Alla bilder

Tuve/Säve, Göteborg

Glöstorps Röseväg 12

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
2 419 kr
Antal rum
1,5
Boarea
40,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

26 nov

26 nov

Kl 13:15-13:45

Välkommen på visning! Anmälan krävs.

27 nov

27 nov

Kl 18:45-19:15

Välkommen på visning! Anmälan krävs.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Alla bilder

Beskrivning

Attraktiv och optimalt planerad etta högst upp i huset med stor balkong.

Beskrivning

Modern, ljus och optimalt planerad 1,5 med stort fönsterparti och balkong högst upp i huset. Här bor man i föreningen Brf Vitsippan som uppfördes 2012 på en höjd i Tuve. Bostaden präglas av smakfulla materialval och genomtänkta lösningar. Planlösningen är öppen och social, anpassad efter en modern livsstil med integrerat kök och allrum, vilket ger trevliga ytor för umgänge. Sovalkoven skärmas smart av med hjälp av en vägg. Det klassiska köket från Marbodal och helkaklade badrummet med fina detaljer ger lägenheten en stilren prägel. Rofylld sovalkov där man enkelt kan inreda med dubbelsäng och sängmöbler. De genomgående vita väggarna och stora fönsterpartierna ger bostaden rymd och ljus.

Interiör

Välkommen till ett modernt boende där det lagts extra vikt på att skapa en harmonisk känsla genom en trivsam, ljus planlösning med stort fönsterparti mot naturen. Genom smakfulla materialval och genomtänkta lösningar är detta en bostad att trivas i. Här är det genomgående ljusa väggar och på golven ligger till större del klarlackad ekparkett.

Ta klivet in i den inbjudande och rymlig hall med grå klinkers som längre in i lägenheten övergår i ekparkett. Direkt till vänster om entrédörren återfinns en rymlig skjutdörrsgarderob som ger god plats till förvaring. I hallen finns även en hatthylla till höger.

Från hallen når man kök och allrum som har en öppen, social planlösning. De stora fönsterpartierna skapar ett vackert ljusinsläpp, men ligger samtidigt privat med sikt mot ett skogsområde. I allrummet finns även en rofylld sovalkov som smart skiljs av med hjälp av en vägg. Här kan du enkelt inreda med dubbelsäng. I vardagsrummets förlängning ligger utgången till den stora balkongen.

Den inglasade balkongen har en härlig utsikt över Tuve och erbjuder många soltimmar, en perfekt plats för sociala sammanhang. På golvet ligger skön trätrall för fötterna.

Köket, av modell Marbodal Form, är klassiskt och smakfullt med vita ramluckor, silvriga handtag, vitt liggande kakel och underlimmad bänkskiva i grå, mönstrad laminat. Njut av att laga mat i detta kök av högsta funktionalitet, mycket skåp och gott om arbetsyta. Här har man även en generös matplats för flera invid fönster. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt (Fläktwoods), kombinerad kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn och helintegrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror (förutom fläkten) är av märke Electrolux från 2012.

Det helkaklade badrummet är modernt och smakfullt med vita kaklade väggar och en grå fondvägg. På golvet ligger ett svart klinkergolv med skön golvvärme. Här finns tvättställ, spegelskåp med spotlights, dusch med avskiljande glasvägg, handdukstork och toalett. I detta stora badrum inryms även en mycket praktiskt tvätthörna med arbetsbänk och tre överskåp ovan tvättmaskinen och torktumlaren från Electrolux.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 132:3

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vitsippan i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
64
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Vitsippan består av 64 st bostadsrättslägenheter fördelat på två huskroppar. Föreningen äger fastigheten Tuve 132:3 och är en privatbostadsföretag.

Då husen är så pass nya finns inga planer för underhåll, reparationer eller investeringar i någon stor omfattning. Föreningen har tre lån som är bundna med olika bindningstider. Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

2015 genomfördes garantiarbeten på båda husen.
2015-2016 utfördes OVK-besiktning.
2016-2017 utformades en ny cykelparkering, glasades entrén i hus 5 in samt sattes övervakningskameror upp i soprummen.

Föreningen följer en femårsplan. Man planerar bland annat att under 2017-2018 sätta upp belysning vid gångvägarna i föreningen samt att undersöka möjligheterna till solenergi. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering

I föreningen finns 35 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 275 kr/månad respektive 350 kr/månad för plats med elstolpe. Föreningen förfogar även över 29 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 450 kr/månad. Då det finns lika många parkeringar som lägenheter i föreningen försöker styrelsen se till att medlem som flyttar till föreningen får antingen en garage- eller parkeringsplats. Det finns även 2 MC-parkeringar. Parkeringen ingår i en gemensamhetsanläggning.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV, Internet (fiber) och IP-telefoni via Telia Triple Play.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård med grill och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Till samtliga lägenheten följer ett källarförråd.
Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje hus.
I hus nr 13 finns föreningens fina gästlägenhet. Lägenheten är på 48kvm och har fyra sovplatser samt fullt utrustat kök.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 419 kr

I avgiften ingår värme, kabel-TV och bredband och IP-telefoni. Kostnad för el och vatten tillkommer enligt individuell mätning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,91921%
Årsavgift i föreningen
29 028 kr
Andel av årsavgiften är
1,01%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
462
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
40,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Glöstorps Röseväg 12

Området

Mäklaren om Tuve och SäveAtt bo i Tuve och Säve - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

SERVICE OCH SKOLOR
Tuve och Säve har gott om förskolor, familjedaghem och skolor. En av grundskolorna har en montessori-inriktning. Torget i Tuve är livaktigt och populärt trots närheten till Backaplan och Wieselgrensplatsen. Livsmedelsaffärer, blomsterhandel, bank, post, apotek m.m. ger en bra service till de boende.

FRITID
S:t Jörgens golfbana, inte långt ifrån Tuve och Säve, är en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan. Kring vallen har det vuxit upp en ”idrottsby” med bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida. Säve Depå är ett militärområde med ett stort antal anläggningar, bl.a. skjutbanor, fotbollsplan, sporthall och samlingslokaler. Aeroseum är ett populärt utflyktsmål. Nere i en tidigare militär berganläggning finns flygupplevelser för alla åldrar. Här finns flera utställningar och flera riktiga flygplan såsom jaktplanen Draken och Viggen samt segelflygplan och helikoptrar.

NATUR
Hisingsparken strax söder om Tuve är en tillgång, med vackra naturpartier, vandringsstigar och Kättilsröd 4H-gård. Djupedal är östra och norra Hisingens stora friluftsområde. Nordre Älv är ett betydelsefullt vattendrag för fisk. Genom älven vandrar lax och öring till lekplatser högre upp i vattensystemet.

HISTORIA
Jordbruket har varit dominerande i Säve sedan urminnes tider. Många av markerna har brukats oavbrutet sedan järnåldern och än idag är det en typisk jordbruksbygd om än med vissa förortsinslag. Det finns väldigt många fornlämningar i området, främst i samhällena runt Säve.

KOMMUNIKATIONER
Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen. Kornhalls färja går från Kornhall på Kungälvssidan över Nordre Älv till Brunstorpsnäs i Säve. Två linfärjor används på leden.

Köpa eller sälja bostad i Tuve eller Säve? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.