Alla bilder

Vasastaden, Göteborg

Storgatan 41

Exkl.
Utgångspris
8 500 000 kr
Avgift
4 600 kr
Antal rum
4
Boarea
150 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Vi presenterar en totalrenoverad paradvåning om 150 kvm. Storgatan 41 - Bjurfors
Vi presenterar en totalrenoverad paradvåning om 150 kvm
Rejäl takhöjd och öppna parkettytor kompletteras med kakelugn och öppen spis. Storgatan 41 - Bjurfors
Rejäl takhöjd och öppna parkettytor kompletteras med kakelugn och öppen spis
Vacker kakelugn som tronar i ett av hörnen i vardagsrummet. Storgatan 41 - Bjurfors
Vacker kakelugn som tronar i ett av hörnen i vardagsrummet
Många detaljer bevarade. Storgatan 41 - Bjurfors
Många detaljer bevarade
Tre rum i fil ger en härlig känsla. Storgatan 41 - Bjurfors
Tre rum i fil ger en härlig känsla
Första rummet i fil används idag som vardagsrum. Storgatan 41 - Bjurfors
Första rummet i fil används idag som vardagsrum
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors
En traditionell öppen spis ger rummet rätt inramning. Storgatan 41 - Bjurfors
En traditionell öppen spis ger rummet rätt inramning
Den nyslipade fiskbensparketten försvinner bort mellan valven. Storgatan 41 - Bjurfors
Den nyslipade fiskbensparketten försvinner bort mellan valven
Här i matsalen sitter festen i väggarna och är platsen för alltifrån högtidsdagar till stora fester. Storgatan 41 - Bjurfors
Här i matsalen sitter festen i väggarna och är platsen för alltifrån högtidsdagar till stora fester
Vackra stuckaturer. Storgatan 41 - Bjurfors
Vackra stuckaturer
Rummet längst in i fil används idag som master bedroom. Storgatan 41 - Bjurfors
Rummet längst in i fil används idag som master bedroom
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors
Det slipade trägolvet ger en varm och ombonad atmosfär ihop med de två höga fönstren. Storgatan 41 - Bjurfors
Det slipade trägolvet ger en varm och ombonad atmosfär ihop med de två höga fönstren
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors
Rymligt kök mot innergården. Storgatan 41 - Bjurfors
Rymligt kök mot innergården
Köket är centrerat runt en köksö där du kan duka upp vin och tilltugg till middagsgästerna. Storgatan 41 - Bjurfors
Köket är centrerat runt en köksö där du kan duka upp vin och tilltugg till middagsgästerna
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors
Köket har plats för ett stort matsalsbord. Storgatan 41 - Bjurfors
Köket har plats för ett stort matsalsbord
Från sovrummet mot gården nås balkongen. Storgatan 41 - Bjurfors
Från sovrummet mot gården nås balkongen
Balkong mot innergården. Storgatan 41 - Bjurfors
Balkong mot innergården
Förstklassigt badrum med både badkar och dusch. Storgatan 41 - Bjurfors
Förstklassigt badrum med både badkar och dusch
Här finns plats för både gästernas kläder och hallrumsmöbler. Storgatan 41 - Bjurfors
Här finns plats för både gästernas kläder och hallrumsmöbler
Vackert trapphus. Storgatan 41 - Bjurfors
Vackert trapphus
Varmt välkommen på visning!. Storgatan 41 - Bjurfors
Varmt välkommen på visning!
Planlösning. Storgatan 41 - Bjurfors
Planlösning
Interiörbild. Storgatan 41 - Bjurfors

Beskrivning

Sekelskiftesmodernt

Beskrivning

De tre stora salongerna ut mot gatan rymmer alla välkända detaljer och den rena, ljusa interiör vi förknippar med sekelskiftet. Det kanske mest förvånande är kvarteren är så fridfulla och grönskande, trots att storstadslivet bokstavligen väntar runt hörnet. I kök och badrum förflyttas du snabbt till vår tid med hjälp av urban design. Under sommarnattshimlen ute på balkongen är det svårt att föreställa sig att du bara befinner dig hundra meter från Avenyn.

