Alla bilder

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 1

Utgångspris
5 675 000 kr
Avgift
2 961 kr
Antal rum
2
Boarea
81 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Välkomna in i denna stilfulla och omsorgsfullt renoverade bostad. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Välkomna in i denna stilfulla och omsorgsfullt renoverade bostad
Stilfull modernitet möter sekelskiftets bästa sidor här i form av pampiga spegeldörrar. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Stilfull modernitet möter sekelskiftets bästa sidor här i form av pampiga spegeldörrar
Rymligt sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Rymligt sovrum med plats för den stora dubbelsängen
Från sovrummet och hallen har ni direkt access till en lyxig, walk-in-closet. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Från sovrummet och hallen har ni direkt access till en lyxig, walk-in-closet
Köket var färdigrenoverat 2014 med inredning från HTH. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Köket var färdigrenoverat 2014 med inredning från HTH
Härlig balkong i sydvästläge mot innergården. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Härlig balkong i sydvästläge mot innergården
Nyrenoverat badrum - fullutrustat med, toalett, dusch, handfat och tvättmaskin. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Nyrenoverat badrum - fullutrustat med, toalett, dusch, handfat och tvättmaskin
Interiörbild. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Varmt välkomna på visning!. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Varmt välkomna på visning!
Interiörbild. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Planlösning. Aschebergsgatan 1 - Bjurfors
Planlösning

Beskrivning

Stilfull sekelskiftestvåa med balkong!

Beskrivning

Mitt i Vasastadens pulserande hjärta finns denna lägenhet där stilfull modernitet möter sekelskiftets bästa sidor i form av pampiga spegeldörrar, bevarade stuckaturer och en gedigen takhöjd. Utanför bostadens stora fönsterpartier blickar ni ut över Vasaparkens grönska och myllret kring en av stadens mest ikoniska knutpunkt.

Lägenheten präglas av välmedvetna materialval och i det exklusiva köket är arbetsytorna av carraramarmor och vitvaror från Siemens. Från köket når man även bostadens balkong som ligger i sydvästläge med utsikt emot den lugna innergården.

Bo mitt i populära Vasastaden med allt du kan tänkas behöva endast en promenad bort. Med shopping, nöjesliv och grönområden runt knuten är det här ett hem du verkligen kan trivas i.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivningar

Välkomna in i detta eleganta sekelskifteshem precis vid Vasaplatsen. Redan i det pampiga trapphuset upplever man omedelbart den vackra sekelskiftesstilen som präglar byggnaden och dess lägenheter. När du sedan tagit hissen upp till tredje våningsplanet och klivit in i hallen slås du omedelbart av den slående takhöjden. I hallen finns gott om plats för avhängning, och även direkt access till en walk-in-closet.

Höger om hallen kommer man vidare in till det exklusiva badrummet som är nyrenoverat år 2016. Här breder sig det, för lägenheten, enhetliga carraramarmorgolvet ut sig och möter vita laserskurna kakelplattor. Badrummet är utrustat med toalett, dusch, inbyggd tvättmaskin, golvvärme, handdukstork, downlights samt ett badrumsskåp.

Vidare in i bostaden når man det fantastiska köket. Köket var färdigrenoverat 2014 med inredning från HTH. Marmorskivan på arbetsbänken bryter av de vita luckorna på ett elegant sätt och köksön bidrar till ytterligare det moderna intrycket som man slås utav.

Från köket når man lägenhetens balkong som ligger i sydvästläge och vetter ut emot den lugna innergården. Ett ostört och privat läge mitt i centrala Göteborg.

Om man istället följer lägenheten rakt fram från entrén kommer man till bostadens pampiga sällskapsdel. Ett stort vardagsrum med hög takhöjd och med rikligt ljusinsläpp ifrån fönsterpartierna ut emot Aschebergsgatan. På golvet ligger en klassisk lackad fiskbensparkett och väggarna är målade i en modern, gråskalig färgtappning. De höga golvlisterna ger vardagsrummet ytterligare en dimension och signalerar karaktär i kombination med stuckaturerna i taket.

Ett par spegeldörrar avgränsar vardagsrummet från sovrummet. Här sover du ostört med Vasaparkens grönområden utanför fönstret. Fiskbensparketten löper vidare från vardagsrummet in i sovrummet och väggarna är vita och bredspacklade. Även från sovrummet har du tillgång till samma walk-in-closet som har access från bostadens entré.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Häggen-Vasastaden förvärvade år 2005 fastigheten Vasastaden 17:2. Fastigheten bebyggdes 1888 och består av 1 flerbostadshus i 5 våningar med entré från Aschebergsgatan 1 och Vasagatan 23. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 856 kvm, varav 2 584 kvm utgör lägenhetsyta och 272 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 22 lägenhet med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

Följande renoveringar har genomförts i fastigheten:

1983: RO-renovering.

2005: Omputsning av fasad. Omläggning av tak. Renovering av balkonger (2 balkonger mot gatan). Fönsterrenovering (omkittning och målning).

2006: Entré Aschebergsgatan (uppfräschning med ny matta och växter). Renovering av cykelrum (omgjort till mötesrum med akustiktak). Hisslarm. Klotterskydd.

2007: Energispar. Trapphus. Bullermätning. Rökgångar (inspektion av fastighetens rökgångar). Ventilationsbrandskydd (kontroll av fastighetens ventilationsbrandskydd). Installation av åskledare. Förbättring och utbyte av lås.

2008: Energideklaration. Reparation av hiss (Aschebergsgatan). Ny säkerhetsdörr till apparatsrummet i källaren. Ljusdetektorer insatta i porten på Vasagatan och 2 st på gården samt i källarentré Aschebergsgatan. Framtagning av ritningar och underlag för portar i ursprunglig stil samt tillverkning. Diverse underhåll. Rengöring och målning av samtliga fönsterbleck. Tvättning av fasad och viss fasadrenovering. Målning och uppfräschning av båda trappuppgångarna.

2012-2013: Balkongbyggnation.

2013: Nytt porttelefonsystem, nya tvättmaskiner i tvättstugan.

2014: Byte till bullerfönster på samtliga fönster ut emot gatan.

Kommande renoveringar:

Fastigheten bedöms vara i gott skick och nästa projekt väntas bli att se över ventilationssystemet under 2018.

Förvaltning av Revisorsringen AB.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Övriga utrymmen

Det finns vindsförråd.

Uteplats/balkong

Balkong

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 961 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
3,375%
Årsavgift i föreningen
35 532 kr
Andel av årsavgiften är
3,39%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 675 000 kr
Lägenhetsnummer
08
Våningsplan
3 av 6 *
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
81 kvm **
Byggår
1888
*

Våningsplan 3 av 6.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
120 kr
Summa
420 kr

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Aschebergsgatan 1

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Vasastadens 3 bästa:
Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
Michelin-restaurangen Koka

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Viktoriagatan 8 B
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 193 kr
  Antal rum
  2.5
  Boarea
  67 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Aschebergsgatan 5
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 178 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 44
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 192 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm