huset, stora fönsterpartier i två väderstreck, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en härlig atmosfär och känsla av ljus och rymd. Den härliga sällskapsytan om hela 38,5 kvm i kök och vardagsrum gör det till en plats man vill umgås i. Vacker entré med hiss som tar dig upp till våningsplanet och ner till garaget.

Direkt när du kommer in i hallen ligger en praktisk klinker i en sandfärgad nyans, perfekt för regnigare dagar. Därefter övergår golvet till en slitstark stavparkett i ek som fortsätter vidare in till bostadens alla rum. Väggarna är målade i vitt vilket är genomgående för hela lägenheten. Skjutdörrsgarderober med vita dörrar med Mirro-system och städskåp skapar praktiska förvaringsmöjligheter. Man har även satt in dimmer för takbelysning på båda strömbrytarna i hallen. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Det spatiösa sällskapsrummet har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till den härliga balkongen i sydvästläge. Det finns gott om plats för den större soffgruppen och middagsbord för flertal personer.

Man har satt in dimmer för takbelysning på tre stycken lamputtag i vardagsrummet.

Skåpinredningen i vitt matchar harmoniskt mot bänkskivan i laminat (Flinga 603). Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt fasat kakel med grå fog som lyses upp av en spotlightsramp som är placerad under överskåpen. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, inbyggd micro, inbyggnadsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Alla vitvaror är från Siemens och Bosch. Man har även satt in dimmer för takbelysning på båda strömbrytarna i köket.

Balkongen på 7,5 kvm är rymlig och erbjuder sol under större delen av dagen då läget är sydväst. Här får man plats med större möblemang.

Det största av sovrummen är hela 13,5 kvm. Här får man med lätthet plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Parkettgolv och vitmålade väggar. Bra förvaring med skjutdörrsgarderober med Mirro-inredning som har vita dörrar.

Vägg i vägg med det största sovrummet ligger ännu ett sovrum. Här inne är det 8,5 kvm vilket gör att det ryms såväl dubbelsäng som en enkelsäng och skrivbord. Även här finner man det genomgående parkettgolvet. Väggarna är vitmålade.

Det minsta av sovrummet nås direkt till vänster från hallen. Här ligger samma genomgående parkettgolv och väggarna är vitmålade. Förvaring får man via en skjutdörrsgarderob med Mirro-inredning som har vita dörrar.

Det största badrummet når man till vänster från hallen. Här möts man av en stilren och fräsch känsla där väggarna helkaklade i vitt med liggande sättning, kakel från Höganäs i blankt utförande med grå fog, storlek 24x45 cm med rak sättning. På golvet ligger en beige klinker (Nordic Ivory 16,5x16,5) med skön underliggande golvvärme. Badrummet är inrett med dusch med vikbara glasdörrar, vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, vattenburen handdukstork med elpatron samt väggskåp. Man har också sin egen tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med ovanliggande bänkskiva i laminat. Oerhört praktiskt att kunna sköta allt i lägenheten! I taket sitter dimbara led spotlights som ger en mysig stämning.

Längre in i hallen når man bostadens gästtoalett. Detta är inrett med samma klinker som det större badrummet. På väggarna sitter ett vitt kakel från Höganäs i blankt utförande, storlek 20x20 cm med ljusgrå fog. Här finns städvänlig vägghängd wc, handfat samt spegelskåp med belysning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen har fått namnet Synvillan, efter Göteborgshumorns namn på Sveriges Televisions och Sveriges Radios före detta lokaler, som tidigare låg på samma plats. Barbro Hörbergs Gata kommer till minne av viskompositören och sångerskan Barbro Hörberg.

Brf Synvillan registrerades av Bolagsverket 2012-12-15. Det är en nybyggnad av 87 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus på fastigheten Göteborg Torp 50:7.

Inflyttning beräknas ske under perioden juni-oktober 2017 i föreningen. Denna lägenhet har möjlig inflytt from 17 augusti 2017.

Lägenheterna är fördelade på: 1 rok á 10 st, 1,5 rok á 2 st, 2 rok á 26 st, 3 rok á 20 st, 4 rok á 24 st, 5 rok á 5 st.

Den totala boarean uppgår till ca 6 837 kvm.

Byggprojektet genomförs på totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år from entreprenadens färdigställande. Före första tillträdet, samt efter två år sker en besiktning av en opartisk besiktningsman. De fel som besiktningsmannen noterar och för vilka Skanska är ansvarig kommer åtgärdas av Skanska inom en av besiktningsmannen fastställda tidsperiod.

Köparen av denna lägenhet kan om avtal ingåtts och om tidpunkten passar, delta vid besiktningen som görs före färdigställandet.

TV/Internet-anslutning

Fastigheten är ansluten till fibernät via Com Hem. Lägenheterna är förberedda för bredband, IP-telefoni och digital-TV. Kostnaden för grundutbudet ingår i månadsavgiften, därutöver går det att beställa ett utökat abonnemang som betalas av lägenhetsinnehavaren.

Energiprestanda

Det finns ingen upprättad energideklaration för den aktuella fastigheten ännu då detta är nyproduktion.

Övriga utrymmen

Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren. Storleken är ca 4 kvm.

Föreningen har gemensamt cykelförråd och rullstols/barnvagnsförråd.

Uteplats/balkong

Balkong om ca 7,5 m², läge sydväst.

Gårdsplats/innergård

Utemiljön kommer bli en vacker och tilltalande plats när allt är färdigställt. Tanken är att grönskan ska flyta ner mellan husen. Man pratar även om en lekplats.

Huset blir inte bara Svanenmärkt utan har också flera miljösmarta detaljer. Man anlägger en Rain Garden som är en planteringsyta med vattenspegel som använder och tar hand om dagvattnet. Här kommer växter planteras och skapar en biodynamisk miljö som förgyller utsikten. I anslutning till denna kommer det finnas bänkar att koppla av på. Naturlig mötesplats för grannar och familjer!

Parkering

57 garageplatser i källarplan. Till garageplatserna är det separat kö.

Kostnad för garage: 1250 kr/månad.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 348 kr
Övrigt ingår
Värme och kallvatten
Kommentar månadsavgift
Obligatoriskt tillägg för tv, bredband och telefoni tillkommer på 167 kr/mån. Dessutom tillkommer en schablonavgift för uppvärmning av vatten, 123 kr/mån samt hushållsel, 350 kr/mån. Avgiften för uppvärmning av vatten och hushållsel preliminärdebiteras. Avräkning sker därefter mot verklig förbrukning.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
64 176 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 750 000 kr
Lägenhetsnummer
7-1401
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
98,5 kvm
Byggår
2017

Planskiss

Planlösning
Planritning
Planlösning
Planritning med ungefärlig storleksangivelse

Karta

Barbro Hörbergs Gata 7

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

Att bo i Örgryte – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Att bo i Örgryte – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Örgrytes 3 bästa:
Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
Fiori Blommor
Inredningsbutiken Solgläntan

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.