Den pampiga hörnfastigheten ligger med ett av Göteborgs mest centrala lägen. Lika nära är det till friden mellan Vasaparkens höga träd. I huset ligger denna sekelskiftesvåning om 150 kvm fördelat på fyra rum och kök med en ansenlig takhöjd. En omfattande renovering de senaste åren har tagit fram interiörens ursprungliga ståt men på samma gång lyckats skapat en modern miljö präglad av urban lifestyle.

Våningens ton och atmosfär kännetecknas av just detta möte, mellan vår tids stilideal och överdådigt sekelskifte. Under en takhöjd på närmare tre meter samsas nyskapande design i kök och badrum med dubbla spegeldörrar, höga fönster och fotlister, takrosetter, stuckaturer samt nyslipade ekparketter. En öppen spis och en stilren vit kakelugn skapar atmosfär. Bland våningens huvudnummer bör nämnas de stora sällskapsytorna, det extraordinära badrummets design samt det stora köket och egen balkong mot gården.

Fastigheten byggdes av arkitekten och byggmästaren August Krüger (1822-1896). Krüger var tongivande under den period i slutet av 1800-talet då Vasastaden och Lorensberg växte fram. Nu blev gatorna breda och husen högre och allt pampigare, efter ideal från städer son Paris och Wien. Detta välkända hus stod klart 1875 och är kanske mest känt för det särpräglade hörntornet. Ett mått på husets dignitet, redan då det begav sig, är att Krüger här skapade en byggmästarvåning åt sig och sin familj i huset - vägg i vägg med denna magnifika fyrarumsvåning.

Lägets attraktionskraft kräver av lätt insedda skäl ingen närmare förklaring. Inom några minuters promenad når du faktiskt det mesta som innerstaden har att erbjuda i form av restaurang- och nöjesliv, shopping, service, skolor och kommunikationer. Lägg där till fördelen med att bo i en solid förening.

Rumsbeskrivningar

Redan i hallen blir våningens metropolitiska atmosfär tydlig. Du skulle lika gärna nyss ha kunnat lämna en gata i Paris eller - faktiskt - New York. Takhöjden på närmare tre meter är påtaglig och ekparketten i fiskbensmönster är fantastisk. Här finns plats för både gästernas kläder och hallrumsmöbler. Hallen har egentligen mer karaktär av genomgångsrum, då den förbinder till den stora våningens samtliga rum.

Bjud in dina gäster i vardagsrummet, den första av tre stora salonger i fil ut mot gatan. Ställ dig gärna i mitten av rummet. Genom dubbla valv med höga pardörrar ser du våningen i sin fulla bredd. Den nyslipade fiskbensparketten försvinner bort mellan valven. Vackra stuckaturer, takrosett, höga fotlister och de stilrena arkitekturlinjerna öppnar för vardagskvällar med sträckläsning i favoritfåtöljen eller fredagskvällar i soffan. En traditionell öppen spis ger rummet rätt inramning. Vågar du lämna lite fria ytor är detta ett rum som kan lugna den mest stressade innerstadsmänniska.

Nästa salong är den stora, kvadratiska matsalen med likadan parkett. Kaskader av ljus och den stora takhöjden ger en ljus och lätt atmosfär. Här i matsalen sitter festen i väggarna och är platsen för alltifrån släktens högtidsdagar till stora förfester. En klassisk "candle light dinner" lånar atmosfären från 1800-talet tack vare de två höga och djupa fönsternischerna, takrosetter, stuckaturer med mera.

Den sista salongen är våningens master bedroom. Det är lika stort som vardagsrummet och har samma inramning med sekelskiftesdetaljerna på plats. Det slipade trägolvet ger en varm och ombonad atmosfär ihop med de två höga fönstren. Bakom fondväggen döljer sig riktigt bra med förvaring i ett platsbyggt elfasystem. I taket sitter inbyggda spotlights.

Från sovrummet kommer du direkt ut i genomgångsrummet. Det stora badrummet ligger runt hörnet. Bakom sekelskiftesdörren döljer sig en överraskning. Du stiger in i ett flärdfullt badrum med stora kakel- och klinkerplattor i en mörkt skimrande ton. Det känns stort och välplanerat, atmosfären känns igen från ett bättre hotell. Intrycket domineras av ett enkelt och formrent badkar från Westerbergs. I ena hörnet finns dusch med taksil bakom glasvägg och toaletten från Villeroy & Bosch är vägghängd. Det fristående handfatet på bänkskivan ger ett extra elegant intryck. I golvet finns golvvärme och i taket infällda spotlights.

Intill badrummet ligger det stora köket som går i en sparsmakad och ren ton. Två stora fönsterpartier in mot gården ger ett härligt ljus. Grå klinker i stora plattor, vitkaklat stänkskydd och sobert svarta arbetsytor i sten skapar en atmosfär av både storstad och restaurangkök. Köket är centrerat runt en köksö där du kan duka upp vin och tilltugg till middagsgästerna. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, diskmaskin, kyl, frys och fläkt - alla i rostfritt utförande från Siemens. Infällda, dimbara spotlights i taket ger bra arbetsbelysning eller en mysig ljusmiljö. Köket rymmer också en matsalsmöbel för upp till 10 personer. Via köket kan du komma ner på föreningens innergård.

Tillbaka i hallen, till vänster om entrédörren ligger ytterligare ett sov-, arbets- eller gästrum. De vita väggarna står vackert mot det rena, nyslipade trägolvet med höga fotlister. En varm sommarkväll kan dörrarna ut till balkongen stå öppen. Den vetter ut över föreningens tysta innergård. Smidda balkongräcken ger karaktär. Här kan du ta dagens första kopp i morgonsolen, eller andas ut efter en lång dag.

Sammantaget är detta en våning med stark atmosfär av såväl traditionsrikt sekelskifte som nutida design. Du bor lugnt och fridfullt, nära både storstad och grönska.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Luftslottet förvärvade år 1983 fastigheterna Lorensberg 48:2 samt Lorensberg 48:3 med adresserna Storgatan 41 samt Chalmersgatan 3a, 3b, 3c och 5. Fastigheten bebyggdes 1875-1881 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 664 kvm, varav 2 293 kvm utgör lägenhetsyta och 371 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Följande åtgärder i fastigheten har genomförts;

Rörstambyte 1984. Elstambyte 1984. Fönsterbyte (förutom hörnfönstren) 1984. Ommålning av tak 1997-2007. Tvättstuga nya maskiner 1998-2002. Omputsning av fasad 1999. Målning av samtliga fönster 2004. Trappuppgångar 2004 och 2006. Målning av yttertak 2007. Montering takbrygga 2007. Energideklarerad 2009. OVK genomförd 2009. Tätning av yttertak 2014. Utvändig målning av fönster och dörrar till lokaler och entréer 2014. El-arbeten 2015. Fasadputs, lagning och målning 2016.

Föreningens ekonomi är att betrakta som mycket god. Avgifterna sänktes med 15 % år - 2016.

Föreningen har även även den oinredda råvinden som en dold tillgång och utreder försäljning av den. Föreningens hemsida: http://luftslottet.bostadsratterna.se/

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Dekoder ingår ej.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga utrustat med 2 st tvättmaskiner, en torktumlare, 2 st torkskåp, mangel samt centrifug. Cykelförråd samt ett tillhörande förråd på vinden.

Trevlig innergård.

Uteplats/balkong

Balkong

Parkering

Boendeparkering i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 600 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja
Kommentar månadsavgift
Varav obligatoriskt tillägg 75 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,86%
Årsavgift i föreningen
55 200 kr
Andel av årsavgiften är
5,86052%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
8 500 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
2 av 4 *
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
150 kvm **
Byggår
1875-1881
*

Våningsplan 2 av 4.

**

Areauppgifter enligt mätning. I föreningen är den registrerad som 137 kvm.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
400 kr
Försäkring
200 kr
Summa
600 kr

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Storgatan 41

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Vasastadens 3 bästa:
Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
Michelin-restaurangen Koka

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Exkl.
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 2
  Utgångspris
  7 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 155 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  118 kvm

  Visning: 2017-07-03 17.00 Boka här